Musiikkimaku on mitä suurimmassa määrin, no, makuasia, ja hyvin monen seikan summa. Liisa Ukkola-Vuotin kirja Musikaaliset geenit, hyvinvointia musiikista (S&S) jättää estetiikan ja taiteellisen nokkimisjärjestyksen
syrjään ja keskittyy perustavanlaatuisiin kysymyksiin: Miksi musiikki on säilynyt evoluutiossa? Mitä musiikki ja musikaalisuus on? Musiikin biologian aihepiiristä vuonna 2013 väitellyt tutkija avaa suurta kuvaa mukavan yleistajuisesti, tuoreimpaan tutkimukseen nojaten. Käsittelynsä saavat niin geenien ja ympäristön rooli musikaalisuudessa kuin musiikin kemia ja terveysvaikutukset. Ja lopussa on sanasto, joka tulee tarpeeseen. Kirjan yksi punainen lanka on, että kunkin mielimusiikki tekee monin tavoin hyvää. Mozart-efekti on ajat sitten kumottu.