Lauri Nykopp johti 80-luvulla City-lehteä ja hätkähdytti performansseillaan – Pian hänen valokuvateoksensa peittää kokonaan Mikkelin keskussairaalan uudisrakennuksen - Kulttuuri | HS.fi

Lauri Nykopp johti 80-luvulla City-lehteä ja hätkähdytti performansseillaan – Pian hänen valokuvateoksensa peittää kokonaan Mikkelin keskussairaalan uudisrakennuksen

Kuvataiteilijaksi ryhtynyt Nykopp oli 1980-luvulla äänekäs citykulttuurin puhemies. Nyt Hirvensalmella asuva moniosaaja luo kuvilla luontoa.

Taiteilija Lauri Nykopp jätti ”kravattiherrahommat” 15 vuotta sitten. Hän asuu ja työskentelee Hirvensalmella, jossa kuvataidetta innoittaa muun muassa Puulaveden Karttuunselkä.

10.9.2017 2:00 | Päivitetty 11.10.2017 14:26

Hirvensalmi

Nuori mies harppoo huomiota herättävissä muotivaatteissa kohti kameraa Töölön Tunturikadulla. ”Mistä nyt on oikein kysymys”, tiedustelee televisiotoimittaja.

”Meillä on ensimmäinen sukupolvi, joka ei kaupungissa asuessaan enää koko aikaa kaipaa takaisin maalle”, muotoilee haastateltava, jota toimittaja on luonnehtinut yhdeksi citykulttuurin lipunkantajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat