Kulttuuri

Pysytkö juhannuksena sisätiloissa? Katso nämä laatusarjat, niin tiedät taas, mistä puhutaan

Tv-sarjojen katsominen tuottaa uudenlaista sosiaalista pääomaa, jota emme vielä vuosikymmen sitten tunnistaneet. Nämä kymmenen sarjaa katsomalla kirit muita kiinni.

Suomi hiljentyy juhannuksen viettoon säässä, joka jää ennusteiden mukaan viileäksi. Ainoastaan Itä-Suomessa saatetaan hätyytellä 20 astetta.

Jos sadekuurot riivaavat, täytyy tekemistä keksiä sisällä. Yksi perinteinen ohjelmanumero on telkkarin katselu. Kevään tv-ohjelmisto on tulvinut laadukkaita sarjoja, joista kaikkia kukaan tuskin on ehtinyt katsoa. Juhannuksena on hyvin aikaa kiriä.

Ja puhumme nimenomaan suoratoistopalveluista. Perinteinen televisio panostaa yhä enemmän kotimaiseen viihteeseen ja uusintoihin – sekä nyt tietenkin miesten jalkapallon MM-kisoihin.

Television katselu toimii sekä yksityisenä että yhteisöllisenä tekemisenä. Se tuottaa myös sellaista sosiaalista pääomaa, jota emme vielä vuosikymmen sitten tunnistaneet. Tv-sarjat ovat uineet arkikeskusteluumme hyökyaaltona, josta selviää hengissä vain olemalla suunnilleen kartalla siitä, kuka kuoli Game of Thronesissa tai miten Twin Peaksin kasijakso mullisti kaiken.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ongelmallisesti iso osa tv-aiheisesta keskustelusta on nykyään sitä, että ihmiset suosittelevat toisilleen sarjoja katsottaviksi. Tällaisiin suosituksiin vastaan itse yleensä sanomalla ”täytyy laittaa listalle”, mikä on kiertoilmaisu sille, että katson sarjan korkeintaan joskus, jos murran jalkani ja makaan puoli vuotta vuoteen omana.

Sarjoja tehdään niin paljon, että yhä harvemmin kaksi ihmistä on katsonut samaa. Osin kyse on ajanpuutteesta, osin siitä, että tarpeemme ovat jalostuneet. Liki jokaiselle löytyy sarja, joka tuntuu kuin itselle luodulta. Mikään vähempi ei kelpaa.

Television yhteisöllisyydessä on kuitenkin voimaa, ja siksi oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa astua päästäkseen osalliseksi jostain isommasta: keskustelusta, joka ulottuu pinnallisen listauksen sijaan itse sisältöihin.

Jos edes kourallinen lukijoista tutustuu näihin kymmeneen tv-sarjaan, ehkä tänä kesänä voidaan käydä keskustelua myös sisällöistä. Notkua kahviautomaatilla tai somessa ja puida muiden kanssa juonenkäänteitä, spekuloida seuraavan kauden tapahtumilla, fanittaa lempihahmoja ja -kohtauksia.

Sellaista tv-keskustelua kaipaamme näin ”television kultakaudella” enemmän.

1. Pose (HBO Nordic)


Jennie Livingstonin ohjaama dokumentti Paris Is Burning (1990) nosti 1980-luvun newyorkilaista ball-kulttuuria esiin. Hetken aikaa kaikki kohisivat ballista ja vogue-tanssista. Tähän vaikutti tietenkin myös Madonna, jonka Vogue-musiikkivideo nousi nopeasti klassikon asemaan. Sen ohjasi nuori David Fincher.

HBO Nordicissa muutama viikko sitten startannut Pose on paljon velkaa edellä mainituille. Se käynnistyy vuodesta 1987 ja tarkastelee New Yorkia ja amerikka­lais­ta yhteis­kuntaa ball-kulttuurin kautta.

Omat äänensä saavat tanssijat, kaupungin kulttuuriskene, seksityöläiset ja Donald Trumpin symboloimat juppikapitalistit. Moninaiset näkökulmat tuovat mieleen The Wire -sarjan, joka tarkasteli Yhdysvaltoja nuivan tiedostavan prisman lävitse.

Hahmoista huomattavan suuri osa on ei-valkoisia sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajia. Koskaan aiemmin ei suuren rahan draamasarjassa valokeilaan ole astunut yhtä monta transsukupuolista hahmoa ja näyttelijää, Kaisu Tervonen kirjoitti HS:ssa.

Posen luonut Ryan Murphy on 2000-luvun suurimpia vaikuttajia amerikkalaisessa televisiossa. Hän on rikastanut tuttuja genrejä yli kymmenen vuoden ajan: Muodon vuoksi (Nip/Tuck, 2003–2010) oli viisto lääkärisarja plastiikkakirurgeista, Glee (2009–15) toi musikaalit takaisin, American Horror Story (2011–) on viime vuosien puhutuin kauhusarja ja O. J. Simpsonista ensimmäisellä sekä Gianni Versacesta toisella kaudellaan kertonut American Crime Story -antologia (2016–) isoilla resursseilla tehtyä true crime -laatua.

Feud-antologia (2017–) kertoo julkkisten tosielämän kiistoista (ensimmäinen kausi keskittyi Bette Davisin ja Joan Crawfordin taisteluun What Ever Happened to Baby Jane? -elokuvan kulisseissa) ja 9-1-1 (2018–) seuraa pelastustyöntekijöiden arkea.

Pose on näille luontevaa jatkoa. Se on visuaalisesti huimaava ja hengittää samaan tahtiin kuvaamansa maailman kanssa. Murphy on kuvaillut haastatteluissa tyyliään ”barokiksi”, ja jos tuo sana johonkin sopii, niin Poseen.

Pose on parhaillaan käynnissä HBO Nordicissa.

2. Sunnuntailounas (Cmore)


Atte Järvisen (Ihmisten puolue, Pasila) luoma Sunnuntailounas lainaa formaattinsa Ihmisten puolueesta: on pöytä, jonka ääreen ihmiset kokoontuvat viikoittain väittelemään ja kertoilemaan itsestään.

Pien­puolueen neuvottelu­huoneen sijaan ollaan perheen­isän illallis­pöydässä. Isä on Taneli Mäkelän Tauno, joka luulee käyneensä lähellä kuolemaa (sydän­kohtaus paljastuu pian närästyk­seksi) ja aloittaa tradition, jossa perhe käy viikoittain läpi kuulumiset.

Toisin kuin Ihmisten puolue, Sunnuntailounas laajenee takaumien kautta myös pöydän ulkopuolelle. Ratkaisu on perusteltu ja mahdollistaa paremman vitsailun muun muassa teatteriskenen kliseillä, internetin keskustelukulttuurin kärkevyydellä ja millenniaalien saamattomuudella.

Kuten kriitikko Laura Kytölä sanoi: älykästä kotimaista perhekomediaa.

Ihan kaikki vitsit eivät uppoa täysillä, mutta Järvinen osaa hakata niitä niin tymäkällä tahdilla, ettei katsoja ehdi kyllästyä. Suomalaisen television perisynnistä – hidastempoisuudesta – pysytään kaukana.

Pääosissa nähdään Mäkelän lisäksi Elena Leeve, Jarkko Niemi, Santtu Karvonen ja Samuli Niittymäki.

Sunnuntailounaan ensimmäinen tuotantokausi on Cmoressa.

3. Killing Eve (HBO Nordic)Vuosi sitten suosittelin juhannuskatsottavaksi Phoebe Waller-Bridgen törkeän hyvää draamakomediaa Fleabag, joka pyöri myöhemmin myös Ylellä ja löytyy nyt ainakin Amazon Primesta.

Waller-Bridgen seuraava sarja yllätti monet: Killing Eve on agentti­jännäri, jossa kaksi naista ottaa mittaa toisistaan. Sandra Oh (Sideways, Greyn anatomia) on MI6-agentti, Jodie Comer (Doctor Foster) tätä pakoileva palkka­tappaja.

Sarja on HS:n Leena Virtasen mukaan ”yhtä aikaa humoristinen, vähän jännittäväkin ja välillä raaka. Sanalla sanoen viihdyttävä.”

Oh nähtiin sattumoisin ihan vasta perusraameiltaan samanlaisessa elokuvassa: Netflixistä löytyvässä Catfightissa Oh ja Anne Heche hyökkäsivät toistensa kimppuun yhä uudestaan ja uudestaan. Hän on hyvä esimerkki siitä, kuinka viihteen uudessa maastossa yli nelikymppisellekin naiselle (Oh on 46-vuotias) riittää työtä. Ja vielä aasiankanadalaiselle!

Killing Eve on puolestaan malliesimerkki siitä, miten paljon televisio on viime vuosina muuttunut. Oudot ja kokeilevat konseptit, joita kukaan ei olisi Sopranosin (1999–2007) aikaan rahoittanut, ovat nyt niitä, joilla erotutaan. Kun Netflix puskee pihalle tunneittain alkuperäissisältöä päivässä, massaan ei ole varaa hukkua.

Siksi tämän vuoden kehutuimpia sarjoja ovat Killing Even, Atlantan, Barryn ja The End of the F***ing Worldin kaltaiset outolinnut. Ja siksi viime vuodelta tullaan muistamaan Twin Peaks, ehkä kaikkien aikojen oudoin ja ”vaikein” tv-sarja.

Killing Even ensimmäinen tuotantokausi löytyy HBO Nordicista.

4. Vida (Cmore)


Sinkkuelämää-sarjasta voi olla montaa mieltä, mutta sen vaikutusta myöhempään televisioon ei voi vähätellä. Los Angelesin itäiseen latinokaupunginosaan sijoittuva Vida on tästä hyvä muistutus.

Tanya Sarachon luoma sarja käsittelee perhettä, rakkautta ja gentri­fi­kaatio­ta. Sen pää­henkilöi­nä on kaksi sisarusta, Emma (Mishel Prada) ja Lyn (Melissa Barrera), jotka palaavat koti­seuduil­leen hoitamaan äitinsä kuolin­pesää ja kuulevat, että tämä oli salaa naimisissa nais­puolisen baari­mikon (Ser Anzoategui, yksi harvoista muunsukupuolisista tv-näyttelijöistä) kanssa.

Vida on värikäs, viihdyttävä ja roisi. Sen näyttelijät ovat hyviä ja puolituntisista jaksoista koostuva kuusiosainen ensimmäinen tuotantokausi sopivan kevyt paketti.

Sinkkuelämää-vaikutteet näkyvät ainakin seksikohtauksissa, jotka ovat heti ensimmäisestä jaksosta suoria ja viihdyttäviä. Yksi kohtaus on sellainen, jollaista en muista populaarissa tv-sarjassa ennen nähneeni. Lähimmäksi ovat päässeet Sinkkuelämää-Miranda ja Girlsin Desi & Marnie.

Vidan ensimmäinen tuotantokausi ilmestyy Cmoreen lauantaina 23. kesäkuuta.

5. Likainen raha (Netflix)


Vaahterasiirappi on paras lisuke ja siksi eräs ihmiskunnan historian tärkeimmistä saavutuksista. Siksi ei pitäisi kai yllättyä siitä, että vaahterasiirappibisnekseen liittyy myös kaikenlaista hämäräpuuhaa.

Quebeci­läinen FPAQ-järjestö (Fédération des produc­teurs acéricoles du Québec) kontrolloi 94:ää prosenttia Kanadan ja 77:ää prosenttia maailman vaahtera­siirappi­varannois­ta. FPAQ säätelee hintoja ja jakaa siksi mieli­piteitä: kriitikot pitävät sen ajamaa kartelli­toimintaa vasten­mielisenä, jäsenistö taas uskoo, että järjestö pitää toiminnan yli­päätään kannattavana.

Netflixin dokumenttisarja Likainen raha keskittyy viidennessä jaksossaan paitsi FPAQ:iin, myös sen silmien alla toteutuneeseen suureen vaahterasiirappiryöstöön. Vuonna 2012 FPAQ:n työntekijät tajusivat, että sen varastoista oli hävinnyt yli tuhat tynnyriä siirappia.

Havainto oli merkittävä, sillä vaahterasiirappi on moninkertaisesti öljyä arvokkaampaa. Vohkitun siirapin arvo katukaupassa oli yli 10 miljoonaa euroa.

Likainen raha on palkitun Alex Gibneyn (Taksi pimeyteen, Going Clear: Scientology) tuottama, mutta viitosjakson on ohjannut Brian McGinn. Sarjan muut osat käsittelevät muun muassa lääkkeillä itseään rikastuttanutta Martin Shkreliä ja Donald Trumpia.

Likaisen rahan ensimmäinen tuotantokausi on Netflixissä.

6. C. B. Strike (HBO Nordic)


HBO Nordiciin tänä keväänä ilmestynyt BBC-dekkari perustuu Käen kutsu -nimiseen rikosromaaniin, joka ilmestyi vuonna 2013. Sen kirjoittajaksi oli merkitty entuudestaan tuntematon Robert Galbraith, joka paljastui pian J. K. Rowlingin salanimeksi.

Kirja ja sen jatko-osat alkoivat myydä kuin häkä.

Nyt.fi:n Juuso Määttänen katsoi koko C. B. Striken heti sen julkaisun jälkeen. Hänen mukaansa sarja on tämän hetken parasta rikos­viihdettä, ja jokaisen ikinä yhtään rikos­sarjoista kiinnos­tu­neen kannattaa katsoa se.

Kirjan ja siitä tehdyn sarjan päähenkilö on Cormoran Strike -niminen sotaveteraani ja yksityisetsivä (Tom Burke), joka päätyy selvittämään valokuvamalli Lula Landryn kuolemaa. Määttänen kiittelee erityisesti Striken toimistoapulaisekseen palkkaamaa Robin Ellacottia (Holliday Grainger):

”Robin on täydellinen naishahmo, jollaisia rikossarjoissa on edelleen liian vähän. Henkilö, joka nousee omalla intohimolla hanttihommista vaarallisia rikoksia älykkäällä päättelyllä ratkaisevaksi etsiväksi. Ikään kuin moderni, 2010-luvun versio tohtori Watsonista.”

Timo Peltonen puolestaan kirjoitti HS:n tv-sivuilla, että sarja on ”riittävän mutkikas, mutta ei kovin omaperäinen tai käänteissään painokas”.

C. B. Striken ensimmäinen tuotantokausi on HBO Nordicissa.

7. Patrick Melrose (HBO Nordic)


Brittikirjailija Edward St Aubynin omaelämäkerralliseen romaanisarjaan (1992–2012) perustuva Patrick Melrose on kevään puhutuimpia uutuussarjoja. Sen nimihenkilö (Benedict Cumberbatch) on yläluokkaisen perheen lapsi, jota on kohdeltu julmasti ja joka lääkitsee henkistä vajaustaan heroiinilla.

Sarjasta ei ole juurikaan kirjoitettu mainitse­mat­ta Cumber­batchin rooli­suoritusta, jonka varaan se kriitti­sem­pien arvioiden mukaan rakentuu vähän liikaakin. Useimmat ovat silti samaa mieltä siitä, että sarja kannattaa katsoa vaikka pelkästään näyttelijänsä vuoksi.

Samaa mieltä oli myös Koko Hubara, joka vastikään suositteli Patrick Melrosea Nyt.fi:n jutussa. Kriitikko Leena Virtanen puolestaan totesi sarjan avausjakson menevän suoraan huumekuvausten parhaimmistoon.

Patrick Melrosen ensimmäinen tuotantokausi on HBO Nordicissa.

8. Sipoon herttua (Elisa Viihde)


Kevään toinen Atte Järvisen luoma tv-sarja! HS:n kriitikko Tuomo Yrttiaho kuvaili Sipoon herttuaa herkulliseksi mustaksi komediaksi korruptiosta ja maan tavasta.

Sarjan päähenki­lö on sipoo­lainen yrittäjä ja perheen­isä Pasi Kova­lai­nen (Kari Hietalahti). Hän on bisnes­öykkäri, joka sikailee menemään, koska voi. Rakentaa mökin luonnon­suojelu­alueelle, suhmuroi kunnan­valtuustos­sa ja mukiloi journalis­teja.

Poliisit (Pirjo Heikkilä ja Riku Nieminen) yrittävät saada Kovalaista kiikkiin syyttäjän (Taneli Mäkelä) kanssa. Se on vaikeaa, koska Kovalainen on aidon all male panel -konkarin elkein veistellyt valtaistuimensa huolella.

Järvisen käsikirjoittama sarja irrottaa Yrttiahon mukaan kelpo nauruja suomalaisen korruption arkipäiväisyydestä ja törkeydestä. Tässä mielessä yhtymäkohtia voi löytää niin Ihmisten puolueeseen (2008–2010) kuin Aleksi Salmenperän Jättiläinen-elokuvaankin (2016).

Sipoon herttuan ensimmäinen tuotantokausi on kokonaisuudessaan Elisa Viihteessä.

9. Rig 45 (Viaplay)


Viaplaylla kesäkuussa alkanut Rig 45 sijoittuu öljynporauslautalle Pohjanmerellä. Meri myrskyää ja joku murhaa lautan työntekijöitä yksi kerrallaan. Kaikki alkaa Ritvasta (Ona Kamu), joka menettää yllättäen tajuntansa ja putoaa kuolemaansa. Öljyfirman palkkaama tutkija (Catherine Walker) lähtee selvittämään asiaa.

Lähtö­kohdat ovat kutkut­tavat ja tyyli ensimmäi­sen jakson perusteella oikein mukavaa nordic noiria. Eristetty ja ahdas öljy­lautta tarjoaa erinomai­sen ympäristön murha­mysteerille, ja hahmoista löytyy riittävästi mahdollisia syyllisiä. Loppu­tulos on kuin Idän pikajunan arvoitus, mutta merellä ja skandinäyttelijöin!

Tällainen dekkari on tehty sateisen juhannuksen ajanvietteeksi.

Rig 45:n ensimmäinen tuotantokausi pyörii Viaplayssa.

10. Seinfeld (Viaplay, Amazon Prime)


Aina on Seinfeld. Larry Davidin ja Jerry Seinfeldin hetulanheitosta syntynyt tilannekomedia sai ensi-iltansa kesällä 1989 nimellä The Seinfeld Chronicles. Kanava ei sarjaan uskonut, mutta hiljalleen yleisö alkoi pakkautua töllöttimen ääreen. Viimeistään kolmannella tuotantokaudella sarja puhkesi kukkaansa, ja loppu on historiaa.

Eritoten Seinfeldin viisi ensimmäis­tä tuotanto­kautta ovat uskomatto­man laadukasta amerikka­lais­ta komediaa. Jaksoissa on sitcomin sääntöjen mukaisesti useampi eri juonitaso – jokaisella päähenkilöllä omansa – jotka törmäytetään lopussa toisiinsa hillittömällä tavalla.

Jokaisella sarjaa katsoneella on oma suosikkinsa: naapurin viisas outolintu Kramer (Michael Richards), itsekäs ja kunnianhimoinen Elaine (Julia Louis-Dreyfus), pikkumainen funny man Jerry (Seinfeld) tai George (Jason Alexander), jolta puuttuu kokonaan moraalinen ja eettinen kompassi.

Muista aikansa komediasarjoista Seinfeldin erottaa se, kuinka inhottavia sen päähenkilöt ovat. Kramer, Elaine, Jerry ja George suhtautuvat maailmaan ahdasmielisesti ja itsekkäästi. Sarjan yleissävy on kyyninen.

Tämä on sarjan kannalta pelastus. Silloin, kun se käsittelee hankalia teemoja – homofobiaa, rasismia, seksuaalista häirintää – sarjan päähenkilöt hölmöilevät ja sanovat ”vääriä” asioita. Sarja tuntuu kuitenkin tunnustavan, että sen päähenkilöt ovat väärässä.

Katsoja voi peilata omia tuntojaan Jerryyn ja Georgeen ja joko tunnistaa samoja pelkoja tai asettaa itsensä heidän yläpuolelleen. Seinfeld ei kerro, miten asioista pitäisi ajatella, koska sitä ei kiinnosta ihmisten opettaminen.

Siksi Seinfeld ei ole vanhentunut samaan tapaan kuin vaikka Frendit, jonka päähenkilöistä on tehty sympaattisia, vaikka he ovat samalla homo- ja transfobisia, seksistisiä, toksisen kontrolloivia ja fatsheimaavia.

Ero on se, että Frendien päähenkilöistä on ”pakko pitää”, Seinfeldin päähenkilöistä ei taas oikein voi pitää. Siksi jälkimmäinen on kestänyt aikaa ja toimii vielä juhannuksena 2018.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat
 • Suoratoistopalvelut
 • Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  2. 2

   Kuka näitä lavuaareja oikein suunnittelee? Liisa Marsion upouuden kodin allas on niin pieni, ettei edes käsien peseminen onnistu

  3. 3

   Tämä pidätetty mopsi on sympaattisin juttu internetissä tällä hetkellä – eivätkä ihmiset voi olla ihastelematta sitä

  4. 4

   Britannian poliisin kerrotaan tunnistaneen Skripalien myrkyttämisestä epäiltyjä – CNN: Ei tunnettuja vakoojia

  5. 5

   Erkko Välimäki, 50, haluaa isäksi – lapsen synnyttää ukrainalainen nainen, joka luopuu oikeuksista lapseen jo etukäteen

   Tilaajille
  6. 6

   Pori on nyt ihmismäärällä mitattuna Suomen toiseksi suurin kaupunki, ja äkkilähtö sinne voi maksaa 800 euroa yöltä – ”Onhan tämä hullua parissa päivässä saada kuun vuokra”

  7. 7

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  8. 8

   Varsinais-Suomen jättipaloa yritetään saada hallintaan porottavassa helteessä ja vaikeissa oloissa – palavasta metsästä kävelee tuhkan peitossa olevia pelastajia

  9. 9

   Tennistähteydestä haaveillut eteläkorealainen paljasti maansa urheilijoiden karmean kohtelun – raiskaukset ja lyömiset arkipäivää

  10. 10

   Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  2. 2

   Kuumista öistä tulee viikon­loppuna vielä ”trooppisempia” – Näillä keinoilla saat unta tukalassa asunnossa

  3. 3

   Kuka näitä lavuaareja oikein suunnittelee? Liisa Marsion upouuden kodin allas on niin pieni, ettei edes käsien peseminen onnistu

  4. 4

   Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

  5. 5

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  6. 6

   Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

   Tilaajille
  7. 7

   HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”

  8. 8

   ”Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos” – Asunto­murto­kopla piinaa Helsingin kanta­kaupunkia, epäilee poliisi

  9. 9

   Pyhärannan laaja maastopalo saatiin yöllä rajattua, mutta sammutus­töissä voi kestää jopa päiviä – ”Vettä menee tolkuton määrä”

  10. 10

   Trump sanoo nyt Putinin olevan vastuussa Venäjän vaali­vaikuttamisesta – vain hetkeä aiemmin Valkoinen talo joutui jälleen selittelemään presidentin puheita

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  4. 4

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  5. 5

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  6. 6

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  7. 7

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  8. 8

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  9. 9

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  10. 10

   Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

  11. Näytä lisää