Pentti Sammallahti hakee valokuviinsa hiljaista alakuloa – ja huumoria: ”Mitä huonompi sää, sen parempi kuva”, hän sanoo

Pentti Sammallahti on valokuvannut kymmenissä maissa. ”Hakeutuminen muihin maisemiin on tarkoituksellista, sillä nähdäkseen lähelle pitää matkustaa usein kauas.”

Pentti Sammallahti opetti valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa viisitoista vuotta: "Hyvä opettaja on sellainen, jonka oppilaista tulee häntä itseään parempi", hän sanoo. Sammallahti kuvattiin kotipihassaan Helsingin Kumpulassa.

18.2.2020 2:00 | Päivitetty 18.2.2020 10:37

Kumpulassa sataa ja tuulee kuin loppusyksystä, mutta lumetonta marraskuuta muistuttava helmikuu ei haittaa valokuvaaja Pentti Sammallahtea. Päinvastoin, tämänkaltaiset kosteat ja koleat päivät ovat hänelle mieleen.

”Mitä huonompi sää, sen parempi kuva”, hän tiivistää yli viidenkymmenen vuoden kokemuksella omakotitalonsa kuistilla ja muistelee huvittuneena palautetta, jonka sai ilmestymisvuotensa kauneimmaksi valitusta kirjastaan: ”Eikös tämä usvan ja loskan estetiikka lopu koskaan?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat