Viro on jakautunut kahtia: Narvaa on kuvailtu surulliseksi ja turvattomaksi paikaksi, mutta Itä-Viro yrittää karistaa imago-ongelmia kulttuurin avulla - Kulttuuri | HS.fi

Viro on jakautunut kahtia: Narvaa on kuvailtu surulliseksi ja turvattomaksi paikaksi, mutta Itä-Viro yrittää karistaa imago-ongelmia kulttuurin avulla

Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva elokuvafestivaali Pöff, eli Pimedate Ööde Filmifestival avasi tänä vuonna Narvassa ja Kohtla-Järvessä venäjänkieliselle väestölle suunnatun Kinoff-sivufestivaalin. Kulttuuritapahtumien toivotaan avaavan eristäytynyttä Koillis-Viroa.

Kohtla-Järven kulttuuritalo tarjosi komeat puitteet Viron venäjänkieliselle väestölle suunnatulle elokuvafestivaali Kinoffille.

26.11.2019 14:41

KOHTLA-JÄRVE / NARVA

Punainen matto johtaa loimuavien ulkotulien välistä sisään Kohtla-Järven kulttuuritaloon. Kauniisti valaistu palatsi on stalinistisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Neuvostoliiton symboleja ei ole entisöinnin ohessa siivottu pois. Sen todistavat majesteettisen sisäänkäynnin yllä komeilevat sirppi, vasara ja vuosiluku 1952.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat