Kulttuuri

Laulaja Whitney Houstonin pitkäaikainen avustaja vahvistaa vuosikymmenten huhut: ”Olimme rakastavaisia”

”Emme koskaan määritelleet itseämme lesboiksi tai homoseksuaaleiksi. Me vain elimme elämäämme, ja toivoin, että se voisi jatkua ikuisesti niin”, Robyn Crawford kirjoittaa muistelmissaan.

Laulajatähti Whitney Houstonin paras ystävä ja pitkäaikainen avustaja Robyn Crawford paljastaa juuri ilmestyneissä muistelmissaan A Song for You: My Life with Whitney Houston, että hänellä oli tähden kanssa rakkaussuhde kahden vuoden ajan.

Houstonin ja Crawfordin suhteesta liikkui viihdemaailmassa vuosikausien ajan huhuja, mutta kumpikaan heistä ei koskaan Houstonin elinaikana vahvistanut niitä.

Kaksi tuoretta Houstonin elämää käsitellyttä dokumenttia, Netflix-dokumentti Whitney: Can I Be Me sekä Houstonin perheen auktorisoima Whitney, käsittelivät naisten välistä suhdetta.

Ne toivat esiin, että Crawford olisi ollut Houstonin todellinen rakkauden kohde. Asia jäi kuitenkin vielä tuolloinkin vaille vahvistusta.

Robyn Crawford kertoo kirjansa esipuheessa, että hän päätti tulla julkisuuteen juuri nyt, melkein kymmenen vuotta tähden kuoleman jälkeen, velvollisuudesta ystäväänsä kohtaan.

Crawford toivoo tarinansa puhdistavan sitä kuvaa, joka Houstonista jäi yleisön mieleen hänen alkoholin- ja huumehuuruisten viimeisten elinvuosiensa jälkeen.

Houston ja Crawford tapasivat jo teini-ikäisinä New Jerseyssä, selviää The Guardianin artikkelista.

”Meillä oli heti vahva yhteys”, Crawford kertoo kirjassaan. Pari vuotta vanhempi Crawford oli tapaamishetkellä koripallotähti ja lomalla collegesta, Houston kävi vielä koulua.

Ystävyys muuttui pian rakkaudeksi, mutta uskovaisissa perheissä kasvaneet naiset eivät koskaan tulleet ulos kaapista.

”Emme koskaan määritelleet itseämme lesboiksi tai homoseksuaaleiksi. Me vain elimme elämäämme, ja toivoin, että se voisi jatkua ikuisesti niin”, Crawford kertoo.

”Kyse ei ollut pelkästään siitä, että makasimme yhdessä. Me jaoimme salaisuutemme, tunteemme ja kaiken mitä olimme. Olimme ystäviä, olimme rakastavaisia. Olimme toisillemme kaikki”, BBC:n jutussa lainataan Crawfordia.


The Guardianin artikkelin mukaan Houstonin ja Crawfordin ystävyys säilyi vuosikymmeniä, mutta rakkaussuhde jäi lyhyeksi.

Jo parin tapaamisaikaan 1980-luvulla oli selvää, että Houston tähtäsi tähdeksi. Lesbosuhde olisi tiennyt vaikeuksia uran rakentamisessa, joten heti ensimmäisen levytyssopimuksen allekirjoitettuaan Houston halusi olla Crawfordin kanssa ’vain ystävä’.

Kirjassa kerrotaan, miten 19-vuotias Houston meni Crawfordin luo, ojensi tälle Raamatun ja sanoi, että heidän on lopetettava seksin harrastaminen. ”Jos he saisivat sen selville, sitä käytettäisiin meitä vastaan”, Houstonin kerrotaan sanoneen.

Laulaja kuitenkin palkkasi Crawfordin assistentikseen ja naiset muuttivat yhteen New Jerseyssä.

Crawford kertoo, että Houstonin menestyksestä huolimatta tähden taustatiimi oli pieni. Koska laulajalla oli vain yksi manageri, Crawfordin tehtäväksi jäi muun muassa artistin vaatteista huolehtiminen.

”Tein kaikkeni tukeakseni häntä hänen päämäärässään eli tähteydessä. Minut oli tehty siihen rooliin”, Crawford kertoo.

Crawfordin mukaan heillä oli läheinen suhde, mutta he elivät kuin kämppikset.

Crawford ei kuitenkaan voinut peitellä omia tunteitaan Houstonia kohtaan, kun laulaja alkoi tapailla miehiä 1980-luvun puolivälissä. Ensin vuorossa oli Jermaine Jackson, sitten Eddie Murphy ja lopulta rap-artisti Bobby Brown, jonka kanssa Houston meni naimisiin ja sai myöhemmin tyttären.


”Meillä ei ollut enää ollut fyysistä kanssakäymistä, mutta suhteemme oli kaikilla tavoin läheinen ja syvä. Olisin halunnut, että hän olisi soittanut minulle ja kertonut kaiken, mitä hän teki Jermainen kanssa. Minua loukkasi se, ettei hän enää jakanut asioita kanssani. En tuntenut, että hän petti minua, vaan että hän sulki minut elämästään ulkopuolelle.”

Houstonin ja hänen avustajansa ystävyys säilyi kuitenkin vuosikymmenten ajan.

Crawford oli ihminen, johon Houston saattoi luottaa kaikissa elämänsä myrskyissä ja julkisuuden paineissa.

Ystävyys kesti myös, kun Houstonin lähipiiri – erityisesti hänen äitinsä Cissy Houston – piti heidän suhdettaan luonnottomana. Crawfordia esimerkiksi kiellettiin näyttäytymästä Houstonin rinnalla julkisissa tilaisuuksissa.

Lopulta Crawford irtisanoutui Whitney Houstonin taustatiimistä. Kun tähti kuoli vuonna 2012, hän eli maaseudulla puolisonsa Lisan ja heidän kahden poikansa kanssa ja teki töitä personal trainerina.

Entiset rakastavaiset eivät olleet tavanneet moneen vuoteen, mutta Crawford kertoo, että heidän ovensa olisi aina ollut auki Houstonille.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Le Monde: Venäjän salamurhayksikön tukikohta Alpeilla paljastui

  2. 2

   Perussuomalaiset uhkaa välikysymyksellä, jos Pekka Haavisto jatkaa ulkoministerinä

  3. 3

   Pertti Jarla piirsi Fingerporin Espoosta: Hoksaatko tämän nokkelan sanaleikin?

  4. 4

   Katja Meriläinen, 31, pyörittää Helsingissä ja Espoossa kuuden sijoitusasunnon Airbnb-bisnestä – Palkkatöissä hänen ei tarvitse enää käydä

   Tilaajille
  5. 5

   Yli viisikymmentä jääkarhua vaelsi venäläiskylään

  6. 6

   Helsinki on nyt silkkaa Fingerporia: Mikä saa ihmisen muuttamaan pois Myllypurosta?

  7. 7

   Tässä on ensimmäinen Vantaa-aiheinen Fingerpori: Jälki on taattua Pertti Jarlaa

  8. 8

   Elon Muskin oikeuteen haastama sukeltaja kieltäytyy pyytämästä anteeksi, tyrmäsi Muskin avuntarjouksen alatyylisesti

  9. 9

   HS:n kysely Sdp:n puoluevaltuustolle osoittaa: Pääministerikisa on erittäin tiukka

  10. 10

   Netissä leviää tuolihaaste, joka sujuu usein naisilta paremmin kuin miehiltä – Lääkäri selittää, mistä on kyse

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinki on nyt silkkaa Fingerporia: Mikä saa ihmisen muuttamaan pois Myllypurosta?

  2. 2

   Tässä on ensimmäinen Vantaa-aiheinen Fingerpori: Jälki on taattua Pertti Jarlaa

  3. 3

   Pertti Jarla piirsi Fingerporin Espoosta: Hoksaatko tämän nokkelan sanaleikin?

  4. 4

   Katja Meriläinen, 31, pyörittää Helsingissä ja Espoossa kuuden sijoitusasunnon Airbnb-bisnestä – Palkkatöissä hänen ei tarvitse enää käydä

   Tilaajille
  5. 5

   Kommentti: Keskusta on syvemmässä kuopassa kuin koskaan, ja Katri Kulmunin haparoiva esiintyminen kertoi kaiken puolueen tilasta

  6. 6

   12-vuotias tyttö tuli raskaaksi – Käräjäoikeus ei nähnyt asiassa rikosta, hovioikeus päätti toisin

  7. 7

   Moni etsii kumppania pitkään eikä tajua, että sopiva ihminen on ihan lähellä, sanoo parisuhdekouluttaja – Asiantuntijat neuvovat, miten löytää kumppani ja tehdä vaikutus

   Tilaajille
  8. 8

   Netissä leviää tuolihaaste, joka sujuu usein naisilta paremmin kuin miehiltä – Lääkäri selittää, mistä on kyse

  9. 9

   Le Monde: Venäjän salamurhayksikön tukikohta Alpeilla paljastui

  10. 10

   Perussuomalaiset uhkaa välikysymyksellä, jos Pekka Haavisto jatkaa ulkoministerinä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Iltalehden julkaisemien viestien mukaan keskustassa suunniteltiin Rinteen kaatamista jo perjantaina – lue HS:n seuranta politiikan dramaattisesta tiistaista

  2. 2

   Vastahyökkäykseen käynyt Rinne ei aio erota – HS:n tiedot: Rinteen esiintyminen vähensi keskustan luottamusta pää­ministeriin entisestään

  3. 3

   Joanna Jokinen hankki kukon, joka on huonoin koskaan nähty kukko – Martti pelkää kärpäsiä ja omia tipujaan, ja juuri siksi siitä tuli tämän syksyn someilmiö

   Tilaajille
  4. 4

   Anopin lause kiteytti sen, mikä pitää parit yhdessä – Tärkeä palanen voi puuttua, vaikka suhteessa riittäisi luottamusta ja hyvää tahtoa

  5. 5

   Espoon keskuksessa on kaksio, jonne on muuttanut koko Suomen aikoinaan tuntema ufo-mies Juhan af Grann

   Tilaajille
  6. 6

   Kimi Räikkönen erottui muista F1-kuskeista ryhmäkuvassa, sosiaalinen media ihastui

  7. 7

   Helsinkiin rakennetaan vanhanajan kerrostalo, jossa seinät ovat tiiltä ja ilmanvaihto painovoimainen

  8. 8

   20 kuvaa kertoo, kuinka Postin työriidasta alkanut kriisi kärjistyi Antti Rinteen dramaattiseen eroon

  9. 9

   Merin on saatava olla huomion keskipiste, koska silloin hän tuntee olevansa olemassa – Tällaista on huomiohakuisen ihmisen arki

   Tilaajille
  10. 10

   Moni nainen istuu väärin, ja siitä voi seurata yllättäviä vaivoja, sanovat asiantuntijat – ”Äijähaaralle” on olemassa vieläkin parempi vaihtoehto

  11. Näytä lisää