Kulttuuri

Deittisovellus Tinder alkaa tehdä omia televisiosarjoja: ensimmäinen sarja kertoo apokalyptisen tarinan, johon liittyy myös parisuhdeasiaa

Uusi aluevaltaus auttaa Tinderiä ja sen omistavaa Match-yhtiötä pitämään tiukemmin kiinni nopeasti kasvavasta asiakaskunnastaan.

Treffisovelluksena tunnettu Tinder on siirtymässä ihmissuhteiden edesauttamisesta aivan uudelle alueelle, televisio- ja striimausbisnekseen.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Tinder on parhaillaan valmistelemassa ensimmäistä televisiosarjaansa. Sarja kuvattiin elokuussa Mexico Cityssä, mutta sen julkaisun ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Aluevaltauksen taustalla on Tinderin omistavan Match Groupin uusi strategia: se halua luoda nettiin jatkossa enemmän omaa käsikirjoitettua sisältöä.

Jo viime syksynä Tinder julkisti Swipe Life -nimisen nettisivuston, jossa julkaistaan deittailua ja parisuhteita käsitteleviä artikkeleita ja videoita. Kaikki julkaistava sisältö on uutta, omaa tuotantoa.

Yhtiön tiedottaja kertoo Reutersille, että tarkemmat suunnitelmat uudesta strategiasta ja sarjasta paljastetaan vasta hieman myöhemmin.

Reutersin saamien tietojen mukaan nyt tekeillä oleva ensimmäinen moniosainen sarja perustuu ”apokalyptiseen” tarinaan. Sarjassa käsitellään myös ihmissuhteita, mutta käsikirjoitus ei viittaa suoraan Tinderin päätoiminta-alueeseen, treffisovellukseen.

Tinderin hyppäys striimausbisnekseen ei ole yllätys, kun ottaa huomioon, millainen sen omistuspohja on. Enemmistön Tinderin emoyhtiö Matchista omistaa mediayhtiö IAC.

Yhtiön on perustanut Hollywoodin legenda, Fox- ja USA Broadcasting-yhtiötkin aikanaan perustanut Barry Diller. Hänet nostettiin amerikkalaisen television Hall of Fameen vuonna 1994.

Oman alkuperäisen sisällön tarjoaminen kuluttajille on yhä suositumpi strategia erityisesti amerikkalaisille teknologiayrityksille ja vähittäiskaupalle.

Esimerkiksi suuri vähittäiskauppaketju Walmart on ryhtynyt yhteistyöhön elokuvia ja televisio-ohjelmia tuottavan mediayhtiön MGM:n kanssa saadakseen Walmartin oman Vudu-videopalvelun nousuun.

Myös loma-asuntojen vuokraamiseen keskittynyt Airbnb on Reutersin mukaan suunnitellut jo pitkään julkaisevansa matkustamiseen liittyviä minisarjoja ja dokumentteja lisätäkseen asiakkaidensa matkustushaluja. Sarjoissa esiintyisi Airbnb-koteja, vieraita ja isäntiä.

Tällaisen strategian taustalla on pyrkimys kiinnittää käyttäjät yhä vankemmin firmaan silloinkin, kun he eivät käytä itse ydinpalvelua.

Esimerkiksi Matchia tämä strategia auttaisi pitämään tiukemmin kiinni nopeasti kasvavasta asiakaskunnastaan. Reutersin mukaan Matcin osakkeiden arvo on kasvanut tänä vuonna 75 prosenttia. Samaan aikaan Tinderiin kirjautuneiden määrä on kasvanut voimalla.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ruotsalaiset myivät orjia Kungsgatanin ja Östra Strandgatanin kulmassa – Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaa­vallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

   Tilaajille
  3. 3

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  4. 4

   Suomi otti pakolaisina vastaan kolme sieppauksesta syytettyä paraguaylaista vasemmistoaktivistia

  5. 5

   Brittiparlamentin jarrutus pakotti Boris Johnsonin anomaan EU:lta brexit-lykkäystä – EU:n Tusk twiittasi lykkäys­pyynnön saapuneen, Johnson lähetti kaksi eri kirjettä

  6. 6

   Väkivalta ja turhautuminen kasvavat Barcelonan öisillä kaduilla: ”Mikään tässä ei ole normaalia”

  7. 7

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  8. 8

   Pirkka-Pekka Petelius lakkasi olemasta hauska ja hakeutui eduskuntaan niin synkistä syistä, että niistä on tuskaista puhua

   Tilaajille
  9. 9

   Voiko pitkä mies ikinä ymmärtää naista?

  10. 10

   Rakennusliitto: Osa ulkomaalaisista rakennustyöläisistä saa viiden euron tuntipalkkaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhä useampi suomalainen asuu täydellisessä eristyksessä – Muoniolainen kalastaja Jopi Saari on asunut vuosi­kymmeniä syrjässä ilman puolisoa tai ystäviä, ensi vuodelle hänellä on yksi toive

   Tilaajille
  2. 2

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  3. 3

   Brittiparlamentin jarrutus pakotti Boris Johnsonin anomaan EU:lta brexit-lykkäystä – EU:n Tusk twiittasi lykkäys­pyynnön saapuneen, Johnson lähetti kaksi eri kirjettä

  4. 4

   Eksyykö kävijä Triplaan? Arkkitehti ilahtui ja pettyi uudesta kauppakeskuksesta

  5. 5

   Kaupasta voi löytää vaatteita, jotka kestävät jopa eliniän – Näin tunnistat pitkä­ikäisen vaatteen ja vältät virheet, jotka kuluttavat sitä

   Tilaajille
  6. 6

   Uusi bisnes rantautuu Tallinnasta Suomeen – ”Jokainen nuori virolais­yrittäjä haluaa Helsinkiin”

  7. 7

   Poliisi otti yhteen Turkki-mielenosoittajien kanssa Helsingin keskustassa ja käytti etälamautinta

  8. 8

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  9. 9

   Unicafen päätös luopua naudanlihasta on huono

  10. 10

   Aivojamme kuormittavat lukemattomat turhat asiat, sanoo neuropsykologi Nina Uusitalo ja kertoo keinon, jonka avulla hän oppi keskittymään olennaiseen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  10. 10

   Junasta noussut muukalainen ojensi Tiia Maria Saarelle yhtäkkiä rakkaudentäyteisen kirjeen: ”Kyllähän minulla kyyneleet tulivat silmiin”

  11. Näytä lisää