Eveliina Talvitie sai kuulla, että hänen olisi parasta olla hiljaa loppuelämänsä – Sitten tunnettu feministi irtisanoutui, muutti maasta ja kirjoitti romaanin oman käden oikeudesta

”On huumaava tunne, kun kukaan ei voi sanoa, ettet voi kirjoittaa noin tai näin”, Tallinnaan muuttanut Eveliina Talvitie sanoo.

Talvitie halusi esikoisromaanissaan Kovakuorinen pohtia oman käden oikeutta. ”Voiko vääryys muuttuakin oikeudeksi, jos sitä peilaa olosuhteisiin ja kokonaisuuteen”, hän kertoo.

| Päivitetty

”Feministiksi julistautuminen ei tee kenestäkään Suomen suosituinta ihmistä”, tietokirjailija ja toimittaja Eveliina Talvitie sanoo.

Hän tietää, mistä puhuu.

Talvitie on julkaissut tällä vuosikymmenellä neljä tasa-arvoa käsittelevää tietokirjaa. Vuonna 2013 häneltä ilmestyi teos Keitäs tyttö kahvia, jossa naispoliitikot kertoivat usein kivikkoisesta matkastaan yhteiskunnallisen päättämisen huipulle. Sen jälkeen hän on kirjoittanut naisen maineeseen pureutuvan teoksen Hieno vai huono, omaelämäkerrallisen kirjan Miten helvetissä minusta tuli feministi? sekä julkaissut yhdessä Maryan Abdulkarimin kanssa keskustelukirjan feminismistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat