Sibafestissä ääneen pääsee myös yleisö: Kansalaistorilla lauletaan Ultra Bran hitti - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Sibafestissä ääneen pääsee myös yleisö: Kansalaistorilla lauletaan Ultra Bran hitti

Aija Puurtinen Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Julkaistu: 14.1. 15:15

Joka toinen vuosi järjestettävä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibafest avataan lauantaina 25. tammikuuta konsertilla, jossa myös yleisö saa laulaa.

Kello 17.30 Kansalaistorilla lauletaan Kerkko Koskisen säveltämä Minä suojelen sinua kaikelta ja luodaan yhdessä improvisoitu äänimaisema Aija Puurtisen sekä Club for Fiven Tuukka Haapaniemen johdolla.

Festivaaliviikon teemana on Äänessä ja avajaiskonsertissa äänessä ovat yleisön lisäksi muun muassa yhtyeet Rajaton, Club For Five sekä Aito Collective.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Sibafest esittelee Sibelius-Akatemian taiteellista toimintaa. Taiteellisena johtajana toimii Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja Aija Puurtinen.

Tiistaina 28.1. Pohjoinen Rautatiekatu 9:n konserttisalin lavalle nousevat taiteilijaperheet. Konsertissa kuullaan, kun avioparit, sisarukset ja vanhemmat lapsineen musisoivat yhdessä.

Torstaina 30.1. ohjelmassa on Kuule, minä sävellän! -konsertti. Se kokoaa lasten ja nuorten sävellyksiä sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät, eri taiteen alojen taiteilijat ja Sibelius-Akatemian opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori.

Viikko huipentuu, kun Sibelius-Akatemian uusi orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori Sakari Oramo avaa kautensa Sibafestin päätöskonsertissa 1.2. Musiikkitalossa. Konsertissa esiintyy Mirjam Helin -laulukilpailun 2019 voittanut sopraano Johanna Wallroth.

Yli 30 tapahtuman festivaaliviikolla äänessä ovat myös Taideyliopiston musiikkiteatteriopiskelijat, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijat, lauluyhtye Signe, Sandra Långbacka, Janna, yhdysvaltalainen huipputuottaja Sean Holt ja moni muu.

Näiden lisäksi Sibafest järjestää kinokonserttisarjan yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja DocPointin kanssa. Kinokonserteissa mykkäelokuvia säestetään ihmisäänellä, jota musiikkiteknologian opiskelijat muokkaavat reaaliaikaisesti.

Sibelius-Akatemian levymerkki SibaRecords julkaisee festivaalin yhteydessä 24.1. uuden äänitteen Voice of Generations – Aikojen ääni. Levyllä esiintyy erilaisia laulumusiikin tyylejä edustavia festivaalin artisteja.

Sibafest 25.1.–1.2.2020 Ohjelma ja liput osoitteessa sibafest.fi/tapahtumat ja facebook.com/Sibafest.