Jouni Laaksonen pakeni Suomen kovinta pakkasta autiotupaan 1999 – nyt hän on käynyt 500 tuvassa, ja opastaa lukijansakin erävierailuille - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Jouni Laaksonen pakeni Suomen kovinta pakkasta autiotupaan 1999 – nyt hän on käynyt 500 tuvassa, ja opastaa lukijansakin erävierailuille

Jouni Laaksosen ja Joel Aholan kirjoittama Suomen autiotuvat -kirja usuttaa lähtemään retkelle erämaahan. ”Vaeltaja tuntee olevansa ihminen, ei kuluttaja”, Laaksonen sanoo.

Jouni Laaksonen vieraili uusinta retkeilytietokirjaa viimeistellessään Moronvuoren autiotuvalla Valkmusan kansallispuistossa Kotkassa. Laaksonen myös valokuvaa teoksiinsa.

Julkaistu: 25.6.2018 2:00, Päivitetty 25.6.2018 8:44

Kotka/Pyhtää

Polku kuljettaa kävelijän kuusiston lävitse Valkmusan kansallispuiston korvessa. Kun oksat väistävät, paljastuu tilkku avointa maastoa, jonka keskellä seisoo veistohirrestä salvottu mökki.

Jouni Laaksonen tarttuu ovenkahvaan ja astuu pirttiin. Laaksonen istuu penkille ja näyttää siltä kuin olisi kotonaan. Ja niin hän onkin. Laaksonen on intohimoinen patikoija ja Suomen tuotteliain vaellusaiheisten tietokirjojen tekijä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat