Ikonisesta He-Manista tehdään uusi Netflix-sarja, ja nyt sen ääninäyttelijät on julkistettu: Skeletorin roolissa kuullaan Star Warsista tuttu Mark Hamill - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Ikonisesta He-Manista tehdään uusi Netflix-sarja, ja nyt sen ääninäyttelijät on julkistettu: Skeletorin roolissa kuullaan Star Warsista tuttu Mark Hamill

Netflixillä julkaistava Masters of the Universe: Revelation jatkaa alkuperäisen animaation tarinaa.

Alkuperäinen He-Man and the Masters of the Universe oli Mattelin lelusarja, jonka myymiseksi tehtiin piirretty tv-sarja. Kuva Lelumuseo Hevosenkengän Kasarin lapset -näyttelystä. Kuva: Seppo Kärki

Julkaistu: 17.2. 12:58

1980-luvun ikoninen He-Man palaa uudessa animaatiosarjassa, ja nyt Netflix on julkistanut sen ensimmäiset ääninäyttelijät. Netflix kertoi asiasta Twitterissä perjantaina.

Itse He-Mania ääninäyttelee Chris Wood, joka on aiemmin näytellyt muun muassa Vampyyripäiväkirjat- ja Supergirl-sarjoissa.

Enemmän innostusta on kuitenkin herättänyt He-Manin arkkivihollisen Skeletorin ääninäyttelijä, sillä roolissa kuullaan Star Wars -elokuvien Luke Skywalkerin roolista tuttu Mark Hamill.

Mark Hamill tunnetaan etenkin roolistaan Star Wars -elokuvien Luke Skywalkerina. Kuva: Lucasfilm

Game of Thrones -sarjan alumneja on mukana peräti kaksi: Cersei Lannisterina nähty Lena Headey ääninäyttelee Evil-Lyniä ja Davos Seaworthia näytellyt Liam Cunningham toimii He-Manissa Man-At-Armsin äänenä.

Mukana ovat myös Buffy, vampyyrintappaja -sarjasta tunnettu Sarah Michelle Gellar, joka ääninäyttelee Eternosin palatsin kuninkaallista vartijaa Teelaa, Stephen Root Cringerinä sekä muusikko Henry Rollins, joka ääninäyttelee Tri-Klopsia.

Alkuperäinen He-Man and the Masters of the Universe oli Mattelin lelusarja, jonka myymiseksi tehtiin piirretty tv-sarja. Sarja ja lelut olivat suosittuja myös Suomessa 1980-luvulla.

Uuden sarjan nimi on Masters of the Universe: Revelation. Varietyn mukaan se jatkaa alkuperäisen animaation tarinaa ja näyttää He-Manin ja pahan Skeletorin ”lopullisen kohtaamisen”. Sarjan showrunner on Kevin Smith, joka tunnetaan Clerks-elokuvan ohjaajana ja hyvin innokkaana nörttikulttuurin harrastajana ja tekijänä.

Sarjan tuottavat Netflixille Mattel Television ja Powerhouse Animation Studio. Julkaisupäivästä ei vielä ole tietoa.

Tekeillä on myös uusi Masters of the Universe -elokuva, jonka ensi-ilta on 2021. Saman niminen elokuva ilmestyi jo 1987, jolloin He-Mania esitti Dolph Lundgren. Fanit eivät pitäneet elokuvasta, ja se floppasi.

Vuonna 2017 sarjasta tehtiin dokumenttielokuva Power of Grayskull, joka on nähtävissä Netflixissä.

Nyt.fi|He-Man tulee taas, kun Masters of the Universesta tehdään anime-sarja Netflixille

Seuraa uutisia tästä aiheesta