Kulttuuri

Viikonlopun näyttelykierroksella voi nähdä litteitä pajuja, energistä ekspressionismia ja kuulla olemattomia ääniä

Video- ja ääni-installaatio jäljittää ääniä pariisilaisessa ateljeetalossa Yrjönkadulla.

1. Pekka Niskasen ja Robert Aeberhardin video- ja ääni-installaatio jäljittää ääniä, joita ei pitäisi olla. Pariisilaiseen ateljeetaloon sijoittuva teos avaa keskustelua harvinaisesta ääniherkkyydestä.

Valokuvagalleria Hippolyte (Yrjönkatu 8–10) 21.5. saakka. Ti–pe 12–17, la–su 12–16.
2. Arkiset esineet ovat Susanne Gottbergille pelkkä tekosyy, sillä oikeasti hän on kiinnostunut maalauksesta itsestään. Läpinäkyvä ja kiiltävä lasi on haaste, jonka hän selvittää komeasti.

Galerie Forsblom (Lönnrotinkatu 5) 28.5. saakka. Ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16.

3. Antti Laitinen puristaa kokonaisia pajuja valkoisille pohjille ja saa aikaan mutkikkaita ornamentteja, jotka tuovat mieleen niin vanhat kuparipiirrokset kuin verenkiertoa esittävät kaaviot.

Galerie Anhava (Fredrikinkatu 43) 28.5. saakka. Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

4. Virolaisen Maarit Murkan epätavallisen muotoisissa maalauksissa yhdistyvät 1970-lukulaisen valokuvarealismin viileä katse ja oman aikamme kollaasimaisen hajanainen todellisuus.

Artag Gallery (Hietalahdenkatu 10) 28.5. saakka. Ke–pe 12–18, la–su 12–16.

5. Abstraktia ekspressionismia voi tehdä monella tavalla. Vaikka Tanja Aholan lähtökohdat ovat tanssijoiden liikkeissä, hänen energisistä maalauksistaan voi nauttia myös tästä tietämättä.

Galleria Katariina (Kalevankatu 16) 28.5. saakka. Ti–pe 11–17, la–su 12–16.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuvataide
 • Näyttelyt
Luetuimmat - Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää