Muumilaakso-sarjan uusissa jaksoissa kuullaan monta tunnettua ääninäyttelijää: muusikot kihertävät Tiuhtina ja Viuhtina, Jorma Uotinen näyttelee taikuria - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Muumilaakso-sarjan uusissa jaksoissa kuullaan monta tunnettua ääninäyttelijää: muusikot kihertävät Tiuhtina ja Viuhtina, Jorma Uotinen näyttelee taikuria

Kauden viimeisessä jaksossa nähdään Tove Janssonin alter egona pidetty Tuhto, jota näyttelee Iina Kuustonen.

Muumilaakson toisen kauden uusia hahmoja Tiuhtia ja Viuhtia ääninäyttelevät muusikot Anna Puu ja Paula Vesala. Kuva: Moomin Characters / Gutsy Animations

Julkaistu: 3.2. 16:14

Kallein koskaan tehty suomalaisrahoitteinen tv-sarja Muumilaakso saa jatkoa Ylellä. Keväällä 2019 alkaneen animaatiosarjan toinen tuotantokausi käynnistyy 2. maaliskuuta, kun kauden neljä ensimmäistä jaksoa julkaistaan Yle Areenassa. Samalla alkavat tv-esitykset Yle TV2:ssa ja Yle Femillä.

Uusissa jaksoissa nähdään liuta uusia hahmoja ja kuullaan uusia ääninäyttelijöitä.

Kuudennessa jaksossa nähdään arat pienet olennot Tiuhti ja Viuhti, joita ääninäyttelevät muusikot Anna Puu ja Paula Vesala. Jakso on nimeltään Taikurin hattu. Taikuria näyttelee Jorma Uotinen, joka esiintyy jaksossa kahdeksan.

Paula Vesala tunnustautuu suureksi Tove-faniksi:

”Pienenä kirjoitin Tovelle kirjeenkin, ja hän vastasi minulle ja lähetti kiiltokuvia ja postimerkkejä. Olimme yhdessä Anna Puun kanssa Tiuhti ja Viuhti, minusta idea oli hauska. Meidän äänet sopivat hyvin yhteen ja oli mukava nauraa kihertää ja äheltää yhdessä”, Vesala kertoo tiedotteessa.

Kauden avausjaksossa Herra Virkkusta näyttelee Riku Nieminen.

Kauden viimeisessä jaksossa Muumilaakson marraskuu nähdään homssujen lajiin kuuluva pieni Tuhto, jota näyttelee Iina Kuustonen. Hän on ääninäyttelijänä sekä sarjan suomen- että englanninkielisessä versiossa.

Tuhtoa pidetään eräissä tulkinnoissa Tove Janssonin alter egona, mihin hahmon alkuperäisen ruotsinkielisen nimen Toft voidaan ajatella viittaavan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta