Samassa veneessä - Kulttuuri | HS.fi

Vuoden lehtikuva: Joonas Brandt. ”Kuvaaja ei voi koskaan järjestää todellisuutta niin hyvin, kuin todellisuus järjestää itse itsensä, kuten tässä voittajakuvassa. Median uutisvirrassa kärkeen nousevat usein katastrofit ja voimakkaan negatiiviset uutiset. Vuoden lehtikuva muistuttaa, miten paljon maailmassa on myönteisiä ja uutisoinnin arvoisia asioita. Median tehtävänä on toimia ajan peilinä ja näyttää myös enemmän hyvää ajastamme. Tämä kuva muistuttaa hiljaisen voimakkaasti empaattisuudesta ja siitä, miten me tarvitsemme toisiamme. Olemme lopulta kaikki samassa veneessä.”

Samassa veneessä

Vuoden 2018 parhaat lehtikuvat on valittu. Vuoden lehtikuvaksi valittiin helsinkiläisen Joonas Brandtin kuva rippileirin meditaatiohetkestä. ”Ei ollut kiire pois”, muistelee Brandt erityislaatuista kuvauskeikkaa.

Julkaistu: 18.3.2019 17:30

Vuoden 2018 parhaat lehtikuvat on valittu. Suomen kuvajournalistien järjestämään kilpailuun osallistui kaikkiaan 101 valokuvaajaa 2 043 kuvalla.

Vuoden lehtikuvasta vastasi 41-vuotias helsinkiläinen Joonas Brandt. Vuoden 2018 kuvajournalistiksi taas valittiin 32-vuotias Touko Hujanen, joka palkittiin myös henkilökuva- ja kuvareportaasi-sarjoissa. Hujanen on syntynyt Tampereella, mutta asuu nykyään Helsingissä.

Luetuimmat - Kulttuuri