Kulttuuri

Hätätilasketsistä katkeroitunut Donald Trump uhkaili Twitterissä ”seuraamuksilla”, ja nyt presidenttiä imitoinut näyttelijä Alec Baldwin pelkää perheensä turvallisuuden puolesta

Baldwin on piikitellyt Trumpia Saturday Night Livessa jo vuosia, mutta nyt on hänen mukaansa ensimmäinen kerta, kun uhka kostosta on todellinen.

Amerikkalainen näyttelijä Alec Baldwin on kertonut pelkäävänsä, että presidentti Donald Trump saa kannattajansa kostamaan hänelle ja hänen perheelleen. Syynä ovat Baldwinin satiiriset esitykset presidentti Trumpina.

The Guardianin mukaan Baldwin puhui pelostaan Dworkin Report -nimisessä podcastissa. Podcastin juontaja Scott Dworkin sanoo olevansa Trumpin vastustaja.

Baldwinin mukaan Trumpin twiittailu ”seuraamuksista” on nostattanut vihaa ja katkeruutta häntä kohtaan. Baldwin pelkää, että ne ovat vaarassa johtaa vielä tositoimiin.

Alec Baldwin on herättänyt huomiota satiirisella roolillaan Trumpina lauantai-iltojen suositussa Saturday Night Live -viihdeohjelmassa. Trumpille piikittely on jatkunut ohjelmassa hänen kautensa alusta asti, ja samaa tahtia Trump itse on kritisoinut ohjelmaa.

Viime lauantaina Trump hermostui kunnolla. Hän ei pitänyt lainkaan sketsistä, jossa pilkattiin Trumpin hätätilajulistusta.

Voit katsoa sketsin alta:Sketsi liittyi tosielämän tapahtumaketjuun, jossa Trump ei ollut saanut rahoja Meksikon vastaiselle rajalle havittelemaansa muuriin ja julistanut siksi maahan hätätilan.

Käsiteltyä tulivat myös presidentin mediasuhteet

Sketsissä esiintyi ”Playboy-lehden toimittaja”, jonka kysymykseen Baldwinin esittämä Trump ei ollut tyytyväinen. Tämä ilmoitti vaihtavansa kilpailevaan aikuisviihdelehteen Hustleriin, jos toimittaja ei istu takaisin alas.


Presidentti Trump twiittasi seuraavana päivänä:

”Ei mitään hauskaa väsyneessä Saturday Night Livessä valeuutiskanava NBC:llä! Kysymys on, miten kanavat selviävät näistä republikaaneihin kohdistuneista hyökkäyksistä ilman seuraamuksia? Kuten monet muutkin ohjelmat? Todella epäreilua, ja tätä pitäisi selvittää. Tämä on todellinen salaliitto!” Trump kirjoitti.
Ensimmäisen twiittinsä jälkeen Trump kirjoitti vielä uuden, nyt isoilla kirjaimilla laaditun twiitin, jossa hän soimi korruptoitunutta mediaa kansan viholliseksi.
Keskiviikon podcast-haastattelussa Alec Baldwin kertoi, että presidentti ja tämän twiitit saivat hänet pelkäämään ensimmäistä kertaa itsensä ja perheensä turvallisuuden puolesta.

”Ihmiset ovat kyselleet minulta jo aikoja sitten, olenko huolissani seuraamuksista. Ei niinkään Trumpin tai hallituksen aiheuttamista seuraamuksista”, Baldwin kertoi. ”Olen aina sanonut, että en ole. En ikinä ajatellut, että uhka olisi todellinen. Ennen kuin nyt, kun hän kirjoitti kommenttinsa seuraamuksista ja SNL:n tutkimisesta.”

Baldwinin mukaan Trumpin vihamielinen kieli toimii kannattajille eräänlaisena koodina. Trump ei sano suoraan, mitä ihmisten pitäisi tehdä, mutta hän saa ihmiset tuntemaan tietyllä tavalla, ja se on alku.

”Alku on se, kun saat ihmiset vihaisiksi, kiihkeiksi ja katkeriksi. Tositoimet lähtevät siitä.”

Sunnuntaina, pian presidentin twiittailun jälkeen, Alec Baldwin vastasi Twitterissä Trumpille.

Hän kysyi, esittääkö istuva presidentti kannattajilleen, että Baldwinin rooli tv-komediassa tekisi hänestä kansakunnan vihollisen, mikä taas johtaisi uhkaan häntä ja perhettään kohtaan.

Tähän vastasikin nyt presidentin poika Donald Trump Junior: ”Säästä meidät tuolta paskapuheeltasi, Alec.”

Ohjelmassa Baldwin kuittasi presidentin pojalle, että tällä olisi ”paljon aikaa katsoa Saturday Night Livea vankilassa”.

Kommentti liittyi jo liki kaksi vuotta jatkuneeseen tutkintaan, jossa erikoissyyttäjä Robert ”Bob” Mueller tiimeineen on selvittänyt Venäjän vaikuttamisyrityksiä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vuonna 2016. Presidentin lähipiiri, myös Trumpin poika, on tutkinnan keskipisteessä.

Baldwin kertoi podcastissa, että on liki mahdotonta ennustaa, miten tutkimuksissa käy.

”Kenelläkään ei ole mitään käsitystä, mutta ihmiset pelaavat tällaista hassua peliä, jossa spekuloidaan, mitä tapahtuu. Tuhoutuuko Trump, meneekö hän vankilaan, mitä jos häntä ei tuomitakaan. Ehdottomasti näyttää ainakin siltä, että hänen poikansa joutuu syytteeseen – ja jos hän ei osoita katumusta, hän menee vankilaan. Siinä tapauksessa luulen, että hänellä on paljon aikaa katsella SNL:ää.”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Noroviruskausi on nyt huipussaan eikä tautiin ole lääkettä: ”Se, että juo pelkkää vettä, on väärin”, kertoo asiantuntija

  2. 2

   Katariina Souri on yksi näiden vaalien kuumimpia julkkisnimiä, vaikka puolueelle tuli yllätyksenä hänen tiedenäkemyksensä – lääkekritiikki ja ketodieetti

  3. 3

   Kevin Spaceyn lukiolaistyttöä riisuva perheenisä kaatoi monen kupin, mutta oikeasti hittielokuva American Beautysta piti tulla paljon pahempaa

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki antoi väärää tietoa Kumpulan kiistellystä puutalosta – ”Ei estettä rakennuksen käyttämiselle asumiseen tai kokoontumiseen”

  5. 5

   En usko lääkkeiden useinkaan parantavan, sanoo vihreiden julkkisehdokas ja kritiikki puoluetta kohtaan leviää: ”Kannattaisi pitää oma pesä puhtaana puoskareista”

  6. 6

   EU:n äänestys uusista digitekijänoikeuksista kuumensi parlamentin: ”Haluaisin lyödä Googlea ja Facebookia”

  7. 7

   Jumbon ruuhkat kiristävät hermoja, mutta uusia liikennejärjestelyjä ei tehdä – Syynä on ratikka, joka saattaa tulla kymmenen vuoden päästä

  8. 8

   Museot ja yliopistot kieltäytyvät Sacklerin opioidiperheen lahjamiljoonista

  9. 9

   Laaja tiedeartikkeli kertoo, millaisia rokotuksilla hävitetyt taudit olivat ja voivatko ne tulla takaisin

   Tilaajille
  10. 10

   Moottoripyörä­kilpailu vaihtui vaaralliseen nyrkkitappeluun kesken ajojen, molemmille kahden vuoden kilpailukielto

  11. Näytä lisää
  1. 1

   En usko lääkkeiden useinkaan parantavan, sanoo vihreiden julkkisehdokas ja kritiikki puoluetta kohtaan leviää: ”Kannattaisi pitää oma pesä puhtaana puoskareista”

  2. 2

   ”Vaikuttaa naurettavalta, että Suomi olisi maailman onnellisin maa” – Amerikkalais­media selvitti, miksi voitamme vertailut, ja totesi, että käytämme väärää sanaa

  3. 3

   Miksi lapsuuden kesät tuntuivat kestävän ikuisesti ja vanhemmiten päivät kiitävät ohi? Amerikkalais­professori keksi selityksen

  4. 4

   Kevin Spaceyn lukiolaistyttöä riisuva perheenisä kaatoi monen kupin, mutta oikeasti hittielokuva American Beautysta piti tulla paljon pahempaa

   Tilaajille
  5. 5

   Virolaiset pahastuivat: Keskellä Helsinkiä seisoo vapaussodan muistoristi väärin päin

  6. 6

   Miksi kodit ovat liian kalliita ja pieniä? Kolme väitettä Helsingin asunto­markkinoiden ongelmista ja kolme ratkaisua niihin

  7. 7

   Britannian parlamentti otti ohjat brexitissä, hallitus pitää päätöstä ”vaarallisena”

  8. 8

   Mieti, mitä haluat, jos käy huonosti: kuolemaan ja sairastumiseen voi varautua näillä keinoin

   Tilaajille
  9. 9

   Trumpin toisesta kaudesta tuli juuri aiempaa toden­näköisempi

  10. 10

   Vasemmistoliiton eduskunta­vaali­ehdokas kertoo, että hänen kimppuunsa hyökättiin Itäkeskuksessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS:n erikoisartikkeli vie Kiinan uiguuri­alueelle, missä historian käsittämättömin kontrolli­koneisto aivo­pesee ihmisiä ja ahdistelee toimittajaa joka askeleella

   Tilaajille
  2. 2

   Keskellä suomalaista metsää on pieni mökki, josta aukeaa näkymä ihmis­kunnan kohtaloon – Tässä on hiili­nielu, mutta onko siitä planeetan pelastajaksi?

   Tilaajille
  3. 3

   Sami Hedberg nauraa sketsisarjassaan homoille, venäläisille ja saamelaisille, Sami Hedbergille eivät naura edes lapset

  4. 4

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  5. 5

   Trumpin entinen YK-lähettiläs sohaisi mehiläis­pesään arvostellessaan Suomen terveyden­huoltoa: ”Tiedätkö edes missä Suomi on?”

  6. 6

   Jään uumenista nousee vihainen jätti – Siperian ikiroudassa ratkaistaan planeettamme kohtalo, ja nyt poromies Nikolai Tasmanovin rautakanki uppoaa liian syvälle

   Tilaajille
  7. 7

   Matkustajia nostettiin vinssillä korkeuksiin rajussa tuulessa – uusi video näyttää, miten merihätään joutuneen laivan pelastus­operaatio eteni Norjassa

  8. 8

   Helsinki vai Tšernobyl? Testaa, kuinka hyvin erotat Suomen pää­kaupungin ydin­tuhoalueesta

  9. 9

   Neljä vuotta KonMari-villityksen jälkeen: ”Överiksi meni”, sanoo yksi – mutta osalla elämä muuttui pysyvästi paremmaksi

   Tilaajille
  10. 10

   En usko lääkkeiden useinkaan parantavan, sanoo vihreiden julkkisehdokas ja kritiikki puoluetta kohtaan leviää: ”Kannattaisi pitää oma pesä puhtaana puoskareista”

  11. Näytä lisää