Stephen King on ennustanut Trumpin nousun, terrori-iskut ja itsemurha-aallot – mitä pitäisi ajatella, kun tosielämä alkaa muistuttaa liiaksi kauhuromaaneja? - Kulttuuri | HS.fi

Stephen King on ennustanut Trumpin nousun, terrori-iskut ja itsemurha-aallot – mitä pitäisi ajatella, kun tosielämä alkaa muistuttaa liiaksi kauhuromaaneja?

Kauhukirjailija King kirjoitti valtaan pyrkivästä populistista vuonna 1979, ja nobelisti Sinclair Lewis ennakoi samaa jo vuonna 1935.

The Dead Zone -elokuvassa Martin Sheen (vas.) näyttelee populistipoliitikko Greg Stillsonia, Christopher Walkenin (oik.) esittämä John Smith puolestaan pyrkii pysäyttämään hänet ennen kuin on liian myöhäistä.

4.3.2017 2:00 | Päivitetty 4.3.2017 9:34

Kuvitellaanpa vaalit, joissa ehdokkaana on populisti. Vaalitilaisuuksissa hän puvun ja solmion lisäksi sonnustautuu työmaakypärään osoittaakseen olevansa työläisten puolella. Vaalitilaisuuksissa hänen vastustajansa saavat herkästi turpiin tai kuolevat. Hänen vaalilupauksiinsa kuuluu se, että saasteet ammutaan raketilla avaruuteen. Hän lupaa ensi töikseen puhdistaa hallinnosta korrup­tion, jos vain tulee valituksi. Hän oli Vietnamin sodan aikana sodan kannattaja, mutta sodan päätyttyä hän sanoo aina vastustaneensa sitä – siis valehtelee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat