Sarjakuvataiteilijana debytoivan Juliana Hyrrin, 30, hieno esikoiskirja käsittelee lapsuuden pimeitä puolia: ”En usko, että kenenkään koko lapsuus on vain ihanaa ja kilttiä” - Kulttuuri | HS.fi

Sarjakuvataiteilijana debytoivan Juliana Hyrrin, 30, hieno esikoiskirja käsittelee lapsuuden pimeitä puolia: ”En usko, että kenenkään koko lapsuus on vain ihanaa ja kilttiä”

Virossa syntynyt Juliana Hyrri aikoo vielä palata lapsuudenmuistoihinsa. ”Vaarin suku oli inkerinsuomalaisia. Olin neljä, kun muutimme Suomeen. Kerron siitä.”

”Päätin taidepainotteisen yläasteen jälkeen, etten enää sotkeudu näihin juttuihin. Mutta lukion ja välivuoden jälkeen kipinä syttyi taas”, Juliana Hyrri sanoo taiteilijanurastaan.

9.7.2019 2:00 | Päivitetty 9.7.2019 6:49

”Aina sanotaan, että lapset ovat viattomia, mutta en usko, että kenenkään koko lapsuus on vain ihanaa ja kilttiä. Useimmat muistavat lapsuudesta vain parhaat palat”, Juliana Hyrri miettii.

Hänen lapsuutensa ei ole vielä kovin kaukana. Hyrri täyttää perjantaina 12. heinäkuuta 30 vuotta. Aihe on tuore myös hänen esikoissarjakuva­kirjassaan Satakieli joka ei laulanut. Toistaiseksi vuoden hienoin sarjakuva käsittelee lapsuuden pimeitä puolia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat