Katja Ketun romaanissa muistisairas mies herää jokaiseen aamuun ihmetellen, missä vaimo on – Suomalaissiirtolaisten ja intiaanien jälkeläiset avasivat kirjailijalle kotinsa ja sydämensä - Kulttuuri | HS.fi

Katja Ketun romaanissa muistisairas mies herää jokaiseen aamuun ihmetellen, missä vaimo on – Suomalaissiirtolaisten ja intiaanien jälkeläiset avasivat kirjailijalle kotinsa ja sydämensä

Rose on poissa -romaanin takana on tietokirja Fintiaanien mailla, jonka Katja Kettu teki yhdessä valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja toimittaja Maria Seppälän kanssa.

Katja Kettu työskentelee mieluiten öisin.­

21.10.2018 2:00 | Päivitetty 21.10.2018 8:06

Merisumu hämärtää Cafe Caruselia vastapäätä pilkottavat Sirpalesaaren ja Liuskaluodon. Terassin remontin takia pystytetyt aidat pilkkovat näköalaa.

Kirjailija Katja Kettu on linnoittautunut pieneen nurkkapöytään ikkunoiden luona. Pöydällä on kannettava toimisto: tietokone, smoothie ja lehti. Ketun koti, eiralainen neliö jossa hän asuu yhdessä kolmen kissan kanssa, on lähestulkoon naapurissa. Kahvila on tärkeä paikka, sillä täällä Kettu on kirjoittanut ainakin osan viimeisimmistä romaaneistaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat