Kolme teatterialan miestä aloitti #nimenisaajulkaista-kampanjan – se agitoi Suomen miehiä osoittamaan nimellään tukea seksuaalista häirintää kokeneille naisille - Kulttuuri | HS.fi

Kolme teatterialan miestä aloitti #nimenisaajulkaista-kampanjan – se agitoi Suomen miehiä osoittamaan nimellään tukea seksuaalista häirintää kokeneille naisille

Näyttämötaiteen ammattilaiset Ilja Peltonen, Mikko Roiha ja Juha Jokela eivät ole edes tavanneet, mutta he päätyivät vetämään projektia, jonka kulmakivi on #nimenisaajulkaista-adressi. Tavoite on, että kampanja leviää muillekin aloille.

Kansallisteatterin näyttelijä Ilja Peltonen päätyi luomaan #nimenisaajulkaista-kampanjaa. Häntä ajaa eteenpäin huoli muun muassa siitä, minkälaista maailmaa hän on isänä ja miehenä luomassa jälkipolville.

9.2.2018 14:07 | Päivitetty 9.2.2018 16:39

Tammikuun viimeisenä päivänä Kansallisteatterin näyttelijä Ilja Peltonen istui kotonaan ja katseli televisiosta Ylen A-studiota.

Lähetys oli dramaattinen. Näyttelijä Heli Sirviö kertoi siellä, kuinka opiskelukaveri oli raiskannut hänet vuosia sitten ja kuinka opettaja oli kehottanut vaikenemaan. Ohjelman studiossa näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä kuunteli Sirviön kertomusta ja itki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat