Kulttuuri

Daniel Craig ja Pierce Brosnan kannattavat naispuolista Bondia: ”Siirtykää syrjään, kaverit, ja antakaa paikka naiselle”

007-salanimi tulee siirtymään naiselle, mutta se ei vielä tee tästä James Bondia. Pierce Brosnan pitääkin epätodennäköisenä, että nykyinen tuottaja hyväksyisi naispuolisen Bondin.

Seuraava agentti 007 on tummaihoinen nainen, uutisoitiin heinäkuussa. Nyt kaksi James Bondia näytellyttä miestä on ilmaissut julkisen tukensa ajatukselle siitä, että nainen voisi todella olla paitsi agentti 007 myös elokuvasarjan päähenkilö.

Parhaillaan Bondia esittävä Daniel Craig vastasi Varietyn toimittajan kysymykseen naispuolisesta Bondista: ”Ilman muuta”.
James Bond -elokuvasarjan 25. osa No Time to Die saa ensi-iltansa keväällä 2020. Craig nähdään elokuvan pääroolissa viidettä ja todennäköisesti viimeistä kertaa.

007-salanimen perijäksi on nimetty suhteellisen tuntematon lontoolainen Lashana Lynch, joka nähtiin keväällä Captain Marvel -elokuvan Maria Rambeaun roolissa. No Time to Die -elokuvassa Lynch näyttelee uutta hahmoa, joka omaksuu elokuvassa Bondin kantaman salanimen tämän irtisanouduttua MI6-tiedustelupalvelusta.

Vielä ei ole tiedossa, korvaako Lynchin hahmo tulevaisuudessa James Bondin vai tuleeko hän pysymään sivuhenkilönä valkoihoisen, miespuolisen näyttelijän esittämälle päähenkilölle.

Neljässä elokuvassa vuosina 1995–2002 agentti 007:ää esittänyt Pierce Brosnan sanoi Hollywood Reporterin haastattelussa ajan olevan kypsä naispuoliselle Bondille.

”Olemme nähneet miesten tekevän sitä neljäkymmentä vuotta. Siirtykää syrjään, kaverit, ja antakaa paikka naiselle. Minun mielestäni se olisi riemastuttavaa, se olisi jännittävää”, Brosnan sanoi.

Näyttelijä totesi, että seksistisestä naiskuvastaan tunnetun vakoojan on muututtava #metoon jälkeisessä maailmassa.

”Metoo on ollut olennainen, merkittävä ja tarpeellinen liike yhteiskunnassamme, joten yhtiön on otettava se huomioon.”

Brosnan kuitenkin kertoi epäilevänsä sitä, että muutos tulisi tapahtumaan tuottaja Barbara Broccolin aikana. Broccoli, elokuva-alan kenties vaikutusvaltaisin naispuolinen tuottaja kautta aikojen, totesi viime lokakuussa The Guardianin haastattelussa: ”Bond on mies. Hän on miespuolinen hahmo. Hänet kirjoitettiin mieheksi ja uskon, että hän tulee todennäköisesti pysymään miehenä.”

Lashana Lynch -uutinen sai kesällä monet faneista takajaloilleen. Pelko rakastetun elokuvasankarin muuttumisesta tunnistamattomaksi on hallinnut keskusteluketjuja.

”James Bond ilman James Bondia ei ole James Bond”, yksi lukija kommentoi HS-uutisen alle.

Pelko on kuitenkin ennenaikaista, totesi HS:n elokuvatoimittaja Anton Vanha-Majamaa kolumnissaan.

”007-elokuvat ovat tuottaneet maailmalla melkein seitsemän miljardia taalaa. Ei näin tuottoisan viihdeimperiumin keulahahmoa noin vain korvata”, Vanha-Majamaa kirjoitti.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Näin kodin viikko­siivous sujuu kahdeksan sijaan 1,5 tunnissa – Kansalais­opistojen opettajat kertovat, miten arkea voi helpottaa

  2. 2

   Lankku on teho­liike, mutta nämä 5 muunnelmaa ovat vielä tehokkaampia – saat myös vahvat pakarat ja paremman ryhdin

   Tilaajille
  3. 3

   Yhdysvallat: Nämä kuvat osoittavat, että iskut Saudi-Arabian öljylaitoksiin tehtiin Iranin tai Irakin suunnasta

  4. 4

   Helsinkiin aukeaa maailman suurimman hotelli­ketjun huippu­hotelli – Taustalla häärii jälleen eläkeläinen Kasperi Saari, jonka mukaan luksus ei ole enää se juttu

   Tilaajille
  5. 5

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  6. 6

   Statusstressi kiristää hermoja ja pilaa terveyttä – oman yhteiskunta-aseman tiedostaminen vaikuttaa suoraan onnellisuuteen

   Tilaajille
  7. 7

   Korkeakouluihin tähtäävät lukiolaiset pänttäävät nyt matematiikkaa kielten kustannuksella, ja se voi johtaa jopa kielten opiskelun kuolemaan, sanovat opettajat

  8. 8

   Opioidikriisistä todennäköisesti miljardikorvauksiin joutuva Sacklerien perhe siirtänyt omaisuuttaan Sveitsiin

  9. 9

   Ihmisiin tarttuva jänisrutto yleistyy Suomessa, tautia levittävät etenkin hyttyset

  10. 10

   Alkavalla viikolla on luvassa yöpakkasia, mustaa jäätä ja jopa lumikuuroja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  3. 3

   Käänne alkoi sala­kavalasti, ja nyt Stockmann on uppoamassa – Miten kriisin­ratkaisija Lauri Ratia aikoo pelastaa perinteisen tavara­talon?

   Tilaajille
  4. 4

   Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä

  5. 5

   ”Pukki Pukki Pukki, sinä sinä sinä” – Teemu Pukki noussut Englannin jalka­pallon ykkös­puheen­aiheeksi, ikoninen britti­näyttelijäkin riehaantui

  6. 6

   Ihmisiin tarttuva jänisrutto yleistyy Suomessa, tautia levittävät etenkin hyttyset

  7. 7

   Kersti Juva keksi suomen kieleen sanan örkki, ja nyt hän kertoo, miksi yksin­kertaistenkin sanojen kääntäminen englannista suomeen on usein moni­mutkaista

  8. 8

   Vantaalla on hautausmaa, jonka puutarhuri Heli Hyystinmäki ei ole nähnyt yhtään omaista 20 vuoteen

  9. 9

   Alkavalla viikolla on luvassa yöpakkasia, mustaa jäätä ja jopa lumikuuroja

  10. 10

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Teini-ikäinen kilpauimari hylättiin liian paljastavan uima­puvun vuoksi Yhdys­valloissa – käytti samaa asua kuin kaikki muutkin

  3. 3

   Joukko suomalaisnaisia riisuuntui kameralle kertoakseen kehohäpeästä ja sen kukistamisesta – ”Olen yhä keskeneräinen, mutta sairaudesta olen päässyt”

   Tilaajille
  4. 4

   Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

   Tilaajille
  5. 5

   Maailman parhaat luontokuvat valitaan taas kymmenientuhansien kuvien joukosta: HS näyttää 14 huippuotosta

  6. 6

   Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme – Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat

   Tilaajille
  7. 7

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  8. 8

   Suomella on työhullu ulkoministeri, joka lähettää alaisille sähköpostia keskellä yötä ja joka puuhasi ensitöikseen yhden rauhansopimuksen

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Ratsastajat ovat aiempaa isompia, ja moni talli on päätynyt asettamaan paino­rajoja: ”Aihe on monelle yli 40-vuotiaalle naiselle hirvittävän herkkä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää