Seksuaalinen häirintä on Suomen elokuva- ja teatterialalla vakava ongelma, kertoo selvitys – Näin lakien noudattamista on laiminlyöty taiteellisen vapauden nimissä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Seksuaalinen häirintä on Suomen elokuva- ja teatterialalla vakava ongelma, kertoo selvitys – Näin lakien noudattamista on laiminlyöty taiteellisen vapauden nimissä

Työlakien velvoitteiden tunnistamisessa ja toimeenpanossa puutteita elokuva- ja teatterialoilla, toteaa kulttuuriministeri Sampo Terhon tilaama selvitys.

Varatuomari Jaana Paanetoja ja kulttuuriministeri Sampo Terho opetus- ja kulttuuriministeriön elokuva-alan häirintää selvittävän raportin julkistustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

Julkaistu: 12.9.2018 9:34, Päivitetty 12.9.2018 15:58

Kulttuuriministeri Sampo Terholle luovutettu selvitys häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta elokuva- ja teatterialoilla toteaa, että ilmiö on olemassa. Terho luonnehtii ilmiötä vakavaksi.

Selvityksen johtopäätöksissä todetaan, ettei suuri osa elokuvatuotantoyhtiöistä hoida työlakien mukaisia velvoitteitaan.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri