Kuvakooste: HS:n valokuvaajat kertovat mieleen painuneista kohtaamisista

Helsingin Sanomat on nyt 130-vuotias. Julkaisemme tilaajille jaetusta juhlajulkaisusta juttuja, joissa lehden tekijät kertovat tarinoita lehden tekemisestä.

Sami Kero ”Keskusta järjesti puoluevaltuuston kokouksen Riihimäellä huhtikuussa 2019 historiallisen pahan vaalitappion jälkeen. Halusin puheenjohtajaehdokkaat Katri Kulmunin ja Antti Kaikkosen sekä väistyvän puheenjohtajan Juha Sipilän samaan kuvaan. Uumoilin, että portaissa voisi saada jotain muutakin kuvaa kuin tavanomaista pönöttelyä, joten kiirehdin kyttäämään portaiden juureen heti tiedotustilaisuuden jälkeen. Kulmuni ja Kaikkonen tulivat ensin, ja kuvasin heitä, kunnes tarkennusalue loppui. Samalla näin sivusilmällä, että portaiden yläpäässä tapahtuu jotain, ja tarkensin sinne päin. Tilanne oli nopea, enkä heti ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut. Juha Sipilä reagoi MTV:n Aki Blombergin kameran heilahdukseen, kun Blomberg kääntyi neuvottelemaan kuvauspaikasta toimittajan kanssa.”


Helsingin Sanomat täyttää 130 vuotta, ja juhlan kunniaksi toimitus kertoo työstään juhlalehdessä. Digitilaajat voivat lukea lehden täältä.

HS:n päätoimittaja vertaa toimitusta sinfoniaorkesteriin. Kaius Niemen kirjoituksen voit lukea täältä.

Helsingin Sanomien valokuvaajat valitsivat arkistoistaan heille tärkeitä kuvia ja kertovat, mitä kuvan ottohetkellä tapahtui.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat