Kulttuuri

Twitter pelasti Karita Mattilan eron jälkeen: Tähtisopraano julkaisee nyt meikittömiä kuvia ja kutsuu tuntemattomia kotiinsa

Karita Mattilan Twitter-tili on kerännyt huomiota maailmalla henkilökohtaisuudellaan ja hyväntuulisuudellaan.

Karita Mattila on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia nykyoopperalaulajia, joka tunnetaan suurista ja dramaattisista rooleistaan.

Viime aikoina hän on lisäksi tullut tunnetuksi myös Twitter-tilistään, jossa hänellä on runsaat 5 000 seuraajaa.

Mattilan Twitter on henkilökohtainen ja lämmin paikka, ei pelkkä tiedotuskanava. Tämä on huomattu myös maailmalla. Heinäkuussa The New York Times kirjoitti: ”Twitter rakastaa oopperadiiva Karita Mattilaa. Ja hän rakastaa sitä takaisin.”

Twitterissä Mattila jakaa kuulumisiaan, keskustelee ja ottaa kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Hän jakaa myös usein selfieitä, joissa hän saattaa poseerata yhtä hyvin iltapuvussa ja täydessä meikissä kuin hikisenä ja meikittömänä treenin jälkeen. Maaliskuussa hän nousi tällä otsikoihinkin julkaistessaan päivityksen jossa kertoi joutuneensa ikäsyrjinnän kohteeksi.

”Minä, vanha (näin kerrottiin). Ai niinkö? Määrittele vanha. Olen lopen kyllästynyt tähän aiheeseen”, hän kirjoitti päivityksessään.
Mattila, 58, liittyi Twitteriin viime vuonna sen jälkeen, kun lähes 30 vuotta kestänyt avioliitto manageri Tapio Kuneisen kanssa oli päättynyt.

The New York Timesin haastattelussa Mattila kertoo Twitterin auttaneen häntä vaikeana aikana.

”Twitter oli – tämä on ehkä dramaattista – hengenpelastajani. Siitä todellakin tuli minun pelastajani.”

Ennen eroaan Mattila ei ollut sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo haastattelussa suhtautuneensa siihen epäluuloisesti ja kokeneensa olevansa kömpelö kaikessa, mikä liittyi internettiin ja uuteen teknologiaan. Sitten hän loi Twitter-tilin, sai seuraajia – faneja, muusikoita ja musiikintutkijoita ympäri maailmaa – ja ryhtyi keskustelemaan heidän kanssaan.

”’Kohtasin’ niin monia heistä, ja itkin niin paljon koska minua liikutti se, miten he analysoivat musiikkia ja sitä mitä tein.”

Mattila kertoo keskustelujen tuoneen hänen musiikkisuhteeseensa uusia ulottuvuuksia. Hän on tutustunut lukuisiin uusiin tekijöihin ja teoksiin.

Hän on kohdannut Twitter-tuttavuuksiaan myös kasvotusten ja jopa kutsunut kaksi heistä kotiinsa Floridaan.

Tältä näyttää Karita Mattilan Twitter-kesä:

Toukokuussa Mattila toivotti seuraajilleen hyvää viikonloppua ja kippisteli rommikolalla kodissaan. Päivitys on täynnä hymiöitä: sydämiä, nuotteja ja aurinkoja. Vastauksissa iloinen tunnelma jatkuu, kun seuraajat jakavat omia juomakuviaan ja hyvän viikonlopun toivotuksiaan.Mattilan Twitter on pääosin positiivinen paikka, mutta hän osallistuu aktiivisesti myös yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kommentoi usein Yhdysvaltain politiikkaan liittyviä uutisia. Hän muun muassa jakoi uutisen aborttioikeuden rajaamisesta Louisianassa kommentoiden vihaisesti: ”MITÄ HELVETTIÄ?!? Tässä näemme miten naisten oikeuksia poljetaan ja PAHASTI.”
Sosiaalinen media toimii monelle artistille tiedotus- ja markkinointiväylänä. Myös Karita Mattila pitää faninsa ajan tasalla tulevista esiintymisistään. Esimerkiksi kesäkuun alussa hän oli lähdössä kahden kuukauden Euroopan-kiertueelle ja jakoi kuvat ohjelmistostaan sekä itsestään pianon ääressä.
Kesäkuun lopussa Mattila puolestaan julkaisi hikisen ja meikittömän treenin jälkeisen selfien Ranskan Aix-en-Provencesta, jonne hän oli saapunut ennen kaupungin vuotuista oopperafestivaalia.

”HELLEVAROITUS!” Mattila kirjoitti jakotekstissään. ”Aivan kuin +39 asteen ulkolämpötila ei olisi tarpeeksi... Valmistauduttava kuuden tunnin näyttämö-/orkesteriharjoitukseen!”

Ranskassa oli tuolloin monin paikoin yli 40 astetta, ja Mattilan seuraajat muistuttivat häntä nesteytyksen tärkeydestä.
Mattila jakaa Twitterissä myös lapsuuden- ja nuoruudenmuistojaan. 10. heinäkuuta hän muisteli lapsuuden heinätöitä 1960- ja 70-luvuilla ja suomalaisseuraajat intoutuivat vastaamaan omilla kokemuksillaan.
Elokuussa Mattila julkaisi itsestään videon, jonka hän kuvasi ilmeisesti ollessaan lenkillä. Videolla hikinen ja punaposkinen laulaja kertoo seuraajilleen ikävöineensä näitä ja toivovansa kuulevansa heistä pian.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme

   Tilaajille
  2. 2

   Joonas Pesonen asuu Helsingin huippu­hotellissa ilmaiseksi vuoden – ja siitä on kiittäminen y-sukupolvea

   Tilaajille
  3. 3

   Palkankorotus ei purrut varhais­kasvatuksen opettaja­pulaan, kuormittuneet lasten­hoitajat vaihtavat alaa

  4. 4

   Viikon päästä peliyhtiö Remedy saa tietää, oliko kymmenien miljoonien panostus oikea päätös: ”Täydellisen seko”, arvioi pelilehti

   Tilaajille
  5. 5

   Donald Trump vahvisti haluavansa ostaa Grönlannin

  6. 6

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  7. 7

   Monen suositun mökkijärven pinta on poikkeuksellisen alhaalla

  8. 8

   Ikoninen keittiökaappi luotiin ennen kaikkea kestämään, ja siksi tuhannet keittiöt ympäri Suomea ovat toistensa kopioita

  9. 9

   Helsingin keskustan alittavasta tunnelista tehdään päätöksiä pian – Sinnemäki: ”Kaikilla liikennehankkeilla täytyy saada aikaan päästövähennyksiä”

  10. 10

   HS kiersi Kymiringin uuden moottoriradan, jonka takasuoralla voidaan tavoitella jopa 360 kilometrin haamunopeutta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

   Tilaajille
  2. 2

   Maria Tuominen haluaa murtaa romaneja koskevia stereo­typioita, mutta yksi niistä pitää hänen mukaansa paikkansa: ”Telkkari huutaa, urut huutaa, koirat huutaa ja lapset huutaa”

  3. 3

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  4. 4

   Ikoninen keittiökaappi luotiin ennen kaikkea kestämään, ja siksi tuhannet keittiöt ympäri Suomea ovat toistensa kopioita

  5. 5

   Uusi miesihanne on peräkamarinpoika, joka pukeutuu haudassakin rippipukuun

  6. 6

   70-luvulla rakennettu omakotitalo voi olla riskiostos, mutta Anu Turklinin tasakattoinen punatiilitalo hurmasi

  7. 7

   Britannia vei kansalaisuuden Isisin joukkoihin liittyneeltä ”Jihadi-Jackilta”

  8. 8

   Juha Rautaheimo on selvittänyt satoja henkirikoksia: ”Täydellinen rikos pitäisi tehdä yksin”

  9. 9

   Kuljettaja kuoli kiihdytysajoissa Lappeenrannassa: ajoi onnettomuushetkellä 300 kilometrin tuntivauhtia

  10. 10

   Pulaa ruuasta ja lääkkeistä, ruuhkia ja mielenosoituksia: vuodettu salainen asiakirja ”Operation Yellowhammer” paljastaa brittihallituksen valmistautumisen kovaan brexitiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kalle Oikari jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle pysäköitynä, ja loman aikana joku oli ajanut sillä 130 kilometriä

  2. 2

   Festareiden silmiinpistävät: Helsinkiläinen Otto, joka laittoi Flow-festivaalille ihan tavalliset vaatteet

  3. 3

   HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

   Tilaajille
  4. 4

   Suomalainen kauppa löysi maailman­laajuisen asiakas­kunnan: ”Meillä on paljon asiakkaita, joilla ei ole puutetta rahasta”

   Tilaajille
  5. 5

   Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

   Tilaajille
  6. 6

   Vain viisivuotiaan kerrostalon keittiökalusteet näyttävät ikivanhoilta – lykkäävätkö valmistajat sekundaa hitas-taloihin?

  7. 7

   Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

  8. 8

   Näistä merkeistä tietää, että ystävyys kannattaa lopettaa

   Tilaajille
  9. 9

   Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

  10. 10

   Moni tekee kyykätessään saman virheen, mutta se on helppo korjata: Asian­tuntija neuvoo 5 liikkeen kyykky­treenin, joka parantaa suoritus­kykyä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää