Yle osallistui kohudokumentin rahoitukseen, mutta esitys peruttiin jo viime syksynä – ”Tällaisena Yleisradio ei elokuvaa pysty julkaisemaan” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Yle osallistui kohudokumentin rahoitukseen, mutta esitys peruttiin jo viime syksynä – ”Tällaisena Yleisradio ei elokuvaa pysty julkaisemaan”

Ylen Dokumenttiprojektin tuottaja Erkko Lyytinen kertoo, että ohjaaja Matti Reinikan kanssa ei ole päästy yhteisymmärrykseen elokuvan sisällöstä.

Erkko Lyytinen on Ylen yhteisrahoitteisten dokumenttien ja Dokumenttiprojekti-ohjelmapaikan tuottaja.

Julkaistu: 28.2.2019 14:37, Päivitetty 28.2.2019 15:17

Seinäjoen arabikevät -nimisestä suomalaisdokumentista oli määrä pitää lehdistötilaisuus Suomen elokuvasäätiön tiloissa Helsingissä perjantaina. Torstaina elokuvasäätiö kuitenkin ilmoitti peruvansa tilaisuuden.

Matti Reinikan ohjaama Seinäjoen arabikevät kertoo ennakkotietojen mukaan syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisistä kolmen eri näkökulman kautta. Perjantainen lehdistötilaisuus herätti etukäteen huomiota sinne vieraaksi kutsutun brittiläisen Tommy Robinsonin vuoksi. Robinson on äärioikeistolaisen järjestön English Defense Leaguen perustaja ja entinen johtaja. Robinsonista ja tilaisuuden perumispäätöksestä voi lukea lisää täältä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat