Suomalaiselokuva syntyi talkoilla kielteisen tukipäätöksen jälkeen – kuvauksia tehtiin myös Hollywoodissa, pääosissa Laura Birn ja Tommi Korpela - Kulttuuri | HS.fi

Suomalaiselokuva syntyi talkoilla kielteisen tukipäätöksen jälkeen – kuvauksia tehtiin myös Hollywoodissa, pääosissa Laura Birn ja Tommi Korpela

Ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperän uusi Tyhjiö-elokuva kertoo taiteilijapariskunnasta. Teattereihin elokuvaa tulee syksyllä. Seuraavaksi Salmenperä ohjaa televisiolle draamasarjan, joka perustuu hänen omaan ideaansa.

Laura Birn ja Tommi Korpela näyttelevät näyttelijää ja kirjailijaa elokuvassa Tyhjiö.

15.6.2018 8:00 | Päivitetty 15.6.2018 13:10

Elokuvantekijä Aleksi Salmenperä on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa elokuvan. Ei kuitenkaan sitä elokuvaa, johon elokuvasäätiö myönsi käsikirjoitustukea vuonna 2010 eli kahdeksan vuotta sitten.

Kyse oli silloin Fundamentalistista. Vuosia Salmenperä (s. 1973) suunnitteli elokuvaversiota tästä Juha Jokelan puhutusta näytelmästä. Käsikirjoitusta käänneltiin ja väänneltiin, mutta Salmenperän yllätykseksi Suomen elokuvasäätiö ei antanutkaan elokuvalle koskaan sitä isoa pottia eli satojen tuhansien eurojen tuotantorahaa, jolla elokuvan saisi kuvattua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat