Yhdysvalloissa rasismi on voimissaan ja siksi elokuvalla on sama tehtävä kuin 70-luvulla: ”On tärkeää näyttää tummaihoinen nainen luonnollisessa tukassaan, ja että hänestä huolehditaan” - Kulttuuri | HS.fi

Yhdysvalloissa rasismi on voimissaan ja siksi elokuvalla on sama tehtävä kuin 70-luvulla: ”On tärkeää näyttää tummaihoinen nainen luonnollisessa tukassaan, ja että hänestä huolehditaan”

Perjantaina ensi-iltaan Suomessa tuleva If Beale Street Could Talk -elokuva sai kolme Oscar-ehdokkuutta. Helsingin Sanomat tapasi Lontoossa Barry Jenkinsin ja elokuvan nuoret tähdet KiKi Laynen ja Stephan Jamesin.

Elokuvan nuoret rakastavaiset Tish ja Fonny eli KiKi Layne ja Stephan James. Tish tulee raskaaksi 19-vuotiaana, ja Fonny joutuu syyttömänä vankilaan.

8.2.2019 2:00 | Päivitetty 8.2.2019 6:24

Lontoo

Mikään ei ole niin kaunista ja ihanaa kuin nuori rakkaus.

Siksi onkin niin traagista, kun kaikki sortuu: Poika joutuu syyttömänä vankilaan juuri kun tyttö on tullut raskaaksi ja pitäisi aloittaa yhteinen elämä.

Tämä on vain alkuasetelma perjantaina ensi-iltaan Suomessa tulevassa If Beale Street Could Talk -elokuvassa. Rasismia, väkivaltaa, oikeusmurhia, perheväkivaltaa, rahapulaa, teiniraskauksia. . . Elämä 1970-luvun New Yorkissa ei ollut helppoa, jos oli köyhä ja musta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat