”Etsin tosi pitkään omaa paikkaani maailmassa”, Pariisin kevät -yhtyeen hitintekijä Arto Tuunela, 40, sanoo - Kulttuuri | HS.fi

”Etsin tosi pitkään omaa paikkaani maailmassa”, Pariisin kevät -yhtyeen hitintekijä Arto Tuunela, 40, sanoo

Musiikki oli nuoren Arto Tuunelan turvapaikka ja voimanlähde ja toimi taustamaisemana kaikelle muulle elämälle. Nyt hänen Pariisin kevät -yhtyeensä on yksi 2010-luvun suurimmista kotimaisista rockyhtyeistä.

Arto Tuunela ei miellä itseään tähdeksi eikä sellaiseksi myöskään kaipaa. ”On myös syytä huomioida, että rock- ja poptähteys on hirveän vaarallista. Se on hengenvaarallinen ammatti”, hän sanoo studiollaan Helsingin Vallilassa.

17.7.2019 2:00 | Päivitetty 17.7.2019 10:08

”Tämä ei kylläkään ole silleen hirveen inspiroiva paikka”, Arto Tuunela pahoittelee ja avaa työhuoneensa oven Artlab-äänitys­studiolla Helsingin Vallilassa.

Siinä hän on kuitenkin väärässä.

Muutaman neliön kokoinen, kosketinsoittimien, kitaroiden, mutkittelevien johtojen ja erilaisten äänityslaitteiden valloittama huone on varsinainen luovuuden pesä. Täällä Tuunela on säveltänyt, sanoittanut, äänittänyt ja miksannut musiikkia seitsemän vuoden ajan. Tehnyt käytännössä kaikkea sitä, mitä hänen muusikkotuottajan työnkuvaansa kuuluu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat