Kahden taiteilijaherran rakkaudesta vaiettiin pitkään, sillä homoseksuaalisuus oli rikos – Nyt Reidar Särestöniemen salattu suhde häntä 29 vuotta vanhempaan runoilijaan pääsi vihdoin esille - Kulttuuri | HS.fi

Kahden taiteilijaherran rakkaudesta vaiettiin pitkään, sillä homoseksuaalisuus oli rikos – Nyt Reidar Särestöniemen salattu suhde häntä 29 vuotta vanhempaan runoilijaan pääsi vihdoin esille

Kuvataiteilija Reidar Särestöniemen ja runoilija Yrjö Kaijärven hiljaista rakkautta esitellään Kaijärven kotipaikkakunnalla Rautalammilla.

Reidar Särestöniemen Rakastuneet hylkeet -maalauksen (1972) on ajateltu viittaavan suhteeseen Yrjö Kaijärven kanssa. Maalaus valmistui vuosi Kaijärven kuoleman jälkeen. Työ ei ole esillä Rautalammin museon näyttelyssä.

2.6.2019 2:00 | Päivitetty 2.6.2019 7:30

Rautalammin vaakuna on melkein liian osuva. Siihen on piirretty kaksi uroksen merkkiä ja aaltoileva joki. Kuin miespari, jonka virta erottaa.

Symbolinen kuva vie ajatukset runoilija Yrjö Kaijärveen (1896–1971), joka oli yksi paikka­kunnan merkki­henkilöistä – ja kittiläläisen kuvataiteilijan Reidar Särestöniemen suuri rakkaus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat