Juli Apponen yritti korjata sukupuolensa miehestä naiseksi, ja leikkauspöydällä epäonnistuttiin kahdeksan kertaa – Nyt hän purkaa traumojaan yleisön edessä

Vuonna 2012 Juli Apponen meni sukupuolenkorjausleikkaukseen. Leikkaus epäonnistui. Alkoi kuuden vuoden traumaattinen kausi, jonka aikana entisen tanssijan kroppa tuhoutui. Näyttämöteoksessaan Apponen kertoo yleisölle kokemuksistaan ja kivustaan kaiken.

Juli Apponen alkoi esittää omaelämäkerrallista performanssiaan vuonna 2014. Silloin hänellä oli takanaan jo lukuisia leikkauksia, jossa ensimmäisen leikkauksen aiheuttamia tuhoja korjattiin.

18.1.2018 2:00 | Päivitetty 18.1.2018 7:06

Taiteilija Juli Apponen pitää numeroista. Ne järjestävät todellisuutta. Ja vähän epätodelliselta se tuntuukin, että Apponen istuu tuossa elävänä vastapäätä ja luettelee, mitä operaatioita hänelle on tehty.

Vatsasta on menty läpi kaksi kertaa. Tikkejä kehossa on ollut ainakin 250, ellei jopa 300. Hengenvaarallisia, isoja suolitukoksia Apposella on ollut 27 kertaa. Sellaisia, joiden aikana hän on oksentanut vatsansa tyhjäksi. Lukuisia pienempiä riittää myös.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat