Viljandista on kehittynyt Viron oma Kaustinen, jonka leppoisilla kansanmusiikkifestivaaleilla presidenttikin äityy leikkimään kuurupiiloa - Kulttuuri | HS.fi

Viljandista on kehittynyt Viron oma Kaustinen, jonka leppoisilla kansanmusiikkifestivaaleilla presidenttikin äityy leikkimään kuurupiiloa

Viljandin kansanmusiikkifestivaali sai alkunsa vuonna 1993 vain parin sadan hengen gaalakonsertista. Nyt se on Viron suurin kansanmusiikkitapahtuma ja sen artistit ovat yhtä ihailtuja kuin poptähdet.

Puuluup-duon Marko Veisson päätti ”stagedaivata” eli sukeltaa hurraavan yleisön kätten päälle. Myös Viron presidentti Kerstin Kaljulaid fiilisteli hetken ajan konserttia Viljandin linnamäellä, ritarilinnan raunioiden keskellä.

29.7.2019 2:00 | Päivitetty 30.7.2019 7:06

Viljandi

Maailma on jokseenkin laaja käsite. Festivaalejakin riittää pallolla joka kylään.

Mutta kun horjahtelee pitkin Viljandin mukulakivikatuja, käppäilee kaupungin lukuisten supersöpöjen puutalojen ohi, ylittää 13-metriset vallihaudat ja nousee Linnamäen pökerryttävän korkeille konserttipaikoille Hansaliiton aikaisen ritarilinnan raunioille, nappaa käsityösiiderin kouraansa, ryhtyy kuuntelemaan hyvää livemusiikkia ja aina välillä katsahtelee kaukana Viljandijärven takana punertuvaa taivasta, päässä jyskyttää lähinnä yksi asia:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat