Kulttuuri

Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

Ukkola ilmoitti irtisanoutumisestaan keskiviikkona Twitter-tilillään ja kommentoi torstaina HS:lle: ”On asioita joita en voi kertoa nyt”.

Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti myöhään keskiviikkoiltana Twitter-tilillään irtisanoutuneensa Ylestä.

”Irtisanouduin juuri Yleltä. Kiitos näistä vuosista!” Ukkola kirjoitti.
Ukkola twiittasi myös, että ”hänelle saa tarjota töitä”.

Ukkola tunnetaan esimerkiksi Ylen Sannikka & Ukkola -keskusteluohjelmasta.

Torstaiaamuna hän kertoi HS:lle jatkavansa ohjelman juontajana vuoden loppuun asti. Asiasta on hänen mukaansa sovittu Ylen johdon kanssa.

”Olen ollut kymmenen vuotta Ylessä ja tykännyt siitä tosi paljon. Nyt on kuitenkin aika katsoa eteenpäin”, Ukkola sanoi torstaina HS:lle.

Miksi ilmoitit irtisanoutumisesta kesken kauden, jos kuitenkin jatkat vielä juontajana?

”Tässä on tosi pitkä prosessi, jonka aikana olen miettinyt asiaa.”

Ukkolan mukaan irtisanoutumiseen liittyy asioita, joita hän ei voi nyt kertoa.

”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet.”

Hän kertoo, että keskiviikkona tapahtui jotain ”tiettyjä asioita”, jotka saivat hänet tekemään päätöksensä ja kertomaan siitä Twitterissä.

”En ajatellut, että se tällä tavalla nousee uutiseksi.”

Sannikka & Ukkola on räväkkä keskusteluohjelma, jonka sisällöt ovat joskus herättäneet vilkkaita somekeskusteluja ja kritiikkiäkin. Ukkolan mukaan ohjelman sisältöihin ei ole kuitenkaan jälkikäteen palattu Ylen johdon kanssa.

Ukkola on juontanut aiemmin myös Pressiklubia ja Ylen Aamu-tv:tä. Hän on myös kirjoittanut paljon lukijoita kerännyttä ja runsaasti keskustelua herättänyttä blogia Ylen sivulla.

Ukkola kertoo kirjoittavansa blogia edelleen kerran viidessä viikossa. Hän kertoo, että hänen bloginsa aihepiiriksi on hiljattain annettu terveys ja tiede.

Ukkola on tullut tunnetuksi räväkkänä politiikan kommentaattorina ja hänen taustansa onkin politiikan toimittajana Ilta-Sanomissa. Hän on saanut urallaan arvostelua monista erilaisista arvomaailmoista käsin: niin maahanmuuttokriitikot kuin esimerkiksi feministit ovat arvostelleet häntä.

Ukkola kertoi työstään ja saamastaan palautteesta HS:n haastattelussa pari vuotta sitten.

Lue lisää: Näin Pressiklubin Sanna Ukkolasta tuli feministien kärkäs arvostelija, jota pidetään konservatiivien uutena suosikkina – Mitä mieltä hän todella on tasa-arvosta ja suomalaisesta somekeskustelusta?

Yle sai toukokuussa Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen Ukkolan lokakuussa 2018 julkaistusta kolumnista, jossa toimittaja selitti, miksi hän oli ottanut yhteyttä häntä Twitterissä kärjekkäästi kommentoineen henkilön työnantajaan.

Neuvosto katsoi, että Yle oli rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 4, jonka mukaan toimittaja ei saa käyttää asemaansa väärin. Neuvosto totesi, että Yle toimi väärin julkaistessaan toimittajansa kolumnin, jossa hän pyrki puhdistamaan mainettaan kritisoimalla yksipuolisesti ja liioittelevasti tunnistettavissa olevaa yleisön edustajaa.

Neuvosto piti paheksuttavana myös sitä, että toimittaja oli työstään saamansa kritiikin vuoksi yhteydessä yleisön edustajan työnantajaan ja kehotti keskustelemaan asiasta työpaikalla.

Toimittajan epäasiallinen yhteydenotto ei kuitenkaan ollut Ylen vastuulla, eikä sitä voinut tulkita Journalistin ohjeiden näkökulmasta.

Tapahtumaketju käynnistyi siitä, kun Sanna Ukkola aloitti erään Pressiklubin jakson juontamisen intiaanipäähine päässään. Teolla hän otti kantaa kulttuuriseen omimiseen.

Päähineen käyttöä arvosteltiin laajasti sosiaalisessa mediassa ja eräs aktiivinen Twitter-keskustelija teki aiheesta irvailevan kyselyn. Siinä ehdotettiin, että Ukkolan tulisi intiaanipäähineen jälkeen laittaa päähänsä pullo Erikeeper-liimaa.

Ukkola koki viestittelyn asiattomaksi ja otti sen takia yhteyttä kyselyn laatijan työnantajaan.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  2. 2

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  3. 3

   Poliisien etu­järjestön puheen­johtaja Ohisalon selvitys­pyynnöstä: Vuoro­puhelun sisä­ministerin kanssa tapahduttava muualla kuin Twitterissä

  4. 4

   Puhemies torjui Boris Johnsonin toivoman uuden äänestyksen brexit-sopimuksesta – suora lähetys britti­parlamentista jatkuu

  5. 5

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  6. 6

   Alma pääsi lämmittelijäksi Christina Aguileran Britannian-kiertueelle – Manageri: ”Christina oli nähnyt Alman keikan ja tykännyt kovasti”

  7. 7

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  8. 8

   Iranilainen musiikkipalvelu poisti naiset kaikkien levyjen kansikuvista

  9. 9

   Auto putosi Tuusulanväylältä kuusi metriä lasten koulutielle, kuljettaja kuoli: ”Onni onnettomuudessa, ettei kukaan ollut väylällä”

  10. 10

   Yhdysvaltain miljardien dollareiden opioidi­käräjiltä pohja pois: lääkeyhtiöt välttivät syytteet viimeisen yön sovittelussa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  3. 3

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  4. 4

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  5. 5

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  6. 6

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  7. 7

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  8. 8

   Emeritusprofessori kiittää nuorta lääkäriä kannanotosta: ”Jos halutaan oikeasti hoitaa meidän vanhuksia, järjestelmää pitää muuttaa dramaattisesti”

  9. 9

   Poliisi puolustaa etälamauttimen käyttöä Turkki-mielenosoituksessa: ”Olisiko sitten patukalla pitänyt lyödä?” – Ohisalo pyytää selvitystä poliisin pelisäännöistä

  10. 10

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  10. 10

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  11. Näytä lisää