Kulttuuri

Taistelevia jumalia, feminististä seksikomediaa ja Prisman hypnoottinen kassahihna – Nämä kymmenen tv-sarjaa kannattaa katsoa juhannuksena

Perinteinen televisio näyttää juhannuksena uusintoja ja hölmöä komediaa, joten pyhäpäivät on hyvä käyttää suoratoistopalveluiden parissa.

Televisiovirta kuihtuu juhannuspyhiksi täysin, vaikka juuri silloin monella olisi aikaa istua töllöttimen ääressä. Onneksi meillä on Netflix, HBO Nordic, Yle Areena ja suomalaisia joulukuusta asti palvellut Amazon Prime. Niistä ei katsottava lopu.

Netflixin tilaus maksaa alkaen 7,99 euroa kuukaudessa, HBO Nordic 9,95 euroa ja Amazon Prime 2,99 euroa ensimmäisiltä kuudelta kuukaudelta, sen jälkeen 5,99 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Netflixiä ja HBO Nordicia voi lisäksi kokeilla kuukauden maksutta.

Nämä kymmenen tv-sarjaa ovat oivaa katseltavaa viikonloppuna, josta tulee viimeisten tietojen mukaan suuressa osassa maata vilpoinen.

FLEABAG (Amazon Prime)

”Tiedätkö sen tunteen, kun tykkäämäsi mies tekstaa sinulle kello kaksi tiistaiyönä kysyen voiko hän tulla kylään, ja annat vahingossa vaikutelman, että olet juuri saapunut kotiin itsekin, ja niinpä joudut nousemaan sängystä, juomaan puoli pulloa viiniä, käymään suihkussa, sheivaamaan kaiken, kaivamaan esiin Agent Provocateur -alusvaatteet – sukkanauhaliivit ja kaikki –ja odottamaan oven takana kunnes summeri soi? Ja sitten avaat oven ja esität melkein unohtaneesi, että hän on tulossa käymään.”

Brittiläisen Fleabagin avaus­monologi ja sitä seuraavat kohtaukset kertovat heti miten ainut­laatuisesta sarjasta on kyse. Suoraan kameralle puhuva nimihenkilö on rehellinen, kiimainen, vähän säälittävä ja pahimmillaan julma nuori nainen – ei tällaisia olla totuttu televisiossa näkemään!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sarjan luonut ja pääroolin näyttelevä Phoebe Waller-Bridge rikkoo käsikirjoituksellaan seksiin, ihmissuhteisiin ja naisen ruumiillisuuteen liittyviä tabuja vähän samaan tapaan kuin muutaman vuoden takainen saksalaiskomedia Wetlands. Fleabag on hahmo, jollaisille Lena Dunhamin Girlsin (HBO Nordic) sekä Ilana Glazerin ja Abbi Jacobsonin Yle Areenassa viime syksynä nähdyn Broad Cityn myötä on televisiossa tilaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ja koska päähenkilö pitää minut katsojana koko ajan mukana, sarjan katsominen on myös omien kiellettyjen tunteiden ja ajatusten tarkastelua.

Fleabag sai alkunsa Waller-Bridgen teatterifestivaaleille tekemästä monologista vuonna 2013. Viime vuonna BBC:llä esitetystä 1. tuotantokaudesta tuli kansainvälinen hitti, joka nostettiin sadcom-genren (sad comedy) keulakuvaksi. Jatkoa on luvassa ensi vuodelle.

Kannattaa myös tutustua Waller-Bridgen toiseen komediasarjaan Crashing. Se on laveampi ja perinteisempi, mutta parhaimmillaan liki yhtä hauska.

Fleabagin 1. kausi on katsottavissa Amazon Primessa. Crashingin 1. kausi on Netflixissä.

DEAR WHITE PEOPLE (Netflix)

Justin Simienin muutaman vuoden takainen Ivy League -yliopistoon sijoittunut elokuva Dear White People iski suoraan aikansa kipupisteisiin. Se käsitteli valkoista valtakulttuuria ja sen suhdetta vähemmistöihin herkullisen ja hirveän tosiaiheen, blackface-teemaisten opiskelijabileiden, kautta.

Leffan pohjalta valmistunut tv-sarja kehittelee Simienin teemoja pidemmälle tehokkaasti. Jos Fleabag on feministinen tavassa jolla se esittää naisen kehon ja kehollisuuden, Dear White People muistuttaa, että valtavirtafeminismi unohtaa usein ei-valkoiset ja jopa ei-heterot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jokainen jakso on kerrottu eri näkökulmasta, mikä osaltaan korostaa intersektionaalisen feminismin yhtä lähtöajatusta: jokainen on yksilö, eikä kokemusta voi typistää yksin ihonväriin, sukupuoleen tai seksuaalisuuteen.

Yksittäisiä jaksoja Dear White Peopleen ovat ohjanneet muun muassa Charlie McDowell (Netflixistä löytyvät elokuvat The One I Love ja The Discovery) sekä Oscar-palkittu Barry Jenkins (Moonlight).

Dear White Peoplen 1. kausi sekä sitä edeltänyt elokuva ovat katsottavissa Netflixissä.

MASTER OF NONE (Netflix)

Aziz Ansari tunnettiin pitkään komediasarja Parks and Recreationin itseriittoisena sivuhenkilönä, mutta Master of Nonen myötä hassu hahmo alkaa unohtua. Toisen tuotantokautensa Netflixiin juuri saanut sarja on älykäs, hauska ja yllättävänkin rehellinen.

Master of None on kuin kokoelma tiedostavia ja oma­kohtaisia esseitä. Sellaisia, joissa kertoja puhuu omista kokemuksistaan intianamerikkalaisena näyttelijänä Hollywoodissa, tai siitä, kuinka paljon naiset kohtaavat seksuaalista häirintää työpaikoilla, tai kuinka vaikea aihe islam on sekä omassa uskontokunnassa että sen ulkopuolella.

Isojen teemojen keskellä on Dev (Ansari), aloitteleva näyttelijä, joka haluaisi oikeastaan tehdä pastaa Italiassa.

Sarjan parhaat jaksot kerrotaan näkökulmista joihin emme ole televisionkatsojina tottuneet. Miltä maailma näyttää ja tuntuu kuuron silmin? Millaisia myönnytyksiä seniorin täytyy tehdä saadakseen läheisyyttä? Miten vaikea mustan amerikkalaisnaisen on tulla kaapista omalle perheelleen?

2. kausi on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka vähän rajoitteita televisiosarjoilla nykyään on. Yksi jaksoista on mustavalkoinen ja italiankielinen, toinen kestää yhtäkkiä tunnin verran. Se on komediasarjalle aika poikkeuksellista.

Master of Nonen kaksi tuotantokautta löytyvät Netflixistä.

HIHNA 247 (Prisman FB-sivu ja Sub)

Juhannusaattona on tilaisuus nähdä, mitä suomalaiset laittavat ostoskoreihinsa. Prisman Facebook-sivuilla ja myöhemmin Subilla esitettävä Hihna 247 on 12-tuntinen dokumentti, joka kuvaa Prisma Kaaren kassahihnaa Kannelmäessä.

Konsepti on herkullinen. Ensinnäkin Hihna 247 on oiva mahdollisuus tehdä sitä mitä jokainen on joskus kassajonossa yrittänyt: tirkistellä vierustoverin ostoksia ja vetää niiden pohjalta johtopäätöksiä hänen elämästään.

Toiseksi dokumentti tarjoaa toisteisen, rauhallisen ja parhaimmillaan hypnoottisen kokemuksen, jossa sama liike toistuu pienillä sattumilla. Lähetyksessä ei ole mainoskatkoja.

Mieleen tulee Harvardin yliopistoon perustettu Sensory Ethnography Lab, jonka dokumenteissa yhdistyvät esteettiset ja etnografiset tavoitteet. Sen filmeistä hienoin on Docpoint-festivaaleilla aikanaan esitetty Manakamana (2013), joka kuvaa kahden tunnin ajan vaijerihissin matkaa vuorelle ja sieltä alas. Yksi matka kestää noin yksitoista minuuttia – tai yhden 16-millisen filmikelan verran – ja jännitys tulee lähinnä siitä, ketä kyytiin sattuu ja mitä heistä pääsen näkemään.

Ehkä viihdyttävin on itsekseen matkaava vuohikatras, joka määkäisee protestinomaisesti aina vaunun heilahtaessa.

Kuvittele tilalle läjä Camping-makkarapaketteja, ja Hihna 247 saattaa yhtäkkiä tuntua ohjelmalta, jota et todellakaan halua missata.

Hihna 247 Prisman FB-sivulla pe 23.7. klo 16 ja Subilla klo 23.30.

THE HANDMAID’S TALE (HBO Nordic)

Margaret Atwoodin tieteisromaaniin perustuva The Handmaid’s Tale on kevään puhutuimpia ja julmimpia sarjauutuuksia. Vaihtoehtoiseen todellisuuteen sijoittuvassa sarjassa totalitaariset ääriuskovaiset voimat hallitsevat sisällissodan riepottelemia Yhdysvaltoja, ja naiset, kuten päähenkilö Frediläinen (Elisabeth Moss), on alistettu seksi- ja synnytyskoneiksi.

Sarja aiheutti suurta kohinaa jo ennen ilmesty­mistään. Reaktioksi Ronald Reaganin uuskonservatiiviseen politiikkaan 1980-luvulla kirjoitettu romaani tuntui Donald Trumpin aikakaudella taas ajankohtaiselta.

Helsingin Sanomien Jutta Sarhimaa kirjoitti sarjasta toukokuussa kun kuusi jaksoa oli esitetty. Sarhimaan mukaan ”The Handmaid’s Tale järkyttää, koska sen alistus on totta jo nyt eri puolilla maailmaa. Eikä se rajoitu vain naisiin: sotaa pakoon lähteneitä perheitä erotetaan, naisten oikeus omaan ruumiiseensa poistetaan abortti- ja ehkäisyoikeutta rajoittamalla, homoja ja transsukupuolisia syrjitään ja tapetaan joka päivä.”

Synkkä ja kylmäävä sarja löytyy nyt kokonaisuudessaan HBO Nordicista. Joidenkin mielestä se kannattaa ahmia kerralla, jotta piinasta pääsee nopeasti eroon, toiset taas sanovat, ettei sarjan parissa viihdy kuin jakson pari kerrallaan.

The Handmaid’s Talen 1. tuotantokausi on HBO Nordicissa.

AMERICAN GODS (Amazon Prime)

Michael Green, toinen American Godsin luojista, kuvaili tv-sarjaa verkkomedia The Ringerin haastattelussa niin suureksi, että sen tekemiseen tarvitaan ”neljä kättä, neljä munuaista, kaksi maksaa ja kaksi sydäntä”. Pohjatekstinä toimii Neil Gaimanin samanniminen romaani (suomeksi Unohdetut jumalat), jossa menneiden aikojen ja 2000-luvun jumalat taistelevat keskenään.

Rivien välissä kulkee suurempi kertomus Yhdysvalloista, joka etsii yhä identiteettiään ja yrittää tehdä sopua oman rasistisen historiansa kanssa.

Gaimanin sanotaan kirjoittaneen kirjansa vuonna 2001 reaktiona sille, kuinka rajoittunutta elokuvakerronta tuolloin oli. Ajatus oli, että tätä ei ainakaan kukaan voisi filmatisoida.

Vuonna 2017 tilanne on toinen: televisio mahdollistaa isot ja visuaalisesti sykkyräiset konseptit, ja showrunnereilla on kykyä pitää sellaiset hyppysissään.

Erityisesti American Godsin toisella vetäjällä Bryan Fullerilla, joka tunnetaan isojen konseptien tv-sarjoista kuten Pushing Daisies ja Hannibal, joita kriitikot rakastivat mutta yleisö ei ihan löytänyt. Viimeksi Fuller on ollut tekemässä syksyllä Netflixissä starttaavaa Star Trek: Discovery -sarjaa, jonka luotsivastuusta hän luopui voidakseen keskittyä Neil Gaimanin visioihin.

American Gods sai kaapelikanava Starzilla kelpo startin huhtikuun lopulla, ja kakkoskausi on jo tilattu.

Hyvä niin. Överi, vauhdikas, hillittömän hauska ja pompöösi American Gods on kaikkea sitä, mitä moni toivoi Westworldin olevan: älykäs, viihdyttävä isojen ideoiden scifisarja, joka ei ota itseään liian vakavasti, ja josta voi viimein kasvaa manttelinperijä loppuaan lähestyvälle Game of Thronesille. Kunhan sen tekeminen ei tule liian kalliiksi.

American Godsin 1. tuotantokausi on kokonaisuudessaan Amazon Primessa.

TERRACE HOUSE (Netflix)

Mitä jos Big Brother -talon asukkaat olisivatkin kohteliaita ja kaunopuheisia nuoria, jotka eivät ryyppää ja rellestä, ja jotka ratkovat kaikki konfliktit kypsällä keskustelulla?

Japanilainen megahitti Terrace House on BB ilman valvontakamerassa heiluvia peittoja ja julkkisvieraita, Jersey Shore ilman muskeleita ja vodkashotteja. Fuji Television -kanavalla vuosina 2012–2014 pyörinyt, Netflixin sittemmin ostama reality on u-käännös genren kehityskulussa, joka lähti Real Worldista vuonna 1992 ja huipentui edellä mainittuihin nimikkeisiin.

Terrace Housessa joukko nuoria japanilaisia menee taloon ja tutustuu toisiinsa ihan niin kuin oikeat ihmiset tekisivät. Ilman kohosteista draamaa, ilman juonenkäänteitä, ilman tuotantotiimin tarjoamia jallushotteja.

Sarjan konfliktit syntyvät esimerkiksi siitä, kenen vuoro on tiskata, tai mitä tänään syötäisiin. Ne eivät äidy huutotappeluiksi eikä kukaan visko astioita seiniin.

Draamaa Terrace Housessa kyllä on. Verkkomedia Polygon kirjoittaa kuuluisasta episodista, jossa talon asukkaat syövät yhden lahjaksi saamat lihat ilman että tämä on itse paikalla. Teon jälkipyykki itkuineen ja hajoamisineen menee itse petosta syvemmälle, niihin juurisyihin, joista tavallinen tosi-tv ei ole kiinnostunut, tai joihin sillä ei riitä keskittymiskyky.

Terrace House on paitsi syväluotaavaa myös meditatiivista katseltavaa. Siinä tapahtuu pintapuolisesti vähän eikä kenelläkään ole kiire.

Ja mikä tärkeintä, sen katselusta ei tule paha mieli.

Terrace House: Boys & Girls in the Cityn kaksi tuotantokautta ja Terrace House: Aloha Staten kolme tuotantokautta löytyvät Netflixistä.

FARGO (HBO Nordic)

Coenin veljesten mustaan komediaklassikkoon Fargo (1996) perustuva tv-sarja aloitti vähän haparoiden: ensimmäinen tuotantokausi oli kyllä hyvä, mutta liippasi liian läheltä elokuvaa eikä onnistunut vakuuttamaan, miksi sen maailmaan kannattaisi sitoutua.

Toinen kausi muutti kuitenkin kaiken. Yksi modernin television parhaista kymmen­tuntisista sijoittuu samaan maailmaan mutta hyppää ajassa taaksepäin vuoteen 1979. Sen punainen lanka on Gerhardtien rikollissuvun saaga, joka jättää ruhjeita sivullisiin Blumquistin pariskunnasta (Kirsten Dunst ja Jesse Plemons) paikalliseen sheriffikaksikkoon (Patrick Wilson ja Ted Danson).

Aika ja sen jälki ihmisiin on ainutlaatuisella tavalla läsnä, ja lopussa noustaan toismaallisille tasoille tavalla, josta True Detectiven tekijät ovat varmasti kateellisia.

Noah Hawleyn luoman sarjan kolmas tuotantokausi päättyi torstaina, joten nyt jos koskaan kannattaa hypätä Fargon kyytiin. Uudella tuottarilla nähdään Ewan McGregor kaksoisroolissa veljeksinä, jotka painivat kuolleen isänsä perinnöstä ja sekaantuvat rikoksiin. Tutuhkot juonikuviot kertovat taas jostain itseään isommasta.

Ja jos aika on grillaamisen lomassa kortilla, sen ykköskauden voi hyvin jättää väliin.

Fargon kolme ensimmäistä tuotantokautta löytyvät HBO Nordicista.

SKAM (Yle Areena)

Norjalainen nuortensarja Skam on ennennäkemätön ilmiö. Yli miljoona katsojaa striimaa sitä viikoittain kotimaassaan, ja Suomessa jaksoja on käynnistetty Yle Areenassa yli 11 miljoonaa kertaa.

Se on 2010-luvun O.C. ja sarja, jonka hahmot ja fanit elävät yhteisessä todellisuudessa.

Oslon varakkaalla Frognerin alueella asuvien lukiolaisten elämää seuranneen sarjan neloskauden jaksot ovat tulleet Yle Areenaan tuoreeltaan: Norjassa jaksot esitetään perjantai-iltana, Areenasta ne löytyvät heti seuraavana päivänä.

Nyt lauantaina esitetään sarjan viimeinen jakso. Jos Eva (1. kauden päähenkilö), Noora (2. kausi), Isak (3. kausi) ja Sana (4. kausi) eivät ole tuttuja, nyt on viimeistään oikea sivistää itseään.

Tiedätpähän sitten, mistä kaikki alle 25-vuotiaat ovat viimeiset pari vuotta kohisseet.

Skamin ensimmäiset neljä tuotantokautta ovat Yle Areenassa. Viimeinen jakso ilmestyy lauantaina 24.6.

TWIN PEAKS (HBO Nordic)

Heeellooo-ooo!

Twin Peaksin uuteen tuotantokauteen liittyi niin paljon odotuksia ja pelkoja, että kenenkään alkuperäistä sarjaa (1990–1991) rakastaneen oli mahdotonta suhtautua siihen neutraalisti. Siksi toukokuussa neljän jakson paukulla käynnistynyt sarja tuntuukin niin poikkeukselliselta. Se samaan aikaan lunasti kaikki odotukset ja oli jotain ihan muuta.

David Lynchin edellisestä pitkästä elokuvasta Inland Empire (2006) on yli kymmenen vuotta. Venetsian elokuvajuhlilla esitetyn kolmetuntisen ja varsin kokeellisen elokuvan jälkeen Lynch on tehnyt nettivideoita ja mainoselokuvia sekä näytellyt pieniä rooleja tv-sarjoissa.

Twin Peaks on kaikki tämä aika ja kaikki Lynchin uralla näkynyt potentiaali pakattuna yhteen liki 18-tuntiseen teokseen. Vaikka jaksoja on takana vasta seitsemän, uusi Twin Peaks on helppo julistaa vuoden tv-tapaukseksi. Sarjaksi, joka aidosti venyttää formaatin rajoja ja näyttää, miten paljon – ja miten vähän – pitkään muotoon voi mahduttaa asioita.

Lynchin ja Mark Frostin luoma uusi kausi myös käsittelee juuri oikealla tavalla sen tosiseikan, että alkuperäisestä sarjasta on kulunut 26 vuotta, ja näyttelijät ovat vanhentuneet saman verran. Osa heistä on jo poistunut keskuudestamme.

Näin onnistuneesti ei näin isoa suosikkiteosta ole tuotu takaisin.

Twin Peaksin kaksi ensimmäistä tuotantokautta löytyvät HBO Nordicista. Kolmas kausi on parhaillaan käynnissä samassa palvelussa.

Juttua korjattu 23.6. kello 10.05: Skamin viimeinen jakso ilmestyy Yle Areenassa lauantaina 24.6.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Isä ei ollutkaan isä – Leena osallistui sukututkimukseen, mutta kun dna-testin tulos selvisi, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  2. 2

   Saudi-Arabia tappoi toimittaja Jamal Khashoggin, paloitteli ruumiin ja liuotti sen hapolla viemäriin – Näin kerrotaan, mutta kaikki ei täsmää, sanoo sotarikostutkija Helena Ranta

   Tilaajille
  3. 3

   Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee

  4. 4

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  5. 5

   Euroopassa raivoaa sota, jonka keskellä ihmiset käyvät oopperassa ja asuvat bunkkereissa – HS:n erikoisartikkeli vie Itä-Ukrainan sodan molemmille puolille

  6. 6

   Liisa Heinosen kauppa ei ole muuttunut 70-luvun jälkeen – HS kiersi Töölön kivijalkakauppoja ja löysi katoavan maailman

  7. 7

   Baddingin kopioksi paljastunut biisi ei ole ainoa: Leevi and the Leavingsin kappale kuulostaa ihan venäläissävellykseltä – ”Kyllähän ne ovat aika lähellä toisiaan”

  8. 8

   Venäjällä monet tutkijatkin uskovat, että maailman lämpenemisen sijaan edessä on jääkausi – ja Putin horisee kosmisista muutoksista Linnunradassa

  9. 9

   Kuivuus paljasti veden alle jääneen kylän Britanniassa

  10. 10

   Lauttasaarelainen taloyhtiö tiristi energialaskusta löysät pois vaihtamalla suihkupäät – Näin säästät energiaa helposti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pilvenpiirtäjät mullistavat Pasilan ja koko Helsingin – HS:n erikoisartikkelin videot näyttävät, kuinka peruuttamattomasti kaupungin siluetti muuttuu

  2. 2

   Heitä oli 900 ja ”valkeana yönä” he kuolivat yhdessä – Kun lahkojohtaja Jim Jones 40 vuotta sitten julisti, että on aika, ensimmäisenä myrkky juotettiin 300 lapselle

   Tilaajille
  3. 3

   Kirkon päättäjä vaatii oikeudessa Lehtisaaren asukkaille kovempia vuokrankorotuksia – ”So what”, hän kuittaa asukkaiden vaikeudet

  4. 4

   Emme yksinkertaisesti uskalla hankkia toista lasta – työelämä on liian vaativaa

  5. 5

   Kuivuus paljasti veden alle jääneen kylän Britanniassa

  6. 6

   Tämä kahdesta äänestä muodostuva testi paljastaa, voitko oppia laulamaan paremmin – huonoon laulutaitoon on neljä syytä

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosi sitten kadonnut argentiinalainen sukellusvene löytyi 900 metrin syvyydestä – laivaston mukaan alus painui kasaan yli 40 ihmistä sisällään

  8. 8

   Maailma, jonka pimeällä puolella sataa metallia – Tällaisia ovat avaruuden karmivimmat planeetat

   Tilaajille
  9. 9

   Etelä-Koreasta saapunut megatähti töksäytti ensi­töikseen kysymyksen, jolla osui heti suomalaisen pikku­kaupungin pahimpaan kipu­pisteeseen

  10. 10

   Lauttasaarelainen taloyhtiö tiristi energialaskusta löysät pois vaihtamalla suihkupäät – Näin säästät energiaa helposti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

   Tilaajille
  2. 2

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  3. 3

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  4. 4

   Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

   Tilaajille
  5. 5

   Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

  6. 6

   Muutaman kympin Aalto-maljakosta väärennetään sahaamalla satojen eurojen klassikko – Näin ostajia jymäytetään väärennetyllä Suomi-designilla ja näin vältät huijarien ansat

   Tilaajille
  7. 7

   Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

  8. 8

   ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

  9. 9

   Harvardin tutkijoiden mukaan tähtienvälinen komeetta saattoi olla muukalaisten lähettämä luotain – ”Se näyttää hyvin erikoiselta”

  10. 10

   Kimi Räikkösen pelisilmä ei pettänyt taaskaan – hillitön Instagram-päivitys: ”Olen biletuulella”

  11. Näytä lisää