Professori moittii pääkaupunki­seudun nykyistä kaupunki­suunnittelua liian rajuksi: ”Väkisinkin miettii, jääkö edellytyksiä hyvälle asumiselle” - Kulttuuri | HS.fi

Professori moittii pääkaupunki­seudun nykyistä kaupunki­suunnittelua liian rajuksi: ”Väkisinkin miettii, jääkö edellytyksiä hyvälle asumiselle”

Professori Hannu Huttunen ei pidä tarpeellisena ahtaa ihmisiä miniasuntoihin edes pääkaupunkiseudulla. Suomalaista asuntotuotantoa hän pitää enimmäkseen hyvänä, mutta ehkä vähän tylsänä ja tasapaksuna.

Hannu Huttusen mielestä suomalainen asuntotuotanto on enimmäkseen hyvää, mutta ehkä vähän tylsää ja tasapaksua. Mutta huonoja asuntoja ei hänen mielestään tehdä.­

14.6.2018 2:00 | Päivitetty 14.6.2018 10:23

Hannu Huttunen kertoo tienneensä jo pienenä, että hänestä tulee arkkitehti. Asia vahvistui vähän aikaa sitten, kun hänen ­äitinsä löysi kouluaineen, jossa Huttunen yläasteikäisenä kertoi urasuunnitelmistaan.

Huttunen on kotoisin Iisalmesta, jossa hän kävi koulunsakin. Hän ei pysty palauttamaan mieleensä, mistä sai päähänsä arkkitehdin ammatin, mutta kun hän oli toteuttanut haaveensa, ensimmäinen tilauskin – Maaningan kunnantalo – tuli Iisalmen lähelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat