”Olen viettänyt pitkiä aikoja työttömänä ja silloin paineet kasvavat” – Laura Birn pyrkii työssään samaan rehellisyyteen kuin vimmaisesti maalannut Helene Schjerfbeck - Kulttuuri | HS.fi

”Olen viettänyt pitkiä aikoja työttömänä ja silloin paineet kasvavat” – Laura Birn pyrkii työssään samaan rehellisyyteen kuin vimmaisesti maalannut Helene Schjerfbeck

Näyttelijä Laura Birn opetteli maalaamaan ymmärtääkseen taidemaalari Helene Schjerfbeckiä, ja löysi tästä myös intohimoisen ja raivoisan puolen.

Näyttelijä Laura Birn opetteli maalaamaan ymmärtääkseen taidemaalari Helene Schjerfbeckiä. Valmistautuessaan rooliin hän löysi taiteilijasta intohimoisen ja raivoisan puolen.

11.1.2020 2:00 | Päivitetty 11.1.2020 6:29

Sillä hetkellä näyttelijä Laura Birnin olisi tehnyt mieli kääntyä takaisin. Niin paljon häntä jännitti, kun hän puolitoista vuotta sitten seisoi helsinkiläisellä teollisuuskadulla harmaan betonitalon edessä.

Hän oli astumassa ensimmäistä kertaa kuvataiteilija Anna Retulaisen ateljeehen ja tiesi, että joutuisi tekemään jotain, mitä oli vältellyt koko aikuiselämänsä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat