Guns N’Rosesin comeback-kiertue on jo maailman kaikkien aikojen neljänneksi suurin

Not In This Lifetime -kiertueen liikevaihto on tähän mennessä ollut 475 miljoonaa dollaria.

5.1.2018 0:27

Guns N’Rosesin comeback-kiertue on taloudellisesti maailman kaikkien aikojen neljänneksi suurin maailmankiertue. Kiertueen liikevaihto on tähän mennessä 475 miljoonaa dollaria, kertoi musiikkijulkaisu Billboard torstaina.

Marraskuun lopussa tauolle jääneen Not In This Lifetime -kiertueen 123 konsertilla on ollut yhteensä yli 4,3 miljoonaa katsojaa. Kiertue jatkuu Euroopassa kesäkuun alussa. Luvussa eivät edes ole mukana festivaalikeikat, joita yhtye on tehnyt kiertueen aikana.

Not In This Lifetime -kiertue alkoi huhtikuun alussa vuonna 2016. Viime heinäkuussa kiertue kävi Hämeenlinnassa.

Billboardin mukaan Guns N’Rosesin kiertue on nyt ohittanut esimerkiksi Pink Floydin laulajan Roger Watersin The Wall -kiertueen vuodelta 2010. Kaikkien aikojen taloudellisesti suurin kiertue oli U2:n 360°-stadionkiertue, jonka liikevaihto oli 736 miljoonaa dollaria. Toisena on The Rolling Stonesin A Bigger Bang ja kolmantena Coldplayn A Head Full of Dreams.

Taloudellisesti suurin tapahtuma Guns N’Rosesin kiertueella oli Billboardin mukaan viime heinäkuun Lontoon-tuplakonsertti. Olympiastadionin kahteen konserttiin myytiin yli 140 000 lippua yhteensä 17,6 miljoonalla dollarilla.

Yksittäisistä konserteista suurimpia ovat olleet New Jerseyn Rutherfordin konsertti Yhdysvalloissa sekä Argentiinan Buenos Airesin ja Brasilian São Paulon konsertit. Billboardin mukaan jokaisen kolmen konsertin lipputulot olivat yli kymmenen miljoonaa dollaria.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat