Koukuttavassa realitysarjassa jalkapallon suomenmestari KuPS etsii uutta tähtipelaajaa – Täkynä on 100 000 euron sopimus - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Koukuttavassa realitysarjassa jalkapallon suomenmestari KuPS etsii uutta tähtipelaajaa – Täkynä on 100 000 euron sopimus

Haussa oli nopea ja dynaaminen pelaaja, ja sellaisia myös löytyi, kertoo toinen sarjan valmentajista Marianne Miettinen.

Kokelaiden joukkuetta valmentavat Keke Armstrong (oik.), Marianne Miettinen ja fysiikkavalmentaja Pekka Lagerblom. Kuva: Joni Tuominen / Nelonen

Julkaistu: 17.2. 2:00, Päivitetty 17.2. 9:44

Huuhkajien otteet taannoisissa EM-karsinnoissa saivat aikaan pientä jalkapallohuumaa tässä jääkiekon ja hiihtolajien luvatussa maassa. Eräs mittari todellisen futiskuumeen selvittämisessä on kuitenkin se, miten hanakasti tosi-tv tarttuu ilmiöön.

Ensimmäiset merkit ovat nyt ilmoilla.

Uudessa PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi -sarjassa etsitään pelaajaa hallitsevan suomenmestarin KuPsin riveihin.

Jos laskuista jätetään pois entisten urheilutähtien kokoontumisajot ja menneisyyden mainetekojen muisteluohjelmat, urheilurealityja ei ole Suomessa pahemmin vielä tehty. Yksi jalkapalloaiheinen tosi-tv-sarja kyllä muistuu mieleen.

Reilut kymmenen vuotta sitten tehdyssä FC Nörtit -sarjassa ummikoista koottiin jalkapallojoukkue, joka haastoi HJK:n. Varsinaisen lajin kanssa ohjelmalla oli melko vähän tekemistä.

PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi ei tyydy höntsäilyyn. Kuopiolaiset ovat rekrytointinsa kanssa tosissaan: voittajalle tarjotaan 100 000 euron sopimusta. Kotimaisessa Veikkausliigassa diili on merkittävä. Houkuttelevuutta lisäävät myös tulevat europelit.

Saamapuolella on Kuopion palloseurakin. Se on ensimmäinen kotimainen urheiluseura, joka on todella oivaltanut tosi-tv:n mahdollisuudet brändin rakentamisen välineenä. Tuskin viikoittaisesta tv-näkyvyydestä huhtikuussa alkavan kauden alla on ainakaan haittaa.

Ensimmäisen jakson perusteella meno on ennen kaikkea urheilullista – ja koukuttavaa. Jälkimmäistä voi harvoin sanoa jalkapallotreenien katselemisesta. Kilpailu on sisäänrakennettuna huippu-urheiluun, ja siksi se kääntyy hyvin myös realitysarjaksi.

Mukana on nuoria lupaavia futareita sekä jo maailmaa nähneitä jalkapallokiertolaisia. Tositeeveemäisyyttä ohjelmaan tuovat pelaajien persooniin keskittyvät tarinat sekä tietysti pudotuspeli, jossa jyvät erottuvat vähitellen akanoista.

Ex-pelaaja Sebastian Sorsa toimii ohjelman juontajana ja tunnelmanluojana, joka lyö väsymättä läpyjä kokelaiden kanssa. Varsinaisina valmentajina – ja ohjelman tähtinä – ovat kuitenkin kokeneet koutsit Ma­rianne Miettinen ja Keith Armstrong.

Mutta voiko sopiva pelaaja todella löytyä tosi-tv:n avulla? Kyllä voi, sanoo Miettinen.

”Nopeasti erottuivat ne pelaajat, joilla on oikeasti mahdollisuuksia. Meidän tehtävänämme oli tuoda tarjottimella riittävä määrä pelaajia, joista KuPS viime vaiheessa valitsee mieleisensä.”

Haussa oli nopea ja dynaaminen pelaaja. Sellaisia myös ­löytyi. Itse asiassa ohjelma mahdollisti normaalia tarkemman pelaajatarkkailun, mistä KuPS:ssakin oltiin tyytyväisiä, Miettinen sanoo.

”Nythän ei etsitty rivipelaajaa vaan pelaajaa, johon halutaan oikeasti sijoittaa se satatonnia.”

PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi?, Nelonen klo 17.30 ja Ruutu.

Televisioarvostelu|Romanttinen irtokäsianimaatio jäi ilman Oscaria

Televisioarvostelu|Netti-auervaaroja on Suomessakin, kertoo Alexander Ugglan hätkähdyttävä reportaasi Romanssihuijaus

Seuraa uutisia tästä aiheesta