1920-luvun helsinkiläiset joivat vahvaa teetä ravintolassa ja ihailivat ruumiin kauneutta, näyttely paljastaa myös ajan ristiriidat ja väkivaltaisuuden - Kulttuuri | HS.fi

1920-luvun helsinkiläiset joivat vahvaa teetä ravintolassa ja ihailivat ruumiin kauneutta, näyttely paljastaa myös ajan ristiriidat ja väkivaltaisuuden

1920-luku oli muutakin kuin jatsia ja kieltolaki, osoittaa Hakasalmen huvilan hurmaava näyttely. Yleisö voi osallistua vaikka voimistelemalla marssin tahtiin.

Suruton kaupunki -näyttelyn oheistapahtumassa jumpataan puistossa. Jumppa on muokattu vanhan kenttävoimisteluohjelman mukaan.

7.8.2019 2:00 | Päivitetty 7.8.2019 6:14

”Taivutus ja kätten nosto ylös. Ja uusi taivutus ja kädet alas”, tummaan pukumekkoon ja kukkahattuun pukeutunut Aira Ikonen komentaa jumppaajia Hakasalmen huvilan portaiden yläpäässä.

On selvää, että nyt ei olla missään peruspuistojumpassa. Ikosen ohjeiden taustalla soi reipas marssimusiikki, ja eturivin voimistelijat ovat vetäisseet päälleen polviin asti ulottuvat jumppamekot. Välillä nurmikolla kirmataan viestijuoksu, jossa viestikapulan virkaa toimittaa Suomen lippu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat