Japanilaisen mangataiteilijan suositusta sarjakuvasta voi löytää useita Suomi-viitteitä – Helsingissä vieraileva Kore Yamazaki ihastui muumeihin ja Lappiin - Kulttuuri | HS.fi

Japanilaisen mangataiteilijan suositusta sarjakuvasta voi löytää useita Suomi-viitteitä – Helsingissä vieraileva Kore Yamazaki ihastui muumeihin ja Lappiin

Koré Yamazakin Velhon morsian -sarjakuvassa ajellaan välillä porovaljakolla Lapissa. Yksi sivuhenkilöistä on suomalaistaustainen Lindel, joka nimeää seuralaisensa Merituuleksi.

Animecon tapahtumassa Helsingissä vierailevan Koré Yamazakin (s. 1989) tarina muistuttaa monien muiden sarjakuvantekijöiden tietä niin Japanissa kuin muualla. Hän alkoi piirtää ahkerasti jo pienenä. Lukemaan opittuaan hän alkoi kuluttaa mangaa.

14.7.2018 14:02

”Saariselällä oli niin kaunista, että olisin voinut jäädä sinne asumaan”, Koré Yamazaki muistelee ensimmäistä matkaansa Suomeen. Tänne hänet houkuttelivat muumit, mikäs muukaan.

”Suomihan on muumien maa”, mangataiteilija toteaa. Toisella reissullaan viime vuonna Yamazaki kävi äitinsä kanssa Helsingin ja Hämeenlinnan lisäksi tietysti Naantalin Muumimaailmassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat