Kulttuuri

Rannekkeella pääsee pian myös klassisen musiikin festivaalille: Juhlaviikot tuo Wonderfeel-festivaalin Lapinlahden sairaala-alueelle

Juhlaviikot tuo Hollannin Wonderfeel-ulkoilmafestivaalin Lapinlahden puistoalueelle elokuun lopussa.

Helsingin juhlaviikot aloittaa yhteistyön hollantilaisen Wonderfeel-festivaalin kanssa. Konsepti on klassisvoittoinen ulkoilmafestivaali, jonka alueelle pääsee rannekkeella.

”Wonderfeel aloitti vuonna 2015 Hilversumin lähellä luonnon helmassa. Vierailin siellä viime vuoden kesänä ja päätin, että tämä on hyvä tapa lisätä yhteistyötä vapaan kentän kanssa”, Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sanoo.

Sijainti on Lapinlahden sairaalan puistoalue ja ajankohta Juhlaviikkojen ensimmäisenä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 21.–23. elokuuta.

Aidatulle 4,6 hehtaarin alueelle pystytetään neljä Wonderfeel-festivaaleilta tuttua telttarakennelmilla päällystettyä lavaa. Mukana on myös lastenteltta. Ainoa sisätiloissa oleva esitystila on auditorio videoita sisältäville kokeellisemmille teoksille.

Viikonlopun aikana lavoille luvataan 43 tuntia ohjelmaa ja 130 esiintyjää. Kuraattoreiksi Ahtisaari kutsui Eriikka Maalismaan, Minna Pensolan, Antti Tikkasen ja Heta Ahon.


Esiintyjistä paljastetaan nyt esimerkiksi Helsingin kamarikuoro, Suomalainen barokkiorkesteri, lastenorkesteri Flip Flop, defunensemble, Tölölab & Elifantree, Castalian-jousikvartetti, Aki Rissanen Trio, äänitaiteilija Tytti Arola, kapellimestari Taavi Oramo, viulisti-kapellimestari Sergei Malov, viulistit Elina Vähälä ja Tami Pohjola, sopraano Anu Komsi, saksofonisti Jukka Perko ja sellisti Senja Rummukainen. Hollannin Wonderfeel-festivaalin kanssa tehdään myös artistivaihtoa.

Mukana on kamarimusiikkia Ravelista Amy Beachiin, mutta myös nykymusiikkia Outi Tarkiaisesta improvisaatioihin sekä jazzia ja lastenmusiikkia.

Lavoille tulee sähköinen vahvistus, joka yritetään pitää akustisessa musiikissa huomaamattomana.

Kolmen päivän ranneke maksaa ennakkomyynnissä 110 euroa ja alle 16-vuotiaat pääsevät vanhempien seurassa ilmaiseksi. Päiväkohtaiset rannekkeet ja niiden hinta paljastetaan, kun koko ohjelma julkaistaan.

Monilavafestivaali tarjoaa järjestäjien mukaan mahdollisuuden makustella eri musiikkityylejä ja ruoka- ja juomatarjontaa piknik-hengessä. Ruoista vastaa Antto Melasniemi.

Konsepti ei ole telttoineen ja ruoka- sekä juomatarjoiluineen kaukana Tokoinrannan Huvilateltasta, jonne klassinen musiikki ei kuitenkaan juuri kotiutunut. Monilavaisuus tuo kuitenkin Huvilaa enemmän mahdollisuuksia ohjelmasuunnitteluun.

”Nykykuvataide on suosittua myös siksi, että sitä voi maistella sitoutumatta siihen tunniksi tai kahdeksi. Jos jokin ei toimi itselle, voi kävellä eteenpäin ja etsiä teoksen, jonka äärelle haluaa jäädä”, Heta Aho vertaa.

”Samoin jos jollakin lavalla ei ole itseä kiinnostavaa musiikkia, jotain kiinnostavaa löytyy aivan varmasti joltakin neljästä muusta esiintymispisteestä.”

Eriikka Maalismaa sanoo, että kokonaisuudesta tulee sellainen, että sitä ”kehtaa esitellä kollegoille”.

Mutta löytääkö yleisökin Wonderfeelin? Mikä yleisömäärä saa budjetin pitämään?

”Olemme budjetoineet tapahtuman 2 000–3 000 hengelle päivässä, mutta alueelle mahtuu toki enemmänkin rannekkeen ostajia”, Ahtisaari sanoo.

Jos tapahtuma löytää riittävässä määrin yleisönsä, Wonderfeel jatkaa Juhlaviikkojen osana myös kesällä 2021.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Moni säilyttää vihanneksia ja hedelmiä väärin, ja se voi johtaa turhaan hävikkiin – asiantuntija kertoo helpot korjausliikkeet

   Tilaajille
  2. 2

   Sars-selviytyjä kertoo, miten nyt välttelee koronavirusta – Alex Lamilla on ainakin kymmenen käytännön keinoa

  3. 3

   Ulosajo Kehä III:lla haittasi itään suuntautuvaa liikennettä Vantaalla

  4. 4

   Mitä tapahtui Helsingissä vuonna 1965? Auton alle kuolivat 7-vuotias koulupoika ja 54 muuta jalankulkijaa

   Tilaajille
  5. 5

   Unohdettu idylli rapistuu Sellon varjossa: Puutalojen pihapiiri tyhjeni yllättäen, vaikka tontti on keskellä Leppävaaraa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  3. 3

   Jenny Nyman alkoi ostaa, remontoida ja myydä asuntoja pari vuotta sitten – nyt työn alla on kuudes asunto

   Tilaajille
  4. 4

   Poliisi: Kadoksissa ollut Miikka Leinonen löytyi kuolleena Rajasaaren edustalta Helsingissä

  5. 5

   Black Sabbathin esikoisalbumin kuuluisassa kansikuvassa poseeraavan naisen henkilöllisyys paljastui viimein – Mutta piilotteliko hän todella kissaa takkinsa alla?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Jopa 70 prosenttia suomalaisista syö liian vähän hiilihydraatteja – asiantuntija kertoo yllättävät merkit, joista tunnistat hiilarivajeen

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Huippuharpisti Emmanuel Ceysson osaa kertoa muusikoille, miten kilpailut voitetaan – Suomalaisille hän on ”ranskan­peruna”, ja syy siihen on puoliso Antti Holma

   Tilaajille
  5. 5

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  6. Näytä lisää