Kaija Saariahon uusi sisäänsoitto voi pidentää Musiikkitalon konserttien väliaikoja, koska se on niin hyvä – nyt ei kyseessä ole ”Wotanin kosto” - Kulttuuri | HS.fi

Kaija Saariahon uusi sisäänsoitto voi pidentää Musiikkitalon konserttien väliaikoja, koska se on niin hyvä – nyt ei kyseessä ole ”Wotanin kosto”

Saariaho sävelsi kiinnostavan käyttömusiikin kanteleelle ja lyömäsoittimille, mutta patistaako se Musiikkitalon yleisön saliin konserttien aluksi ja väliaikojen lopuksi? Kuuntele näyte kirjoituksen lopusta.

Kaija Saariaho on antanut Musiikkitalolle esimerkiksi miljoona euroa uusia urkuja varten sekä nyt uuden sisäänsoittomusiikin.

5.9.2019 14:29

Musiikkitalo yllätti jo ennen Radion sinfoniaorkesterin keskiviikkona pidetyn konsertin alkua Kaija Saariahon säveltämän sisäänsoiton ensiesityksellä. (Voit lukea itse RSO-konsertin arvion tämän linkin takaa).

Kanteleelle ja lyömäsoittimille tehty käyttömusiikki on tarkoitettu soimaan lämpiön kaiuttimista kaikissa Musiikkitalon konserttisalin konserteissa ilmaisemaan konsertin alkua tai sen jatkumista väliajan päättyessä. Ensimmäinen soitto kuullaan kymmenen minuuttia ennen konsertin alkua, toinen osa viitisen minuuttia myöhemmin ja kolmas vain kolme minuuttia ennen konsertin oletettua alkua. Ajoitus on vastaava väliajan loppupuolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat