Vaimoa kehotetaan piiskaamaan ”perälihoihin”, mutta välttämään lyöntejä kasvoihin – Kalevalan vähemmän tunnetuissa osissa annetaan selkeät ohjeet perheväkivallan harjoittamiseen - Kulttuuri | HS.fi

Vaimoa kehotetaan piiskaamaan ”perälihoihin”, mutta välttämään lyöntejä kasvoihin – Kalevalan vähemmän tunnetuissa osissa annetaan selkeät ohjeet perheväkivallan harjoittamiseen

Suomen kansalliseepos antaa yksityiskohtaiset ohjeet vaimon kurittamiseen. Kalevalan päivänä 2018 sopii kysyä: miksi? Ja minkä vuoksi aiheesta ei puhuta?

Kalevala julkaistiin alun perin vuonna 1835 ja uusittu laitos 1849. Akseli Gallen-Kallelan kuvittama Koru-Kalevala ilmestyi vuonna 1922.

28.2.2018 2:00 | Päivitetty 28.2.2018 10:10

Jos vaimo ei tottele, tulee häntä opettaa ensin suullisesti, sitten eristämällä ja kolmanneksi vitsalla. Mutta jos tämäkään tehoa, tulee käyttöön ottaa kunnon astalo.

Lyömisessä tulee kuitenkin olla varovainen. Vaimoa tulee lyödä vain sisätiloissa, jotta naapurit eivät kuule. Lisäksi lyönnit kannattaa kohdistaa selkään ja takapuoleen, eli paikkoihin, joista lyönnin jäljet on helppo peittää. Kasvoihin ei kannata lyödä, siitä jää jälki. Tämä olisi noloa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat