Kulttuuri    |   Televisioarvostelu

Pressiklubi pui piispa Laajasalon rahankäyttöä: Ajojahdista syytetty Johanna Korhonen puolusti motiivejansa juhlallisesti, Tuomas Enbusken mukaan Korhonen teki hyvän työn

Keskustelua käytiin sivistyneessä hengessä, ja kaikki, Sanna Ukkola mukaan lukien, varoivat sanomasta mitään liian jyrkkää Laajasalosta, kirjoittaa Leena Virtanen.

Toista viikkoa kestäneen piispakuhinan jälkeen TV1:n Pressiklubi kutsui keskustelijaksi toimittaja Johanna Korhosen, joka Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa nosti pöydälle Helsingin uuden piispan Teemu Laajasalon raha-asiat 40-kohtaisessa selvityspyynnössään.

Laajasalo itse ei antanut kommentteja Pressiklubille, kuten hän ei ole kommentoinut muuallekaan.

Korhosta on syytetty ajojahdista ja henkilökohtaisesta kaunasta, mutta Pressiklubin kaksi muuta vierasta, Tuomas Enbuske ja Harri Saukkomaa olivat jokseenkin yksimielisiä siitä, että Korhonen ei ole nyt pääasia vaan Laajasalo, hänen firmansa ja luottokorttinsa. Heidän mielestään Korhonen teki hyvän työn kuitteja penkoessaan. Tarkemmin sanottuna toimittajan työn.

Molemmat miehet olivat myös sillä kannalla, että Korhosta kritisoidaan nyt sukupuolensa takia. Juontaja Sanna Ukkola olisi voinut tässä kohtaa kysyä myös selvemmin Korhosen omaa kantaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ukkola kyseli miesten näkemystä Korhosen motiiveista, mutta Enbuske vastasi tiukasti:

”Johannan motiivilla ei ole mitään väliä.”

Korhonen itse sanoi juhlallisesti, että hänen motiivinsa ovat totuus, oikeus ja demokratia.

Saukkomaa ei ihan tätä niellyt vaan kyseenalaisti Korhosen toimintaa ja kysyi, miksi hän toi listansa heti julkisuuteen, keskustelematta Laajasalon kanssa. Tähän Korhonen on jo aiemminkin kommentoinut, että kahdenkeskisiä keskusteluja on käyty syksyllä, mutta ne eivät vain johtaneet mihinkään.

Pressiklubissa Korhonen korjasi, että hän ei tuonut kysymyslistaansa itse julkisuuteen.

”Mutta tiesit, että se päätyy julkisuuteen. Tarjosit toimittajille valmiin paketin”, Saukkomaa huomautti.

”Voisi myös kysyä, miksi asia piti jättää luottamushenkilön tehtäväksi”, Korhonen vastasi kierrellen.

Keskustelua käytiin sivistyneessä hengessä, ja kaikki, Sanna Ukkola mukaan lukien, varoivat sanomasta mitään liian jyrkkää Laajasalosta, vielä.

”Mutta pahalta näyttää”, totesi Enbuske.

Kriisiviestintään erikoistunut Saukkomaa jakeli neuvoja: pitäisi valita joku linja ja ennen kaikkea lyödä faktat pöytään. Ja missään nimessä ei saisi vitsailla.

”Huumori on aina vaarallista tällaisissa tilanteissa. Ihmiset ärtyy pienistä summista herkemmin kuin suurista. Ne on ihmisen kokoisia summia”, Saukkomaa sanoi.

Enbuske pääsi hetkeksi myös lempiaiheeseensa eliitin pilkkaamiseen. Osa eliitistä kun on Enbusken mukaan vähättelemässä Laajasalon tekoja sillä perusteella, että hän on käyttänyt rahojaan ihan normaalisti.

”Uskonnottomalle tämä kaikki on vain todistanut, että kirkko ei ole sen kummempi paikka kuin mikään muukaan. Ihminen alkaa aina käyttää valtaa väärin kun voi”, Enbuske vitsaili.

Jatkosta Enbuske ja Saukkomaa ennustivat, että jos tai kun ”tulee seuraava keissi” Laajasalon on erottava.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Kun joku tekee Suomessa jotain hienoa, siitä ollaan silti vaatimattomia” – intialaiset nuoret miehet rynnivät nyt suomalaisille työpaikoille, näin he näkevät suomalaisen työkulttuurin

  2. 2

   Samuel ei halunnut lasta, ja sitten vauva syntyi – Yli 200 miestä kertoi HS:n kyselyssä, miltä tuntuu tulla isäksi vastoin omaa tahtoa

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingissä hytistään juuri nyt harvinaisen pitkän pakkasjakson keskellä – pääkaupunkiseudulla mitattiin keskiviikkoaamuna kuluvan talven pakkasennätys

  4. 4

   Emmi Peltonen luisteli vapaaohjelmaan, ja se on valmentajan mielestä lottovoitto – harvinainen epäonnistuminen toi kirosanan luistelijan huulille: ”Se olisi ollut niin pienestä kiinni”

  5. 5

   Äideillä on kiire töihin ja lapsilla päiväkotiin – lapsen pitäisi olla kotona vähintään kolme­vuotiaaksi

  6. 6

   Mitaliennätyksen murskanneet norjalaiset pilkkaavat Suomen kisamenestystä: ”En koskaan katso mitalitaulukon häntäpäätä. Ehkä vielä kankkunen päällä?”

  7. 7

   Yhdysvaltojen pikaluistelijoiden kilpailuasut herättävät ihmetystä: ”Mikä tuo jättimäinen harmaa vaginaympyrä oikein on?”

  8. 8

   Ratavaurio Herttoniemessä hidastaa metroliikennettä, HSL:n mukaan häiriöt jatkuvat aamuyhdeksään saakka

  9. 9

   Kuolinpesiä tyhjentävä Petteri Laine, 49, siivoaa työkseen asunnot puhtaaksi natsimenneisyydestä, salaisista eroottisten kirjojen kokoelmista ja ”mummotavarasta”

  10. 10

   Ovatko näppisi aina jäässä? Tutkijat havaitsivat vartalotyypin, jonka käsistä lämpö ei karkaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näiden sanojen runsas käyttö voi paljastaa puhujan masennuksen – Suomalais­asiantuntija vahvistaa: ”Kieli kertoo käyttäjästään asioita, joita hän ei itse tiedosta”

   Tilaajille
  2. 2

   Kuolinpesiä tyhjentävä Petteri Laine, 49, siivoaa työkseen asunnot puhtaaksi natsimenneisyydestä, salaisista eroottisten kirjojen kokoelmista ja ”mummotavarasta”

  3. 3

   Yhdysvaltojen pikaluistelijoiden kilpailuasut herättävät ihmetystä: ”Mikä tuo jättimäinen harmaa vaginaympyrä oikein on?”

  4. 4

   Ovatko näppisi aina jäässä? Tutkijat havaitsivat vartalotyypin, jonka käsistä lämpö ei karkaa

  5. 5

   Viron kieli kuulostaa joskus hämäävän tutulta – kokeile HS:n kielivisassa, tunnistatko 25 sanan merkitykset

  6. 6

   Video näyttää, miten turistit sutivat ja raahautuivat jääkouruksi muuttuneita portaita pitkin Uspenskin katedraaliin

  7. 7

   Suomi on Pohjoismaiden pahin nokipölyä tuottava saastuttaja – Hiukkaset sairastuttavat ihmisiä ja sulattavat napajäätiköitä

  8. 8

   Flunssa, joka tuhosi sydämen – Marjo Remes sairastui, vaipui viikkojen uneen ja herättyään kuuli, että hänen rinnassaan sykkii toisen ihmisen sydän

   Tilaajille
  9. 9

   Sarjahukuttajasta tehtiin harvinainen vaarallisuusarvio, jossa pengotaan ihmisen koko elämä – ”Tutkijatiimillä on ainutlaatuiset valtuudet saada kaikki tieto”

  10. 10

   Onko tässä olympialaisten hämmentävin suoritus? Unkaria edustava freestylelaskija käytti porsaanreiän ja teki saman kuin jokaisessa kisassaan: Ei yhtään mitään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuoleva kenkätehdas keksi vuonna 1989 nerokkaan idean – nyt niitä seisoo rivillinen jokaisen päiväkodin eteisessä

   Tilaajille
  2. 2

   Ihmiset pitävät lämpimänä jopa viittä ”varasuhdetta” siltä varalta, että parisuhde päättyisi – koskee niin sinkkuja kuin varattuja

  3. 3

   Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

  4. 4

   Onko puolisosi taipuvainen syrjähyppyyn? Tutkijat löysivät tiedostamattomia tapoja, jotka paljastavat alttiuden pettämiseen

  5. 5

   Maailmalla kohistaan nyt ”järisyttävältä” tuntuvasta uudesta orgasmista, mutta mikä ihme on kohdunkaula­orgasmi? Selvitimme

  6. 6

   Pääsin neljässä viikossa bikinikuntoon – näillä tehokkailla ohjeilla

  7. 7

   Naisleijonissa kuohuu, tähtihyökkääjältä Jatkoajassa suoraa puhetta: ”Meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan, ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen”

  8. 8

   Sissikoulutus on rankinta mitä armeija tarjoaa, mutta Jaakko Pessinen vain lihoi – miten selittyy mies, joka reuhtoo 45 vuotta metsässä ilman sairaspäiviä ja kaataa traktorin paljain käsin?

   Tilaajille
  9. 9

   Ilja Janitskin loi ja hylkäsi MV-lehden, ja nyt hän kääntää selkänsä sen kannattajille – ”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä”

   Tilaajille
  10. 10

   Kilohinta neljä miljardia euroa – Suomen arvokkainta vientituotetta tehdään espoolaisen toimistotalon uumenissa

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ratavaurio Herttoniemessä hidastaa metroliikennettä, HSL:n mukaan häiriöt jatkuvat aamuyhdeksään saakka
  3. Kaikki suomalaismiehet karsiutuivat big airin finaalista – Roope Tonteri arvosteli tuomareiden toimintaa: ”Ei se mennyt niin kuin olisi pitänyt”
  4. Helsingissä hytistään juuri nyt harvinaisen pitkän pakkasjakson keskellä – pääkaupunkiseudulla mitattiin keskiviikkoaamuna kuluvan talven pakkasennätys
  5. Tuhannet ihmiset ovat jumissa ilman ruokaa ja lääkkeitä Syyrian armeijan pommittamassa Itä-Ghoutassa – Ihmisoikeusjärjestö syyttää Venäjää sairaalaan kohdistuneesta iskusta
  6. Alppihiihtotähti Lindsey Vonn teki historiaa ja kertoi kyyneleet silmissä ajatuksistaan ennen olympiauransa päätöslaskua: ”Uskon, että tein hänet silti ylpeäksi”
  7. Emmi Peltonen luisteli vapaaohjelmaan, ja se on valmentajan mielestä lottovoitto – harvinainen epäonnistuminen toi kirosanan luistelijan huulille: ”Se olisi ollut niin pienestä kiinni”
  8. Kahden erityis­lapsen yksin­huoltajaäiti halusi opiskella ammatin, Espoo vastasi epäämällä lastenhoidon – perheissä pelätään nyt kaupungin lopettavan ”liian hövelit” tuet Tilaajille
  9. Teknologian ”pimeästä puolesta” on tiedetty jo 35 vuotta, mutta kukaan ei vieläkään tiedä, mitä sille pitäisi tehdä, sanoo tutkija: teknostressi ja it-riippuvuus haittaavat elämäämme
  10. Tunti sitten
  11. Viron kieli kuulostaa joskus hämäävän tutulta – kokeile HS:n kielivisassa, tunnistatko 25 sanan merkitykset
  12. Mitaliennätyksen murskanneet norjalaiset pilkkaavat Suomen kisamenestystä: ”En koskaan katso mitalitaulukon häntäpäätä. Ehkä vielä kankkunen päällä?”
  13. Näytä lisää