Kulttuuri

Kevin Spacey vältti taas syytteet seksuaalisesta ahdistelusta: Näyttelijää syyttänyt hieroja kuoli ennen oikeudenkäyntiä

Näyttelijää ahdistelusta syyttänyt hieroja kuoli syyskuussa, ja nyt hierojan kuolinpesä ilmoitti luopuvansa kanteesta.

Näyttelijä Kevin Spacey on välttänyt jälleen syytteet seksuaalisesta ahdistelusta.

Näyttelijä pääsi sopimukseen oikeusjutussa, jossa eräs hieroja oli syyttänyt häntä ahdistelusta. Sovinnosta kertoo elokuvajulkaisu The Variety.

Hierojan mukaan Spacey oli pakottanut häntä tarttumaan näyttelijän genitaaleista. Näyttelijä oli yrittänyt myös suudella hierojaa kesken hierontasession Malibussa lokakuussa 2016. Spacey oli kiistänyt hierojan syytteet.

Oikeudenkäynnin piti olla kesäkuussa 2020, mutta Spaceya syyttänyt hieroja kuoli syyskuussa.

Maanantaina hierojan kuolinpesä ilmoitti tuomioistuimelle, että se luopuu kanteesta. Molemmat osapuolet suostuivat maksamaan omat kulunsa.

Los Angelesin piirikunnan sheriffin osasto oli tutkinut hierojan syytöksiä ja vienyt ne eteenpäin yleiselle syyttäjälle. Kun Caseyta syyttänyt hieroja kuoli, syyttäjä ilmoitti, ettei asiassa nosteta syytteitä.

Kantajan asianajat olivat aikoneet kutsua todistajiksi kaksi muuta hierojaa, joiden oli niin ikään määrä kertoa oikeudessa, kuinka Spacey oli käynyt myös heidän kimppunsa.

Kukaan kolmesta hierojista ei halunnut esiintyä omalla nimellään.

Spacey vältti viime kesänä syytteet myös toisessa seksuaalista ahdistelua koskeneessa tapauksessa.

William Little -nimisen miehen mukaan näyttelijä olisi kourinut häntä ravintolassa kesäkuussa 2016. Little oli tuolloin 18-vuotias.

Näyttelijää vastaan nostettiin syytteet pahoinpitelystä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Little kuitenkin kieltäytyi todistamasta oikeudenkäynnissä, ja asia raukesi.

Oscar-palkittu Kevin Spacey, 60, tunnetaan muun muassa elokuvasta American Beauty ja televisiosarjasta House of Cards. Kun useita ahdisteluepäilyjä tuli julki, Spacey sai potkut menestyksekkäästä Netflix-sarjasta.

Ensimmäinen tapaus tuli julki lokakuussa 2017, kun näyttelijä Anthony Rapp syytti Spaceyta vuonna 1986 tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Sen jälkeen julkisuuteen astui useita muitakin henkilöitä, jotka syyttivät Spaceyta ahdistelusta.

Kesällä 2018 The Guardian -lehti sai selville parikymmentä häirintätapausta ajalta, jolloin Spacety toimi teatterinjohtajana Lontoossa.

Spacey itse on pysytellyt jo pitkään poissa julkisuudesta, lukuun ottamatta kahta erikoista videota. Ensimmäisen niistä hän julkaisi jouluna 2018, ja joulupäivänä 2019 saatiin taas uusi video.

Videolla Spacey esiintyy House of Cards -sarjan riipivän pelottavana roolihahmonaan Frank Underwoodina.

”Ette kai te tosissanne ajatelleet, että jättäisin käyttämättä hyväksi tilaisuuden toivottaa teille hyvää joulua, ettehän?” hän kyseli videolla.

Lisäksi hän kertoi, että vuosi 2019 on ollut ”melko hyvä”, ja että hän on iloinen siitä, että on saanut terveytensä takaisin.

Uudelle vuodelle Spacey – tai hänen hahmonsa – toivoi lisää hyvyyttä.

”Kun joku ensi kerralla tekee jotakin, mistä et pidä, voit hyökätä takasin. Mutta voit olla myös hyökkäämättä ja tehdäkin jotakin odottamatonta. Voit [pitkä hiljaisuus] tappaa heidät ystävällisyydellä”, Spacey sanoi.

Katso alta Spaceyn video:Julkisuudessa on tuotu viime aikoina esiin useaan otteeseen – muun muassa tässä Time-lehden artikkelissa – että jopa kolme Spaceyn ahdistelusyytöksiin liittynyttä ihmistä kuoli vuoden 2019 aikana.

Yksi kuolleista on Norjan prinsessa Märtha Louisen entinen puoliso, kirjailija Ari Behn. Joulupäivänä kuollut Behn paljasti vuonna 2017, että Spacey oli kourinut häntä pöydän alla. Kourinta oli tapahtunut Nobel-konsertissa vuonna 2007.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Influenssaan kuolee Suomessakin joka vuosi satoja ihmisiä – Onko koronavirus influenssaa tappavampi?

  2. 2

   Vantaan Peltolan koulussa on todettu tuberkuloositapaus

  3. 3

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  4. 4

   Suomalainen ex-työntekijä kertoo HS:lle, mitä Peter Nygårdin kodeissa ja ”hemmottelu­juhlissa” tapahtui

   Tilaajille
  5. 5

   Jari Sillanpää oikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: ”Syytekuvaus on aika raju, mutta tiedän mitä on tapahtunut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  2. 2

   Vantaan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkinen maksoi kummitädille velkansa 100 ja 200 euron seteleinä, käteisen olivat samana päivänä nostaneet Sjöblomin veljekset

  3. 3

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

  4. 4

   Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

  5. 5

   Koronavirus jatkaa leviämistä: Italiassa nyt yksitoista kuolonuhria, Iranissa hikoilevana tv:ssä esiintynyt apulais­terveys­ministeri sai tartunnan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  6. Näytä lisää