Kulttuuri

HS valitsi kuluvan vuoden 25 parasta tv-sarjaa

Joulun pyhinä monilla on hyvin aikaa asettua mukavasti tv-sarjojen ääreen. Tässä 25 vuonna 2019 ilmestynyttä loistosarjaa moneen eri makuun.

Vuosi 2019 toi mukanaan taas suuren määrän hienoja televisiosarjoja. Sekä kokonaan uusia vanhempien loistosarjojen kausia.

HS:n kulttuuritoimitus poimi vuoden sarjatarjonnasta 25 tärppiä, joihin tv-sarjojen ystävien kannattaa ehdottomasti tutustua.

Erinomaista tv:tä jäi varmasti tämänkin listan ulkopuolelle, mutta eiköhän tästä löydy silti katsottavaa moneen makuun.

Luetellut sarjat eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Jokaisen yhteydessä on mainittu suluissa suoratoistopalvelu, josta sarjan löytää katseltavaksi.

Mukavia katseluhetkiä!


Chernobyl (HBO Nordic)

Suursarja Game of Thrones oli hädin tuskin ennättänyt päättyä, kun toinen HBO:n sarja nousi kenties kevään puhutuimmaksi tv-tapaukseksi.

Se oli viisiosainen Chernobyl, suomalaisillekin hyvin tutusta Tšernobylin vuoden 1986 ydinonnettomuudesta kertova dramatisoitu minisarja. Craig Mazinin luoma sarja on tositapahtumiin perustuvaa draamaa parhaimmillaan: hyvin taustoitettu ja kirjoitettu, erinomaisesti näytelty ja koukuttava, vaikka tapahtumien kulun tosielämässä tietäisikin.

Jonkin verran tapahtumia ja henkilöitä on sarjan käsikirjoituksessa muuteltu, mutta muutokset tehdään katsojille yksi kerrallaan selviksi viimeisen jakson lopussa.

Sarja on myös kiinni tässä päivässä, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin yli 30 vuoden taakse ja valtioon, jota ei enää ole. Kantavina teemoina ovat totuuden peittely sekä valtiotason valheet – teemoja, jotka ”totuudenjälkeisessä ajassa” ovat valitettavan ajankohtaisia.

Chernobylistä voi lukea HS:n sivuilta lisää esimerkiksi täältä ja täältä.

Juho Typpö


Dark, 2. kausi (Netflix)

Dark, Netflixin ensimmäinen saksalainen alkuperäissarja, oli yksi vuoden 2017 tv-yllättäjistä. Haastava, painostava ja tunnelmallinen tieteissarja, joka osasi käsitellä aikamatkustusaihetta tuoreella, kiehtovalla tavalla. Monimutkainen juonikudelma pysyi harvinaisen hienosti käsikirjoittajien Baran Bo Odarin ja Jantje Friesen käsissä.

Tänä kesänä ilmestynyt toinen kausi tuo mukaan lisää aikatasoja ja hahmoja, mutta siltikään kokonaisuus ei lipsahda liian sekavaksi. Keskittymistä sarja kyllä vaatii, mutta tv-mysteerien ja scifin ystävän keskittyminen todella palkitsee.

Baran Bo Odarin kesällä julkaistun HS-haastattelun Darkista voi lukea täältä.

Juho Typpö


I Think You Should Leave (Netflix)

Yksi kevään yllättäjistä oli myös Netflixille ilmestynyt amerikkalainen sketsisarja I Think You Should Leave.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Tim Robinsonin vetämässä kuusiosaisessa sarjassa ei ole erityistä teemaa, mutta suurinta osia sketseistä hallitsevat epämiellyttävät tunnetilat: nolous ja häpeä. Monissa lähtökohtana on arkinen tilanne, joka lähtee vääntymään todella absurdeille kierroksille.

Omintakeinen ja äkkiväärä huumori ei varmasti kaikille katsojille uppoa, mutta itselleni I Think You Should Leave edustaa hauskinta uutta sketsikomediaa – tai tv-komediaa ylipäätään – pitkiin aikoihin. Sarjasta lisää täällä.

Juho Typpö

The Boys (Amazon Prime Video)

Syksy 2019 toi tullessaan kaksi uutta sarjakuvaan pohjautuvaa supersankarisarjaa – jotka käsittelevät kumpikin aihettaan melko poikkavasti.

Ensimmäinen on Amazonin The Boys. Sen maailmassa sanottuna supessankarit ovat jättiyhtiön leivissä olevia superjulkkiksia, joiden tehtäviin kuuluu rikollisuutta vastaan taistelemisen lisäksi sponsorien mainostaminen ja erinäiset pr-tempaukset.

Lisäksi näillä ”sankareilla” on pimeitä puolia, jotka pyritään pitämään taviskansalta piilossa. Niitä joutuu todistamaan karusti esimerkiksi elektroniikkamyyjä Hugh (Jack Quaid). Hän liittyy The Boys -nimiseen vigilanteryhmään, joka pyrkii tuomaan superihmisten synkät salaisuudet esiin.

The Boys ei ole taidedraamaa, vaan hykerryttävän mukaansatempaavaa toimintaviihdettä. Ja supersankariaiheesta irtoaa reippaasti häijynhauskaa mustaa huumoria.

Juho Typpö


Watchmen (HBO Nordic)

Toinen supersankariomituisuus on HBO:n Watchmen, kunnianhimoisin ja rohkein ison budjetin sarjasatsaus aikoihin.

Lostin ja loistavan The Leftoversin luoneen Damon Lindelofin Watchmen on eräänlainen jatko-osa Alan Mooren ja Dave Gibbonsin samannimiselle sarjakuvaklassikolle. The Boysin tapaan sarja sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa supersankarit ovat todellisuutta. Mutta Watchmen-sarjaa voi huoletta kutsua paitsi viihteeksi, myös taiteeksi.

Rikkonainen ja monitasoinen rakenne haastaa katsojaa eikä sarja pelkää ottaa kantaa arkoihin aiheisiin, kuten Yhdysvaltain historialliseen (ja nykyiseen) rasismiin. Watchmen on yllättävä, kiehtova ja vangitseva teos alusta loppuun.

Watchmen-sarkakuvasta ja -sarjasta kertovan laajan Nyt.fi:n jutun voi lukea täältä.

Juho Typpö


Mindhunter, 2. kausi (Netflix)

David Fincherin tuottama ja Joe Penhallin luoma Mindhunter paljastui huipputeokseksi jo ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2017. Sarja käsitteli sarjamurhaajateemaa uudella, kiinnostavalla tavalla, eikä tänä vuonna ilmestynyt toinen kausi laske tasoa piiruakaan.

1970-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuva Mindhunter perustuu kirjaan, jossa FBI:n agentti John E. Douglas kuvasi omaa työtään Yhdysvaltain pahimpien sarjamurhaajien haastattelijana ja profiloijana. Profiilit avasivat aivan uusia uria henkirikosten tutkimukseen.

Sarja on tosipohjasta huolimatta fiktiivinen, mutta käsittelee aihettaan erittäin taitavasti ja todentuntuisesti. Aitojen ”murhaajakuuluisuuksien” haastattelukohtauksissa jännite on käsinkosketeltava, mutta muukin draamapuoli toimii, ja yhteiskunnalliset teemat tulevat tarinassa myös hienosti esille. Sarjan toisen kauden HS-arvio täällä.

Juho Typpö


The Man in the High Castle, 4. kausi (Amazon Prime Video)

Philip K. Dickin Oraakkelin kirja -romaaniin perustuva The Man in the High Castle oli Amazonin suoratoistopalvelun ensimmäinen oma suursatsaus. Ja todella onnistunut sellainen, tänä syksynä ilmestyneen päätöskauden loppuun asti.

Tarina sijoittuu vaihtoehtoiselle 1960-luvulle, jossa natsi-Saksa ja Japani ovat voittaneet toisen maailmasodan, ja Yhdysvallat on jaettu näiden uusien suurvaltojen kesken. Mutta kapina kytee, ja sitä ruokkivat etenkin salaperäisen Korkean linnan miehen levittämät filminauhat, jotka tarjoavat välähdyksiä toisenlaiseen todellisuuteen.

The Man in the High Castle on näyttävää ja mieltä kutkuttavaa vaihtoehtohistoriaa ja scifiä. Dickin alkuperäistarinaan on tehty paljon muutoksia, mutta sarja onnistuu tekemään silti hienosti kunniaa tieteisfiktion mestarille. Laajempi juttu kirjasta sekä sarjasta löytyy täältä.

Juho Typpö

Undone (Amazon Prime Video)

BoJack Horsemanin luojan Raphael Bob-Waksbergin ja Kate Purdyn sarjauutuus Undone on aikuisten animaatiosarja, mutta siihen yhteydet BoJackiin oikeastaan loppuvat.

Undonen päähenkilö on nuori aikuinen Alma Winograd-Diaz (Rosa Salazar), joka joutuu sarjan alussa auto-onnettomuuteen ja vaipuu hetkeksi koomaan. Herättyään Alma huomaa pystyvänsä muokkaamaan aikaa mielensä voimin. Oppaaksi uusiin kykyihin hän saa edesmenneen isänsä (Bob Odenkirk), jonka mystistä kuolemaa Alma alkaa selvittää.

Undone on animoitu rotoscoping-tekniikalla, jossa näyttelijöistä on tehty piirroshahmojen näköisiä piirtämällä heidän ”päälleen”. Tyyli voi häiritä silmää aluksi, mutta tässä tapauksessa se toimii erinomaisesti: näyttelijöiden pienetkin ilmeet välittyvät, mutta niin välittyy myös tarinan todellisuuden taipuminen. Se tuntuu joltain aivan uudelta.

Sarjan tunnelmaa voisi kuvata unen- ja taianomaiseksikin. Samalla se on hyvin samaistuttava kuvaus nykypäivän nuoren ihmisen henkisistä paineista ja ongelmista, joiden kanssa on elettävä.

Juho Typpö


Fleabag, 2. kausi (Amazon Prime Video)

”Loistavuutta loistavuuden päälle”, ovat brittikriitikot esimerkiksi kuvailleet komediadraama Fleabagin tänä vuonna ilmestynyttä kakkoskautta, joka myös päättää sarjan.

Etukäteen saattaa tuntua, että eikö modernin sinkkuihmisen kaupunkielämää kuvaavia sarjoja ole jo tarpeeksi. Mutta kun Fleabagin laittaa pyörimään, ei voi kuin yhtyä kehuihin. Katsomista on vaikea lopettaa kesken.

Phoebe Waller-Bridgen luoma Fleabag kuvaa osin ärsyttävän, mutta silti rakastettavan nimihahmon (jota Waller-Bridge itse esittää) elämää perhe- ja parisuhdeongelmien puristuksessa hämmästyttävän raikkaasti.

Viimeistään toisen Fleabag-kauden katsottuaan ei ihmettele Waller-Bridgen nousua tämän hetken kenties kuumimmaksi televisio- ja elokuvantekijäksi. Ja Suomikin on muuten sarjassa mainittu.

Juho Typpö

Masterchef Australia, 11. kausi (Ruutu)

Vuosi 2019 jää televisiohistoriaan vuotena, jolloin ”kaikki” katsoivat MasterChef Australiaa. Kokkiohjelman 11. kausi on lisäksi viimeinen vanhalla tutulla juontajakolmikolla.

Vuosia kestäneen ilkeilyyn ja juonitteluun pohjaavan tosi tv-viihteen jälkeen MasterChef Australia on perustunut kannustamiseen ja kivuuteen. Tämä on mahdollistanut kaksi katsomistapaa: ystävällisyyden täydellisessä marenkipilvessä leijumisen tai spekulaatiot siitä, mitä kulissien takana oikein mahtaakaan tapahtua.

Parasta on kuitenkin ollut se, että MasterChef Australiassa ruoka, lempiasiani, on kerrankin päässyt pääosaan jäätelökvenelleineen, tyhjiökypsennettyine lohineen ja nestemäisine typpineen kaikkineen.

Arla Kanerva


Succession, 2. kausi (HBO Nordic)

Marxia ja Engelsiä mukaillen raha riisuu perhesuhteet sentimentaalisista arvoista.

HBO:n Succession-sarjassa sentimentaalisuuden totaalinen puute ensin järkyttää, mutta saa lopulta ulvomaan naurusta. Ökyrikkaan mediaperheen julma patriarkka pitää jälkeläisiään polvillaan verisessä valtataistelussa.

Sarjan toinen kausi on parasta televisiota vuosikausiin. Successionin HS-arvio löytyy täältä.

Eleonoora Riihinen


Euphoria (HBO Nordic)

HBO:n hittisarja Euphoria on Z-sukupolven Skins – liekeissä, teinidraama, jossa on seksiä, mielenterveysongelmia ja huumeita.

Euphoriaa on kutsuttu kaikkien aikojen shokeeravimmaksi teinisarjaksi. Joku on jopa laskenut, että yhdessä kohtauksessa näkyy yhteensä 30 paljasta penistä.

Mutta yhtä kaikki sarja valaisee hienolla tavalla sitä, millaista on kasvaa aikuiseksi sosiaalisen median ja pornoistuneen kulttuurin aikakaudella. Nyt.fi:n laaja artikkeli sarjasta täällä.

Eleonoora Riihinen


BoJack Horseman, 6. kausi (Netflix)

Hollywoodin ja rankan lapsuuden kyynistämä BoJack Horseman menee vieroitukseen Netflixin aikuisten animaatiosarjan kuudennella kaudella, joka julkaistaan kahdessa osassa.

BoJack Horseman on yhteiskunnallisesti terävä ja hauska, mutta myös yllättävän koskettava sarja siitä, miten ihmisestä – tai tässä tapauksessa hevosesta – tulee itsekeskeinen ääliö, joka jatkuvasti satuttaa itseään ja muita.

Eleonoora Riihinen


M/S Romantic (Yle Areena)

Tämän vuoden – ja saman tien koko vuosikymmenen – kotimaisen tv-viihteen kiistaton kruununjalokivi on Jani Volasen luomus M/S Romantic.

Siitä on kirjoitettu niin monta juttua, että kaikki mahdolliset ylisanat on jo käytetty, joten voi vain tyytyä toteamaan, että harva sarja onnistuu olemaan samaan aikaan yhtä hauska, synkkä ja hämmentävä.

M/S Romanticin HS-arvion voi lukea täältä ja Jani Volasen haastattelun sarjasta täältä.

Juuso Määttänen


Aikuiset (Yle Areena)

Jos vuonna 2019 ei olisi M/S Romanticia, Anna Dahlmanin ja Anna Brotkinin Aikuiset olisi ehkä saanut vielä enemmän huomiota.

Nyt se tuntui jääneen hieman vähäiselle huomiolle, vaikka kliseiseltä tuntuvasta hipsterilähtökohdasta huolimatta (tai oikeastaan ehkä juuri siksi) sarja onnistuu olemaan loistava kuvaus nuorten aikuisten elämästä 2010-luvun lopun Helsingissä.

Dahlmanin, Brotkinin ja sarjan pääosaa esittävän Anna Airolan haastattelun voi lukea Nyt.fi:stä täältä.

Juuso Määttänen


Gentleman Jack (HBO Nordic)

Modernin elämän kuvauksistaan tunnettu Sally Wainwright sukelsi nyt 1800-luvun alun Britanniaan ja oikeasti eläneen, poikkeuksellisen Anne Listerin (1791–1840) elämään. Liikenainen ja maailmanmatkaaja oli myös lesbo, ja se tuo perhesuhteiden ja rakkauselämän kuvaukseen kiinnostavan näkökulman.

Suranne Jones loistaa räiskyvän, nopeatempoisen sarjan pääroolissa, ja välillä kohtauksissa isketään suoraan silmää tv-katsojille.

Gentleman Jackin HS-arvion voi lukea täältä, Anne Listeristä kertovan artikkelin taas täältä.

Suvi Ahola

His Dark Materials (HBO Nordic)

Philip Pullmanin Kultainen kompassi -fantasiatrilogiaan perustuva sarja saa Narnia-kirjoista ja Harry Pottereista pitävät hyrisemään tyytyväisyydestä, ja käsikirjoituksesta vastaakin Potter-näytelmän tekijä Jack Thorne.

Kun uskonnolliseen fundamentalismiin pohjaava valtio uhkaa ryövätä ihmisiltä näiden yksilöllisen sielun, vastaan nousevat niin lapset kuin aikuiset, noidat ja puhuvat eläimet. Taistelut käydään upeissa arktisissa maisemissa, joissa kuulee välillä puhuttavan suomeakin.

Laaja HS-artikkeli His Dark Materialista löytyy tämän linkin takaa.

Suvi Ahola


The Crown, 3. kausi (Netflix)

Kuningatar Elisabet II:n hallintokaudesta kertova draamasarja on jo edennyt kolmanteen kauteen ja 1960-luvulle. Tyylitaju ja laatu eivät petä, ja maan historiasta on taas kaivettu kiinnostavia tapahtumia, joihin kuningashuonekin on liittynyt – enemmän tai vähemmän kunniallisesti.

Traagisiksi hahmoiksi nousevat prinsessa Margaret (Helena Bonham Carter) ja prinssi Charles (Josh O’Connor), jonka nuoruudenrakkauden hovi turmelee juonitteluillaan.

The Crownin kolmoskaudesta voi lukea lisää HS:sta muun muassa täältä.

Suvi Ahola


Years and Years (HBO Nordic)

Kuvitelma keskiluokkaisen brittiperheen elämästä lähivuosikymmeninä sekä riemastuttaa että kauhistuttaa, niin lähellä omaa elämäämme se vaikuttaa olevan.

Pääviestinä on monenlaisen arvaamattomuuden lisääntyminen: näin voi käydä, kun finanssikriisi syöksee sijoittajan polkupyörälähetiksi ja poliittinen epävakaus yhä useammat eurooppalaisetkin pakolaisiksi.

Ydinaseet ja ilmastokriisikin ovat läsnä, samoin populismi, jonka häikäilemättömänä äänitorvena kailottaa Emma Thompson. Sarjan HS-arvio täällä.

Suvi Ahola


Fosse/Verdon (HBO Nordic)

En kuvitellut, että jäisin koukkuun musikaalitanssijoista kertovaan sarjaan, mutta niin kävi, ja ovi avautui Broadwaylle ja Hollywoodiin.

Ohjaaja-koreografi Bob Fossen ja tanssija Gwen Verdonin aitoja lavakohtauksia piti oikein googlata: ne ovat uskomattomia!

Sarjassa Sam Rockwell ja Michelle Williams ovat riipaisevan klassinen taiteilijapari, jonka elämä on täynnä kilpailua, maanisuutta ja läheisten hyväksikäyttöä. Sarjan HS-arvio täällä.

Suvi Ahola

Sex Education (Netflix)

Nykypäivän teinisarjat ovat niin fiksuja ja syvällisiä, että niitä voi ahmia tuosta vain kuka vain. Sex Education on juuri sellainen sarja, ja kaupan päälle tulee vielä hauskuus.

Nörtti Otis alkaa pitää itsevarman Maeven kanssa koulun vessassa ja ties missä salamyhkäisissä paikoissa seksiterapeutin vastaanottoa. Asetelma tarjoaa mehukkaat lähtökohdat nuorten ihmisten kaikkein kipeimpien ajatusten ja kokemusten vatvomiseen.

”Vanhusten” elämän kipukohdatkaan eivät jää käsittelemättä, kiitos Gillian Anderssonin ja Mikael Persbrandtin huimien roolihahmojen. Toinen kausi nähdään jo tammikuussa, luojan kiitos. Sarjan HS-arvio löytyy täältä.

Mari Koppinen

Levottomat sydämet, 3. kausi (Yle Areena)

Jos olet kaltaiseni keski-ikäinen, joka jostain kumman syystä nauttii aina vain katsoa sarjoja nuorista ihmisistä ja heidän ihmissuhdekiemuroistaan, ehkä samalla heijastella sitä omaan jo elettyyn elämään, niin tämä sarja on juuri sinulle: tanskalainen Levottomat sydämet, Perfekte Steder.

Kaksi kautta jo menivät, mutta kolmanteen pääsee mukaan vallan hyvin. Sarja seuraa noin 25-vuotiaiden Rosen ja Tobiaksen suhteen kehittymistä. Aina vain ollaan siinä samassa tilanteessa: paperilla käymme toisillemme kovin hyvin, mutta entä tunteet? Onko tästä elämänmittaiseksi ihmissuhteeksi?

Nuorten suhdesekoilun ohessa pääsee ihastelemaan maailman kauneimpia värikkäitä mekkoja, kauniita tanskalaisia ihmisiä ja toki niitä ”hyggejä” kotejakin. Ja kyllä, tästä sarjasta pitävät ihan taatusti nuoremmatkin.

Mari Koppinen

The Good Fight, 3. kausi (HBO Nordic)

The Good Fight on Robert ja Michelle Kingin sekä Phil Alden Robinsonin luoma sarja chicagolaisesta lakitoimistosta, joka näyttää katsojalle ahdistavan uskottavalla tavalla, miltä Trumpin aika tuntuu liberaaleihin arvoihin, tasa-arvoon ja oikeusvaltioon uskovan demokraattisen asianajajan maailmassa.

Sarjan keskushenkilö on upean Christine Baranskin näyttelemä Diane Lockhart. Ympäröivän maailman hulluus yhdistyy myös hänen yksityiselämänsä romahteluun.

The Good Fight osoittaa loistavasti, miten Trumpia vastustavat ja ”hyvää” edustavat voivat itsekin lipsua arvoistaan ja ottaa vastapuolen likaiset keinot käyttöön. Onko moraali lakia ylempänä ja kuka päättää, koska, miten ja kenen moraali, sarja panee pohtimaan.

Sarja on alleviivaamattomalla tavalla feministinen: naishahmoja on paljon ja ne ovat moninaisia, naiset eivät erityisesti tarvitse miehiä, eivät kilpaile miehistä eivätkä puukota toisiaan selkään.

Sarjan pidemmän HS-arvion voi lukea täältä.

Hanna Mahlamäki


When They See Us (Netflix)

When They See Us on Ava DuVernayn ja nimekkään tuottajakaartin Robert DeNirosta Oprah Winfreyhin luoma neliosainen minisarja, joka kertoo 1989 New Yorkin Keskuspuistossa tapahtuneesta raa’asta lenkkeilijän raiskauksesta.

Rikoksesta tuomitaan viisi syytöntä teini-ikäistä poikaa, joista neljä on mustaa ja yksi latinotaustainen.

Poliisin kuulustelutapa on julma ja epäinhimillinen erityisesti lapsia kohtaan, eivätkä pojat saa oikeutta. Tosielämässä viisikko sai miljoonien dollarien korvaukset yli 10 vuotta myöhemmin ja pitkien vankeustuomioiden jälkeen.

Yhdysvaltain todellisuudessa sarjan teema ei ole valitettavasti vanhentunut.

Sarjan jokainen jakso on kuin elokuva, ja kerronta on samaan aikaan hyytävän dokumentaarista ja esteettisesti täydellisen ehjää.

Pitkä artikkeli Keskuspuiston tapauksesta ja When They See Usista löytyy luettavaksi täältä.

Hanna Mahlamäki


Unbelievable (Netflix)

Naamioitunut mies murtautuu nuoren, tukiasunnossa asuvan naisen kotiin ja raiskaa tämän erikoisella tavalla. Poliisit eivät usko elämässään kovia kokeneen tytön tarinaa, vaan päätyvät syyttämään tätä valehtelusta.

Tutkintaan tarttuu onneksi sattumalta kaksi naispuolista etsivää, joiden tinkimätön työ ratkaisee lopulta joukon rikoksia.

Todenmakuisessa sarjassa poliisien työ näyttäytyy hyvällä tavalla arkisena. Erityisesti sarjassa ilahduttaa naiskuvan moninaisuus ja taitava näyttelijäntyö, joka tekee kaikista hahmoista kokonaisia.

Unbelievable nostaa ajatuksia herättävällä tavalla esiin raiskausten uhrien huonon kohtelun ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähättelyn, ja vaikka katsomiskokemus on välillä ahdistava, jättää sarja lopulta tyytyväisen olon.

Nyt.fi:n artikkeli Unbelievablesta täällä.

Aino Miikkulainen
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Hän saalistaa köyhien ihmisten pikkutyttöjä” – The New York Times julkaisi laajan selvityksen raiskaussyytösten kohteeksi joutuneesta Peter Nygårdista

  2. 2

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  3. 3

   Moni tekee vatsalihasliikkeet aina makuu­asennossa tai istuen, vaikka ei kannattaisi – Asian­tuntija neuvoo viisi vatsalihas­liikettä, jotka ovat selvästi tehokkaampia

   Tilaajille
  4. 4

   Kuvia Suomesta, osa 48: Akseli Valmunen otti maisemakuvia paikoista, joissa höntsäillään

  5. 5

   Pessimistin elimistö sairastuu herkästi, ja ominaisuus on hyvin pysyvä – Testaa, onko sinussa pessimistin piirteitä

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  2. 2

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta, osa 48: Akseli Valmunen otti maisemakuvia paikoista, joissa höntsäillään

  4. 4

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  5. 5

   Moni tekee vatsalihasliikkeet aina makuu­asennossa tai istuen, vaikka ei kannattaisi – Asian­tuntija neuvoo viisi vatsalihas­liikettä, jotka ovat selvästi tehokkaampia

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  5. 5

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  6. Näytä lisää