Rocktähti Meat Loaf sanoo, että ilmastoaktivisti Greta Thunberg on aivopesty ja ilmastonmuutosta ei ole olemassa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Rocktähti Meat Loaf sanoo, että ilmastoaktivisti Greta Thunberg on aivopesty ja ilmastonmuutosta ei ole olemassa

Amerikkalaisrokkari ei ole ainoa Thunbergia kritisoinut julkisuudenhenkilö. Viimeksi joulukuussa juontaja Jeremy Clarkson käytti kovia sanoja ruotsalaisen ilmastoaktivistin lyömiseen.

Rockmuusikko Meat Loafin oikea nimi on Marvin Lee Aday. Hän on työskennellyt urallaan myös näyttelijänä. Joulukuun 2019 alussa hän puhui Saksan Dortmundissa German Comic Con -tapahtumassa.

Rockmuusikko Meat Loafin oikea nimi on Marvin Lee Aday. Hän on työskennellyt urallaan myös näyttelijänä. Joulukuun 2019 alussa hän puhui Saksan Dortmundissa German Comic Con -tapahtumassa. Kuva: Nicole Kubelka / Zuma Press

Julkaistu: 2.1. 11:08

Yhdysvaltalainen rocktähti Meat Loaf on kritisoinut kovin sanoin ruotsalaista ilmastoaktivisti Greta Thunbergia. Daily Mail -lehden henkilöhaastattelussa muusikko sanoo, että Thunberg on aivopesty uskomaan ilmastonmuutos.

”Hänet on aivopesty uskomaan, että ilmastonmuutos on olemassa, mutta ei se ole”, muusikko sanoo lehdelle.

”Ei hän ole tehnyt mitään väärää, mutta hänet on pakotettu ajattelemaan, että se mitä hän sanoo, on totta.”

Meat Loaf on yksi eniten myyneistä artisteista maailmassa. 72-vuotias artisti on myynyt maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa levyä.

Meat Loaf ei ole työskennellyt viimeisten vuosien aikana, sillä hän on kärsinyt useiden selkäleikkauksien aiheuttamista kivuista.

Haastattelussa hän kertoo kuitenkin laihtuneensa yli 30 kiloa. Hän on ollut kasvissyöjä 11 vuotta.

Daily Mailin haastattelun mukaan muusikko viettää aikaansa katsomalla muun muassa Kova laki -sarjaa. Edellisen levynsä hän julkaisi vuonna 2016.

Meat Loaf tunnetaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannattajana. Muusikko oli mukana vuonna 2011 julkisuuden henkilöiden Diili-ohjelmassa, jonka keskushahmona Trump tuolloinkin toimi.

Jo ohjelmassa Meat Loaf sanoi, että Trumpin pitäisi pyrkiä presidentiksi. ”Äänestäisin sinua. Itse asiassa autan sinua kampanjan kanssa”, Meat Loaf sanoi eräässä jaksossa. Myöhemmin Trump todella pyrki presidentiksi.

Muusikkopiireissä onkin vitsailtu, että rokkarilla saattoi olla suurempi vaikutus maailmanhistorian kulkuun kuin olisi ikinä osattu kuvitellakaan.

Vuonna 2017 Meat Loaf kertoi Billboardin haastattelussa pitävänsä Trumpia älykkäänä ja olevansa tyytyväinen siihen, että tästä tuli presidentti.

Sitä vastoin Barack Obaman kaudesta oli jäänyt hampaankoloon:

”Obaman kanssa oli myrskyisää. Hän oli hieman liian rauhallinen ja antoi ihmisten päästä liian helpolla. On vaikea hallita näyttämättä kiusaajalta.”

Greta Thunberg on herättänyt paljon keskustelua, ihailua ja vihaa.

Greta Thunberg on herättänyt paljon keskustelua, ihailua ja vihaa. Kuva: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Meat Loaf ei ole ainoa Greta Thunbergin kimppuun käynyt julkisuuden henkilö.

Viimeksi joulukuun alussa Top Gear -auto-ohjelman myötä suureen suosioon noussut juontaja Jeremy Clarkson kritisoi jälleen kerran Thunbergia. Clarkson kutsui Thunbergia Independent-lehdessä ”tyhmäksi idiootiksi” ja ”oudoksi ruotsalaiseksi, jolla on huonot käytöstavat”.

Suomessa Greta Thunbergia on kritisoinut esimerkiksi Lasse Lehtinen, joka kutsui elokuussa Ilta-Sanomissa ilmastoaktivistia ”ilmastosodan söpöksi soturiksi” ja ”tyttöseksi”, joka ei ole perillä ilmastotieteen väittämistä ja jota muut käyttävät tarkoituksiinsa.

Thunbergia julkisesti kiitelleiden henkilöiden joukossa ovat muun muassa näyttelijä Leonardo DiCaprio sekä Arnold Schwarzenegger.