Kulttuuri

Ikoniset japanilaiset Studio Ghiblin elokuvat tulevat katsottaviksi Netflixiin ensi kuussa

Animaatiostudion elokuvat tulevat suoratoistopalveluun kevään mittaan kolmessa erässä.

Ghibli-animaatiostudion elokuvat tulevat helmikuussa Netflixiin maailmanlaajuisesti, lukuun ottamatta Pohjois-Amerikkaa ja Japania. HBO Max osti studion Yhdysvaltojen oikeudet lokakuussa.

Netflixissä katsottavaksi tulee yhteensä 21 elokuvaa, mukaan lukien Oscar-voittaja Henkien kätkemä (2001), Prinsessa Mononoke (1997), Kikin lähettipalvelu (1989) ja Naapurini Totoro (1988).

Tähän asti animaatiostudio on toistuvasti vastustanut elokuviensa viemistä digitaalisille alustoille. Nyt suhtautuminen on kuitenkin ainakin osaksi muuttunut, selviää studion tiedotteesta.

”Tässä ajassa on olemassa useita hienoja tapoja, joilla elokuva voi saavuttaa yleisönsä. Olemme kuunnelleet fanejamme ja päättäneet striimata elokuvamme. Toivomme, että ihmiset ympäri maailman löytävät Studio Ghiblin elokuvat tätä kautta”, toteaa Ghiblin tuottaja Toshio Suzuki tiedotteessa.

Elokuvat tulevat Netflixiin kolmena ryppäänä. Ensimmäiset seitsemän tulevat palveluun 1. helmikuuta, toinen kokonaisuus 1. maaliskuuta ja loput huhtikuun alussa.

Cinema Mondolla on Suomessa edelleen kaikki Ghiblin elokuvien muut oikeudet, kertoo Cinema Mondon Mika Siltala. Tämä pitää sisällään muun muassa tv- ja elokuvaesitykset.

Tällä viikolla Finnkino-elokuvateattereissa käynnistyy maanlaajuinen Prinsessa Mononoke -erikoisnäytösten sarja. Tiistaina 21. tammikuuta elokuva nähdään Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lisäksi se esitetään ensi viikon keskiviikkona 29. tammikuuta Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Helmikuussa erikoisnäytöksissä puolestaan pyörii Henkien kätkemä.

Tammikuun alussa animaatiostudio vahvisti julkaisevansa lähivuosina kaksi uutta elokuvaa. Toinen animaatioista on legendaarisen ohjaajan ja studion toisen perustajan Hayao Miyazakin ensimmäinen kokopitkä elokuva sen jälkeen, kun hän palasi eläkkeeltä vuonna 2016.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  3. 3

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  4. 4

   Asiakas meni 50 euron hammas­tarkastukseen ja sai liki 200 euron laskun – Hammas­lääkäri­asemien toiminta poikii valituksia

   Tilaajille
  5. 5

   Diplomi-insinööri Sonja Heikkilä yllyttää luopumaan yksityisautoista ja ennustaa, mitä Helsingin liikenteeseen seuraavaksi tupsahtaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  2. 2

   Tällainen on dash-ruokavalio, joka edistää terveyttä monipuolisesti – Sitä voi suositella ”ihan kaikille”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  3. 3

   Jasper Pääkkönen näytteli pääroolia 22 miljoonaa euroa maksaneessa tv-sarjan pilotissa, jota kukaan ei tule näkemään: ”Tuntuu raadolliselta ja rajulta”

   Tilaajille
  4. 4

   Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

  5. 5

   Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  6. Näytä lisää