Toimittaja Juhani Kansi kasvoi musiikin sekatyöläisestä suuren yleisön palvelijaksi: ”Muut muusikot alkoivat ihmetellä, luuleeko tuo olevansa joku Hector” - Kulttuuri | HS.fi

Toimittaja Juhani Kansi kasvoi musiikin sekatyöläisestä suuren yleisön palvelijaksi: ”Muut muusikot alkoivat ihmetellä, luuleeko tuo olevansa joku Hector”

Toimittaja ja muusikko Juhani Kansi aloitti marginaalikulttuuri-intoilijana ja tekee nyt sisältöjä Ylen kuulijoille ja katsojille.

”Monet nuoret tietävät jonkun biisin nimen, mutta eivät sen esittäjää eikä se heitä kiinnostakaan. Kullakin sukupolvella on omat juttunsa enkä halua niitä kritisoida”, Juhani Kansi sanoo.

17.1.2018 2:00 | Päivitetty 17.1.2018 10:32

Ihmisellä voi olla suhde musiikkiin kuuntelijana, tekijänä tai musiikin analysoijana.

Toimittaja ja muusikko Juhani Kansi päätti aikoinaan valita kaikki tavat. Hän nimittää sitä ”kolmisuuntaiseksi häiriöksi”.

Kansi on tuttu hahmo varsinkin kaikille 1980-luvulla pop- ja rockmusiikkia harrastaneille. Hän kirjoitti musiikista muun muassa Soundi-lehteen, teki ohjelmia Ylen Rockradioon ja myöhemmin Radiomafiaan ja lauloi ja soitti kitaraa Päät-yhtyeessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat