Kulttuuri

HS:n kulttuuritoimittajat valitsivat vuoden 2019 odotetuimmat kulttuuriasiat ja puhuvat niistä uudessa podcastissa

Get Outin ohjaajan uusi kauhupläjäys, uusi Muumit-sarja ja Minna Canthin juhlavuosi ovat aiheina HS:n kulttuuritoimituksen uudessa Kulttuuriosasto-podcastissa, jossa äänessä ovat kulttuuritoimittajat Juho Typpö ja Arla Kanerva.

Tänään julkaistiin HS:n kulttuuritoimituksen perustaman Kulttuuriosasto-podcastin ensimmäinen jakso, jonka voit kuunnella tästä:

Kulttuuriosasto tulee jatkossa ilmestymään viikoittain, ja siinä käsitellään kulttuuriaiheita laidasta laitaan niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Äänessä olemme pääasiassa me: kirjallisuustoimittaja Arla Kanerva ja elokuvatoimittaja Juho Typpö, mutta asiansa tuntevia vieraitakin on luvassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisessä jaksossa luomme katsauksen alkaneen vuoden kulttuuritarjontaan. Aika tosin loppui kesken, sillä kiinnostavia tapahtumia ja julkaisuja on jälleen tiedossa aivan valtavasti – ainakin enemmän kuin yhdessä podcast-jaksossa ehditään käsitellä.

Muun muassa näitä odotamme vuodelta 2019:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjallisuus

Aki Salmelan tammikuussa ilmestyvä kahdeksas runokokoelma Eläimen varjo (Tammi) tarjoilee moderneja eläinfaabeleita, joissa ihmiset ja eläimet menevät iloisesti sekaisin. Myös kääntäjänä toimiva Salmela on saanut runokokoelmistaan Yleisradion Tanssivan karhun ja Kalevi Jäntin palkinnon.

Call Me By Your Name ilmestyi elokuvana pari vuotta sitten (Suomen ensi-ilta tosin oli vasta 26. tammikuuta 2018), keräsi valtavasti ylistyksiä sekä yleisöltä että kriitikoilta ja voitti parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Elokuva perustuu André Acimanin romaaniin, joka ilmestyy tänä keväänä nimellä Kutsu minua nimelläsi (Tammi).

Merete Mazzarella muistelee esseekokoelmassaan Varovainen matkailija (Tammi) matkojen ja muuttojen sävyttämiä lapsuusmuistojaan diplomaatin tyttärenä, kuvaa turismin kehittymistä ja pohtii matkustamisen merkitystä filosofien ja kirjailijoiden ajatuksista ammentaen.

Helmikuussa saadaan suomennettuna Naomi Aldermanin feministinen tieteisfantasia Voima (Gummerus), jossa tytöt ympäri maailman saavat käsiinsä kuolettavan voiman ja yhteiskunnan valta-asetelmat kääntyvät päälaelleen.

Minna Canth 175 -juhlavuoden vietto käynnistyi jo viime vuoden puolella useamman kirjan voimin. Tämän vuoden puolilla juhlinta jatkuu tammikuussa muun muassa Canth-tutkija Minna Maijalan esseekokoelmalla Punaiset kengät – Minna Canthista, rakkaudesta ja vallasta (Otava) sekä Maijalan toimittamalla kokoelmalla Minna Canth – Ihmisen kuvia (Gummerus), johon Maijala on koonnut Canthin tuntemattomampia novelleja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Elina Lappalaisen ja Ilona Partasen tarinallinen tietokirja Ihmeellinen Minna ja suomalaiset suurnaiset (Tammi)ilmestyy tammikuussa. Keväällä puolestaan julkaistaan HS:n kulttuuritoimittajan Suvi Aholan toimittama Mitä Minna Canth todella sanoi (Wsoy), johon on koottu mielipidekirjoituksia Canthin teoksista, kirjeistä ja lehtiartikkeleista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elokuvat

Historiallinen draamakomedia The Favourite sijoittuu 1700-luvulle kuningatar Annan aikaan. Giórgos Lánthimoksen ohjaama elokuva kertoo kahdesta naisesta (Rachel Weisz ja Emma Stone), jotka kilpailevat kuningattaren suosiosta ja asemasta vallan kahvassa. The Favouriten ensi-ilta on 8. helmikuuta.

8. maaliskuuta saa ensi-iltansa Sofi Oksasen toiseen romaaniin perustuva Baby Jane. Elokuvan on ohjannut Katja Gauriloff, joka tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia (2011) ja Kuun metsän Kaisa (2016). Mielenterveysongelmista ja naisten välisestä rakkaudesta kertovan elokuvan pääosissa nähdään Roosa Söderholm ja Maria Ylipää.

Suomalaisittain harvinaisesti sarjakuvaan perustuva Fingerpori-elokuva tulee teattereihin 18. lokakuuta. Pertti Jarlan strippeihin perustuvan elokuvan päärooleissa nähdään Kari Väänänen, Jenni Kokander, Pirjo Lonka, Santtu Karvonen ja Aku Hirviniemi.

Tänä vuonna ensi-illassa nähdään peräti kolme uudelleenfilmatisointia klassisista Disney-animaatioista. Ensimmäisenä teattereihin saapuu Tim Burtonin ohjaama Dumbo, jonka esikuva julkaistiin jo 1941. Dumbon pääosissa ovat Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green ja Alan Arkin, ja se saa ensi-iltansa 29. maaliskuuta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Guy Ritchie puolestaan on uuden fantasiamusikaali Aladdinin ohjauksen takana. Sen nimiroolissa esiintyy Mena Massoud ja muissa rooleissa muun muassa Naomi Scott ja Will Smith. Aladdin ilmestyi alunperin 1992, ja uuden version ensi-ilta on 24. toukokuuta.

19. heinäkuuta ensi-iltaan tulee vielä uusi Leijonakuningas, joka on Dumbosta ja Aladdinista poiketen animaatio alkuperäisen, 1994 ilmestyneen elokuvan tapaan. Uuden Leijonakuninkaan äänirooleissa kuullaan muun muassa Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones ja Donald Glover.

Get Out kauhistutti ja ihastutti kaksi vuotta sitten, ja 15. maaliskuuta ohjaaja-käsikirjoittaja Jordan Peeleltä on luvassa uusi elokuva Us, joka näyttää trailerin perusteella vievän kerrontaa Get Outia huomattavasti pelottavampaan suuntaan. Pääosissa nähdään Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, ja Anna Diop.


Sarjat

Huhtikuussa käynnistyy viime vuosien suursuosikki Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen tuotantokausi. George R. R. Martinin fantasiakirjasarjaan Tulen ja jään laulu perustuvan sarjan viimeinen kausi sisältää edellisen kauden tapaan sekä julkaistuista kirjoista tuttua materiaalia että tapahtumia toistaiseksi julkaisemattomasta kuudennesta kirjasta The Winds of Winter.

Englannin kuningatar Elizabeth II:sta kertova The Crown saa kolmannen tuotantokautensa tänä vuonna. Uudelle tuotantokaudelle tultaessa useampi sarjan näyttelijä vaihtuu, sillä uusi kausi hyppää ajassa eteenpäin ja kuvaa aikaa vuosien 1964 ja 1970 välillä. Elizabeth II:sta aiempina kausina esittäneen ja roolistaan Emmyn voittaneen Claire Foyn tilalla nähdään nyt Olivia Colman, joka jatkaa roolissa sarjan kolmannen ja neljännen kauden ajan.

Tammikuussa HBO:lla käynnistyy rikosdraamasarja True Detectiven kolmas kausi, joka ilmeisesti palaa jossain määrin kehutun ensimmäisen kauden tunnelmiin. Etsiväkaksikko Wayne Hays (Mahershala Ali) ja Roland West (Stephen Dorff) syventyvät selvittämään kahden lapsen katoamisen ympärille kietoutuvaa rikosvyyhteä.

Naisvankilaan sijoittuva Orange is the New Black tulee sekin päätökseensä tänä vuonna seitsemännen ja viimeisen tuotantokautensa myötä. Huhuja tosin on, että suositusta sarjasta saattaisi olla tulossa joko spin-off-sarjoja tai muuta jatkomateriaalia.


Suomalaisittain tämän vuoden ehdottomiin suursatsauksiin kuuluu uusi Muumilaakso-sarja, joka käynnistyy Ylen kanavilla 25. helmikuuta. 3D-animaationa toteutetun sarjan on ohjannut Steve Box Aardman Animationsista, ja suomen- ja ruotsinkielisinä ääninä kuullaan muun muassa Joonas Nordman ja Christoffer Strandberg (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma) Carl-Kristian Rundman (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Saga Sarkola (Pikku Myy), Paavo Kerosuo (Nuuskamuikkunen) sekä Markku Haussila ja Andreas af Enehielm (Nipsu).

Klassinen ja kansanmusiikki

Tammikuun lopulla Kansallisooppera tuo Ulla-Lena Lundbergin Jää-romaanin oopperan lavalle. 2012 Finlandia-palkittu Jää on vuosikymmenen suosituimpia romaaneja, jota on myyty Suomessa lähes 150 000 kappaletta. Saaristoon muuttavan nuoren papin ja hänen vaimonsa rooleissa nähdään Ville Rusanen ja Aarne Pelkonen sekä Mari Palo ja Marjukka Tepponen.


Helmikuun alussa järjestetään jälleen Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki. Tänä vuonna festivaalilla tutkitaan Atlantin ylittäviä musiikillisia ja kulttuurisia dialogeja. Festivaalilla saa muun muassa ensiesityksensä Juhani Nuorvalan pitkään vireillä ollut FLASH FLASH – Andy Warholin kaksi kuolemaa -ooppera.

Kesällä Savonlinnan oopperajuhlilla on luvassa yksi juhlien historian merkittävimmistä vierailuista maailman tunnetuimman oopperatalon, italialaisen Teatro alla Scalan muodossa. La Scala esittää Suomen ensivierailullaan Olavinlinnassa Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri (Rosvot) sekä juhlakonsertin.

Loppukesästä katseet kääntyvät Helsingin Juhlaviikkoihin, joilla on tänä vuonna uusi taiteellinen johtaja: Marko Ahtisaari. Erityisesti presidentti Martti Ahtisaaren ja Eeva Ahtisaaren poikana tunnettu Marko Ahtisaari on opiskellut Columbia Universityssa New Yorkissa filosofiaa, musiikkia ja kansantaloustiedettä ja toiminut Nokian muotoilujohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Lokakuun loppupuolella puolestaan Suomeen saadaan ensimmäistä kertaa maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma World Music Expo eli Womex. Tampereella järjestettävässä Womexissa kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat. Keskeisimpänä elementtinä on showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin artisteja soittamaan näytöskeikkoja.

Pop- ja rock-musiikki

Kotimainen suursuosikki Alma julkaisee esikoisalbuminsa alkuvuodesta. Viime lokakuussa Alma julkaisi tulevalta albumiltaan kappaleen Cowboy, ja kertoi HS:n haastattelussa siirtyneensä musiikissaan aikuisempaan suuntaan.

Toissavuonna lopettaneen HIMin laulaja Ville Valo ja Agents-yhtyeen kitaristi Esa Pulliainen julkaisevat yhteistyönsä hedelmät 15. helmikuuta ilmestyvällä levyllä, jonka jälkeen Ville Valo & Agents lähtee kiertueelle. Albumi koostuu Rauli ”Badding” Somerjoen aiemmin julkaisemattomista kappaleista.

Myös yksi metallimusiikin suurista nimistä, saksalainen Rammstein julkaisee tänä vuonna uuden albumin. Huomattavan pitkästä aikaa – edellisestä Liebe ist für alle da -pitkäsoitosta on kulunut jo kymmenen vuotta. Kitaristi Richard Z. Kruspen mukaan yhtyeen seitsemäs albumi ilmestyy huhtikuussa viiden uuden musiikkivideon kera.

Ruotsalainen rap-artisti Silvana Imam saapuu Suomeen klubikeikalle keväällä: hänet nähdään Helsingin The Circuksessa 29. maaliskuuta. Tiukkana tasa-arvon ja feminismin puolustajana tunnettu artisti on vieraillut Suomessa useasti, viimeksi kesällä Sideways-festivaalilla, mutta ei se mitään – tämän artistin jokainen keikka on tapaus. Silvana Imamin kolmas albumi Helig Moder ilmestyy myös helmikuussa.

Brittiläinen Ed Sheeran on tällä hetkellä musiikki­maailman isoimpia tähtiä, ja heinä­kuussa hänet nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa osana Divide-kiertuettaan. Peräti kahden konsertin voimin, sillä ensimmäisen konsertin kaikki 60 000 lippua myytiin loppuun 20 minuutissa.

Teatteri ja tanssi

Saara Turunen jatkaa edellisestä ohjauksestaan Tavallisuuden aaveesta tuttua näyttämökieltä Medusan huoneessa, joka saa kantaesityksensä Q-teatterissa 21. helmikuuta. Kreikkalaisen mytologian kertomuksesta innoituksensa saanut esitys kuvaa sukupuoleen liittyvää valtaa ja hiljentämisen käytäntöjä. Rooleissa nähdään Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Katja Küttner, Aksinja Lommi ja Ylermi Rajamaa.

Muutama päivä myöhemmin, 24. helmikuuta, Cirkossa kantaesitetään Suomen nykytanssiin suuriin nimiin kuuluvan koreografin Sanna Kekäläisen uusi teos Vieras – Främling – Stranger. Teos kertoo vierauden ja outouden merkityksestä ajassamme, jossa nopean mielihyvän kulttuuri on vallalla. Teos koostuu kolmesta osasta: Jamie MacDonaldin esittämästä prologista, esityksellisestä osasta sekä Riikka Laakson esseestä.


Kuvataide

Valtavan yleisösuosion saavuttaneen Teamlabin näyttelynsä jälkeen Amos Rex esittelee helmikuussa alkavassa näyttelyssä belgialaisen surrealisti René Magritten teoksia. Kuvataiteiden lisäksi elokuvasta kiinnostuneen taiteilijan näyttelyn oheisohjelma laajenee myös Bio Rexin valkokankaan puolelle.

Helmikuussa suomalainen taidekenttä laajenee myös yhden uuden, ison näyttelytilan voimin, kun Turun Vanhalle Raatihuoneelle avataan Turun Taidehalli. Uudessa näyttelytilassa nähdään vuoden aikana laajasti suomalaista nykytaidetta. Helmikuussa avautuvan avajaisnäyttelyn, Maan oikeus, on kuratoinut Taru Elfving.

Kevään tapauksiin kuuluu myös Tampereen Sara Hildénin taidemuseon vuoden toinen suuri näyttely, joka esittelee yhdysvaltalaisen nykykuvanveiston edelläkävijöihin lukeutuvan Kiki Smithin. Smithin Procession on katsaus New Yorkissa asuvan ja työskentelevän taiteilijan tuotantoon uran alkuvaiheista 1980-luvun alusta nykyhetkeen. Näyttelyssä painopiste on hänen veistotaiteessaan.

Kesäkuun puolivälissä puolestaan käynnistyy yksi kesänäyttelyiden päätapahtumista eli Mäntän kuvataideviikot. Tänä vuonna näyttelyn kuratoi saamelainen valokuvaaja ja videotaiteilija Marja Helander, joka on valinnut kuvataideviikkojen teemaksi ympäristön sekä ihmisen suhteen hupeneviin luonnonvaroihin.

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 150 vuotta Ellen Thesleffin syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi Helsingin taidemuseo HAMissa avautuu 26. huhtikuuta tämän Suomen ensimmäisiin symbolisteihin ja ekspressionisteihin lukeutuvan taiteilijan keskeisiä teoksia esittelevä näyttely, jonka on kuratoinut taide- ja kulttuurihistorioitsija Hanna-Reetta Schreck. Näyttely pohjaa hänen vuonna 2017 ilmestyneeseen Thesleff-elämäkertaansa Minä maalaan kuin jumala (Teos).


Pelit

Tammikuun lopulla on luvassa Kingdom Hearts III, jossa seikkaillaan edellisten osien tapaan sekä Disneyn elokuvista tutuissa että peliä varten keksityissä maailmoissa. Peli on Pimeyden etsijä -saagan (Dark Seeker Saga) viimeinen osa.

Mass Effect -videopelisarjan kehittäjän Biowaren uusi monen pelaajan scifiroolipeli Anthem julkaistaan 22. helmikuuta Windowsille, Playstation 4:lle ja Xbox Onelle. Eksoottiselle vieraalle planeetalle sijoittuvassa Anthemissa pelaaja ohjaa futuristisiin ja muokattaviin haarniskoihin sonnustautuneita taistelijoita. Pelimaailma on luonnollisesti suuri ja avoin. Anthem on yksi vuoden suurista pelijulkaisuista ja odotukset sitä kohtaan ovat suuret (ainakin julkaisija Electronic Artsilla).

Tänä vuonna ilmestyy myös suomalaisen videopeliyhtiö Remedyn uutuus Control. Kyseessä on kolmannen persoonan toimintaseikkailu, joka lupaa yhdistää Remedyn ”tavaramerkiksi muodostuneen asetaistelun yliluonnollisiin kykyihin”. Controlissa pelaaja todennäköisesti haastetaan Remedyn aiemmista peleistä poikkeavilla tavoilla sekä pelimekaniikan että luodun maailman puolesta.

Vuonna 2015 julkaistun kauhuselviytymispeli Until Dawnin kehittäjä Supermassive Games palaa tänä vuonna uuden interaktiivisen kauhukokemuksen kanssa. Hylätyssä, kummittelevassa laivassa tapahtuva Man of Medan aloittaa samalla The Dark Pictures Anthology -nimisen kauhupelien sarjan, jossa jokainen uusi peli on oma tarinansa. Man of Medan julkaistaan Windowsille, Playstation 4:lle ja Xbox Onelle, tarkka ilmestymispäivä ei vielä ole tiedossa.

Samoin kuin elokuvien, on myös pelien puolella ihastuttu vanhojen klassikoiden uudelleenversiointiin. Tänä vuonna ilmestyy ainakin vuoden 1998 peliin perustuva Resident Evil 2 remake, sekä todennäköisesti myös 1997 ilmestyneeseen peliin pohjaava Final Fantasy VII remake. Resident Evil 2 remaken kohdalla pelaajan kehittäjä ja julkaisija Capcom on korostanut, ettei uusversio ole teräväpiirtopäivitys, sillä peli ”rakennetaan kokonaan uudelleen”. Vuonna 2002 julkaistu uusintaversio alkuperäisestä vuoden 1996 Resident Evil -pelistä on ollut myynti- ja arvostelumenestys.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Grönlannin manner­jäätikköä katoaa vuodessa 45 000 Kheopsin pyramidin verran – Sulamisesta on nyt paljastunut sivu­vaikutus, joka voi osoittautua vakavaksi

  2. 2

   Sairaalan päivystyksessä Helsingissä on erityinen triplaruuhka – ”Täällä on itketty käytävillä”

  3. 3

   Uutissivusto: Trump määräsi asian­ajajansa valehtelemaan kongressille Venäjä-hankkeista

  4. 4

   Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

   Tilaajille
  5. 5

   Valmisteliko Venäjä hyökkäystä länteen Zapad-sotaharjoituksessa?

  6. 6

   Entinen poikaystävä huoritteli ja musa-alan sedät nauroivat päin naamaa – sitten Ronja Stanley otti ohjat omiin käsiinsä, ja nyt hän laulaa laukeamisesta

  7. 7

   Muistatko nämä tavat, jotka eivät tulisi lentokoneessa enää kuuloonkaan? 1950-luvulla matka Kanarialle vei neljä päivää, mutta sitten seuramatkoilla alettiin käydä kuin lähiökapakassa

   Tilaajille
  8. 8

   HS:n jakelussa häiriöitä – lue päivän näköis­lehti ilmaiseksi täältä

  9. 9

   Äänikirjan lukija pisti omiaan Ruotsissa, kirjailija uhkaa nyt oikeusjutulla: ”Minulla oli huono päivä, ja provosoiduin kirjan liian helpoista tulkinnoista”

  10. 10

   Teollisuusalueen ytimessä Helsingin Malmilla lepää hämmentävä salaisuus – Georg Porokara on haalinut kokoelmiinsa neljän ison omakotitalon verran leluja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

  2. 2

   Keskellä Helsingin liikenteen jylyä uinuu unohdettu maalaisidylli – Kaupunki haluaa jyrätä 100-vuotiaan pihapiirin

  3. 3

   Netflix julkaisi elokuvan, jonka ”kaikki ovat katsoneet”, vaikka sitä pidetään todella huonona – ilmiö kertoo ajastamme, jossa pelkäämme jäädä ulkopuolisiksi

  4. 4

   Ruokavalioista tuli niin tiukkoja, että ihmiset alkoivat syödä väärin – nyt nousee yksinkertainen dieetti, jonka asiantuntija soisi syrjäyttävän kaikki muut

   Tilaajille
  5. 5

   Mikko Sorjolahti, 43, katseli, kuinka juopot opettivat nuorempiaan juomaan Lasolia Myyrmäen asemalla – Asema saatiin rauhoitettua yllättävällä tavalla

  6. 6

   Maailman suurin tietovuoto: Yli 770 miljoonaa osoitetta ja salasanaa löytyi hakkeripalstalta

  7. 7

   Kiinan kanadalaiselle langettama kuolemantuomio on viesti, ja se on hyvä tiedostaa Suomessakin

  8. 8

   Espoolaisnainen hiihti töihin Helsingin keskustaan – ”Ruttopuistossa matka eteni vauhdilla”

  9. 9

   Tania Karumaa, 43, hyppäsi aamukahdelta aura-auton rattiin, jotta muut pääsisivät aamulla töihin Helsingissä – ”Välillä tuntuu, että ihmiset luulevat meidän olevan vain muiden kiusana”

  10. 10

   Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

   Tilaajille
  2. 2

   Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

   Tilaajille
  3. 3

   Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

  4. 4

   Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

  5. 5

   Radikaalit pääsivät niskan päälle perussuomalaisten nuorisojärjestössä – suljetulla keskustelupalstalla julistetaan rotuoppia ja haukutaan Halla-ahoa

   Tilaajille
  6. 6

   Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

  7. 7

   Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

  8. 8

   Miksi suomalaismiehet hakevat puolisonsa Aasiasta? Tästä kertoo Ylen Tuontirakkautta-sarja, joka suututti osallistujapariskunnan

  9. 9

   Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

  10. 10

   Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Entinen poikaystävä huoritteli ja musa-alan sedät nauroivat päin naamaa – sitten Ronja Stanley otti ohjat omiin käsiinsä, ja nyt hän laulaa laukeamisesta
  3. Miksi jotkut puhuvat paljon itsestään? Ja miksi suu on märkä?
  4. Sairaalan päivystyksessä Helsingissä on erityinen triplaruuhka – ”Täällä on itketty käytävillä”
  5. Bogotassa verinen pommi-isku 16 vuoden hiljaiselon jälkeen – Ainakin 21 kuollut ja 68 haavoittunut
  6. Jättiyllätys jalkapallon Naisten liigassa: hallitseva mestari PK-35 Vantaa ei saanut liigalisenssiä ensi kaudelle – ongelmia tilinpäätöksen asiakirjoissa, palkkioiden maksu viivästynyt
  7. Afrikan unioni vaatii lykkäämään Kongon lopullisen vaalituloksen julkistusta – miljoonien äänten vilpistä on painavaa näyttöä
  8. Uutissivusto: Trump määräsi asian­ajajansa valehtelemaan kongressille Venäjä-hankkeista
  9. Grönlannin manner­jäätikköä katoaa vuodessa 45 000 Kheopsin pyramidin verran – Sulamisesta on nyt paljastunut sivu­vaikutus, joka voi osoittautua vakavaksi
  10. Äänikirjan lukija pisti omiaan Ruotsissa, kirjailija uhkaa nyt oikeusjutulla: ”Minulla oli huono päivä, ja provosoiduin kirjan liian helpoista tulkinnoista”
  11. Miljoonasateen historiikki paljastaa: uhkarohkea konsertti oli lähellä päätyä koko yhtyeen kuolemaan uima-altaan pohjalla
  12. Näytä lisää