Sanoittajanero Juha Vainio tuhosi humalapäissään kotinsa huonekaluja, hakkasi vaimoa ja sai säälittävimmillään lapsiltaan lempinimen ”fisu” – Uutuuskirja näyttää karmean puolen suomalaisesta viihde-eliitistä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Sanoittajanero Juha Vainio tuhosi humalapäissään kotinsa huonekaluja, hakkasi vaimoa ja sai säälittävimmillään lapsiltaan lempinimen ”fisu” – Uutuuskirja näyttää karmean puolen suomalaisesta viihde-eliitistä

Elämäkertaan haastatellut kymmenet ihmiset paljastavat sanoittajan koko elämän sensuroimatta, myös vuoteen 1976 kestäneen rajun alkoholismin ajan.

Vainio oli ottanut syksyllä 1971 vastaan Vartiokylän koulun erityisluokan opettajan pestin. Tehtävä päättyi potkuihin seuraavana keväänä.

Julkaistu: 10.10.2018 13:00

Me suomalaiset tiedämme hyvin, kuinka taitava sanoittaja oli Juha ”Junnu” Vainio (1938–1990). Sen asiaan todisteluun ei tarvita kuin muutama esimerkkiriimi lähes mistä tahansa laulusta hänen uransa varrelta.

Tänään keskiviikkona julkaistussa Petri Pietiläisen kirjoittamassa ja Juha Metson kuvaamassa Junnu Vainio – Sellaista elämä on -kirjassa (Docendo) sanoittajan neroutta toistellaan ja todistellaan huiman monisanaisesti, jopa yli 80 haastatellun sanoin.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri