Kirjailija Petri Tamminen ei huomannut, että hänen poikaansa Antti Rönkää kiusattiin väkivaltaisesti – Kirjeissään kaksi kirjailijaa kertoo, miksi isän ja pojan suhde on niin vaikea - Kulttuuri | HS.fi

Kirjailija Petri Tamminen ei huomannut, että hänen poikaansa Antti Rönkää kiusattiin väkivaltaisesti – Kirjeissään kaksi kirjailijaa kertoo, miksi isän ja pojan suhde on niin vaikea

Esikoiskirjailija Antti Rönkä ja kokenut prosaisti Petri Tamminen avaavat uutuusteoksessaan sitä monimutkaisuutta ja ristiriitaisuutta, jotka isyyteen ja poikana olemiseen aina liittyvät.

”Viisi tuntia on varmaan maksimiaika, jonka voimme olla yhdessä ennen kuin kumpikin lähtee omaan suuntaansa kävelemään”, kirjailija Petri Tamminen (oik.) arvelee suhteestaan poikaansa Antti Rönkään, jonka esikoisromaani ilmestyi viime syksynä.

2.1.2020 2:00 | Päivitetty 2.1.2020 6:15

Vastapäätä istuvat isä ja poika, mutta myös kaksi kirjailijaa: Petri Tammisen (s. 1966) kahdestoista proosateos Musta vyö ilmestyi syksyllä, samoin Antti Röngän (s. 1996) esikoisromaani Jalat ilmassa.

Ja kun kahden tunnin keskustelu on ohi, keitot ja salaatit syöty, on selvää, että pöydässä istuvat myös vanhempi ja lapsi, jotka ovat juuri kertoneet julkisuuteen, häkellyttävän avoimesti, oman perheensä rankoistakin kokemuksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat